Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A jaké chceš slyšet rady, finanční situace se odvíjí od toho, jaké máte příjmy a výdaje a to si musíš spočítat ty sama
Z financniho hlediska to nemusi byt extra nakladne. Miminku vlastne staci obleceni z bazaru od jine maminky, stejne tak kocarek a kosmetiky potrebuje take minimum. Pokud jde kojit, take super levna vec
miminko potrebuje lasku a peci vas obou a ta je zdarma
jinak kdyz jsem byla rozhozena, sla jsem na prochazku, klidne na neco dobreho a snazila se v hlave porovnat, ze zasadni je pro me ted zdravi miminka, ze pripadne mame na cem trochu usetrit (vecere venku, apod.). Jinak si rikam, ze vsechno se vzdycky nejak vyresi a casto samo
a doporucila bych sverovat se spis kamaradkam bez miminek, ktere te vyslechnou, nez maminkam, ktera kazda ma svuj recept na neco, kazde vyhovuje neco jineho a i kdyz to casto mysli asi dobre, ve vysledku umi byt docela zle a psychice prihorsit ![]()
Vazne nema cenu kupovat nove veci. Maminky to casto prodavaji za par korun nebo i daruji. Ty male deti to neznici a rychle rostou, takze je to jak nove. Kocarek to same. Misto vlhcenych ubrousku perlan- je to i zdavejsi, nebo mit rovnou pod vodou, latkove plinky-klasicke ctverce-levne, zdrave, ekologicke. Poptat se po pribuznych/kamaradkach, jestli se nechteji zbavit veci po detech. Treba by te to zklidnilo, ze uz mas doma ty veci pripravene. K narozeni mimca si prat prakticke veci.
@Anonymní píše:
Chtěla bych se zeptat, jak resite stresove zalezitosti v tehotenstvi? Jsem ve 14 tt a vsechno me snadno rozhodi, cloumaji mnou hormony. Resime s pritelem hlavne jak vse finančně zvládneme, myslim na to dost často a vzdy me to uplne vykoleji. Nechci na to porad myslet a trapit tak miminko. Moc se na nej oba tesime, ale nemuzu si obcas pomoci a byvam ze vseho hystericka. Prosim o rady.
Finančně to musíte vyřešit vy.. Stres byl je a bude, nelze se mu zcela vyhnout.. Takze to neřeším, nehrotim..myslim, ze ve skutečnosti netušíš, co je poradny stres.. Tohle jsou blbiny..
Chtěla bych se zeptat, jak resite stresove zalezitosti v tehotenstvi? Jsem ve 14 tt a vsechno me snadno rozhodi, cloumaji mnou hormony. Resime s pritelem hlavne jak vse finančně zvládneme, myslim na to dost často a vzdy me to uplne vykoleji. Nechci na to porad myslet a trapit tak miminko. Moc se na nej oba tesime, ale nemuzu si obcas pomoci a byvam ze vseho hystericka. Prosim o rady.