Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Jsem ve 36 tydnu a uz několik dni me trapi silne bolesti kyčle, které výstřeluji do celé nohy. A kolena me bolí uz asi 2 mesice. V podstatě se uz posledni 2 tydny nemůžu moc hýbat. Jsem rada že dolezu na zachod. Mam opravdu velké bolesti. Měl to také někdo a co pomohlo. Děkuji.
Jasný, chápu, ale na ty kolena by to mohlo přece jen trochu pomoct
na kyčle pomůže už jen porod, zvlášť ve 36. tt ![]()
Ahojda, zkus magnesium lactici vypadá to jako acylpirin, několik plat a za 50 kč asi v lékárně malé balení 1 denně. Brala jsem to celé těhotenství. Ale ten konec je jak se mimčo roztahuje v pánvi chce to pohodlnou matraci já mám jinou než manžel. A ještě jsem si zabalila boky pánev širokou šálou na noc a zakolíčkovala teplo pomáhá taky. V těhotenství to chce přetrpět pak to postupně přejde já to měla taky tak soucítím. Ne dlouho ležet ty konce jsou náročné. Střídat polohy na ležení a podhlavník na krční páteř či ten polštář na kojení jestli chystáš na mimčo mají ho v těch centrech i na eshopu Kolín kde mají kočárky pak jsme tam měli slevy i kočár tam který se dobře skládal do auta. jsem si dávala mezi nohy a chce to zkusit polohu kde je to lepší polštář taky pomohl. Zkus tyto 3 kombinace, ale hořčík je fajn měla jsem to od doktora celé těhotenství denně a všeobecně je ho málo u všech. Tak at je líp
@bagrik
Hořčík si dávám. V leže mě to ani neboli. Spíš nemůžu chodit a vstát ze sedu a podobně. Je pravda, že jsem přibrala asi 17 kilo. Ale mám to jen v břichu. Nohy mám, jak hajzlovej pavouk.
![]()
Možná je to hloupost, ale řešila jsem po porodu a pomáhal mi vápník.
@Zussana Pokud tedy bolesti střílí, tak to už by mohlo být i od zad. Asi tedy doporučuji přes praktického na neurologii.
@Evkad mam praktika asi 150 kilaku. Asi je mi souzeno trpět až do porodu. ![]()
@Zussana Tak bez praktika. Ale asi by bylo vhodné, pokud nyní bydlíš jinde, si ho sehnat blíže. Dobrá je stránka ulekare.cz , kde poradí a případně dle potřeby hned někoho doporučí. Po porodu to může být lepší anebo také ne.
@Evkad no ja jsem toho praktika neřešila protože nebyvam nemocná a nepotřebovala jsem ho. Stěhovala jsem se už jako těhotná a dokonce dojizdela tak daleko na gyndu
ale od 1.7. mě už přebrala porodnice. Takže jezdim jenom kousek a to mě vozí pritel. Sama se teď nikam nedostanu. ![]()
Tak v 6 mi to přijde natejpovat kolegyně od přítele. Tak holky držte palce ať to pomůže. ![]()
Vydrž jsem starší matka a po porodu asi za měsíc mě to přešlo myslela jsem že je to stářím ale je to a bylo váhou tělo není zvyklé a mimi tlačí všude ale vápní a hořčík ti uleví je i na bolest hořčík na uvolnění svalstva ten ti neublíží. Chce to si ulevovat v polohách. Mě to chytalo taky moc a taky jsem přibrala a chvili po porodu než se tělo dalo dokupy pak to pomine ze dne na den ten neurolog by byl fajn jedine gynekologovi řici ten ví co muže dát na bolest aby jsi se vyspala a ulevila. Drž se a at je líp vápník ber i při kojení stále. ale tělo neoblafneme je to záhul a změna těhotenství bylo toho na tebe moc se stěhovat těhotná tělo se brání chtělo odpočívat. Každý to má jinak kočko. l Drž se Hodně lidem jsem už tím hořčíkem pomohla je to i na záda ale ten magnesii lactosi předepsal mi ho kdysi ortoped půl roku mi tím léčil záda je to všelék ale ne jiný ty ostatní doplnky nezabírají magnesia, musí to být presně to co píšu. Dávají se i infuse magnesia lidem v nemocnicích na kapačkách jsou třeba jen 1 vykapat. Tak zatím pa…At je líp a vitaminy pro těhotné i po porodu…>
@bagrik děkuji. Taky jsem prave starší je mi 37 a čekám sve 1. Tak doufam ze po porodu se mi tělo da zase dohromady. ![]()