Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A z čeho ten domeček budete platit?
Tak snad nejdřív vlastní bydlení, a pak dítě ne? Ten domeček nestojí 5tis měsíčně.
@mackA159 na to je právě ta hypotéka. Bylo nám řečeno, že lze vzít hypotéku, tím vyplatit i ten priteluv úvěr a platit tedy pouze tu hypotéku cc 11-13 měsíčně. Což platíme i teď priteluv úvěr, takže finančně bychom na tom byli stejně jako teď
@Karleon
Nestačilo, tchyně od doby co jsem těhotná ma problém se vším. Zasadila jsem na zahradě rajčata to byl obrovský problém, že je to její zahrada a že tam nemám co sadit. Dali jsme si s přítelem na druhou stranu zahrady houpací síť. Taky veliký problém. Je to přece její zahrada. A nedejbože abych si šla vypít kávu na zahradu. Ona přece potřebuje soukromí a nemám ji oxidovat na zahradě. Přitom nám bydlení sama nabídla
dokonce do doby než zjistila že čekáme miminko bylo všechno v naprostém pořádku.
@Anonymní píše:
@mackA159 na to je právě ta hypotéka. Bylo nám řečeno, že lze vzít hypotéku, tím vyplatit i ten priteluv úvěr a platit tedy pouze tu hypotéku cc 11-13 měsíčně. Což platíme i teď priteluv úvěr, takže finančně bychom na tom byli stejně jako teď
Tahle konstrukce neprojde, ale i kdyby, za co byste chtěli stavět? Takhle jedním úvěrem zaplatíte druhý a na ten domeček vám jaksi nic nezbude.
A svatba nebyla proč?
Možná si tchýně myslela, že tam jsi jen dočasně, jako jedna z přítelkyň…
@Anonymní píše:
@Karleon
Nestačilo, tchyně od doby co jsem těhotná ma problém se vším. Zasadila jsem na zahradě rajčata to byl obrovský problém, že je to její zahrada a že tam nemám co sadit. Dali jsme si s přítelem na druhou stranu zahrady houpací síť. Taky veliký problém. Je to přece její zahrada. A nedejbože abych si šla vypít kávu na zahradu. Ona přece potřebuje soukromí a nemám ji oxidovat na zahradě. Přitom nám bydlení sama nabídladokonce do doby než zjistila že čekáme miminko bylo všechno v naprostém pořádku.
Rychle pryc i kdyby to mel byt docasny pronajem. Hlavne se odstehovat do doby nez porodis, pac pak ji hrabne jeste vic a navic se ti jako nesvepravne zacne montovat do vychovy a tobe pak hrabne z ni.
Umi ji pritel aspon srovnat do late a odkazat do patricnych mezi? ![]()
@Anonymní píše:
Tak rucit muzete pozemkem jestli ma dostatecnou hodnotu pro zacatek. Ale pocitejte pak i s energiemi takovych 20 urcite.
@carsa ale zbyde. Příteluv úvěr je cca 350 tisíc. Hypotéka by se samozřejmě vzala tak, ať výplati Příteluv úvěr a staci i na domek
Ja si jeden den vyhradila na hypoteky (kupovali jsme jen byt, tze jina situace) a obehla si banky a nechala udelat navrhy. U vas bych doporucila aspon jednu banku na nejakou kompletaci nejnovejsich relevantnich informaci, jak a co vyrizovat atd. Tady na emiminu maximalne dostanes otazky typu - proc u tchyne bydlite, proc jste se nevzali, proc jako cekate decko, kdyz nemate bejvak… v hypotecnim centru to asi bude rychlejsi:D
@Anonymní píše:
Jestli vám někde v bance řekli tohle, tak bych si klidně všechny potřebné papíry vyřídila. Ale pořádně si zkontrolujte, že nepotřebujete mít našetřeno 10-20 % z půjčované částky - asi moc úspor nemáte, ne?
Zdravím, bydlíme v dvougeneračním domě přítelovych rodičů. Jenže jsem zjistila že tchyně nám veselé chodí k nám když nejsme doma a pak po vesnici vypráví, že máme doma bordel, že nemám navareno atd. Dokonce nám asi i přehrabava koš na špinavé prádlo, protože jedné sousedce říkala, že nechápe jak někdo může hodit bílé kalhotky mezi barevné oblečení. To mě ujistilo že opravdu chci pryč. Uvažovali jsme s přítelem o stavbě domečku. Pozemek bychom měli. Ale je tady pár problémů. Přítel má výplatu cca 35 tis. Čistého. Z toho platí ale 12 tis. úvěr, který má už z minula (cca 350tis.) zajímalo by mě, jestli by nám dali hypotéku když za 2 měsíce budeme mít miminko a přítel má úvěr. Všude nám řekli že první musíme mít plán domečku, přesnou částku a vyřízené všechny papíry aby nám mohli říct, zda nám hypotéku dají. Proto se ptám, jestli někdo nemá zkušenosti ať tyto papíry a stavební povolení nevyrizujeme zbytečně.