Hypotéka při dítěti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.7.20 17:22

@TopSecret
Budeme mít první dítě ne žádné další.

• Citovat
  • Upravit
874
21.7.20 17:24

@TopSecret he? Materska i nasledny rodicak se jako doplnkove prijmy uznavaji normalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
21.7.20 17:44
@Anonymní píše:
@TopSecret
Budeme mít první dítě ne žádné další.

Tak to sem prehledla. Ale to nic nemeni na tom, ze barak ma i zahradu, oploceni. Plus x dalsich veci. Kdyz si myslite, ze to bude dobry, smele do toho. Dojdi se zeptat do banky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
21.7.20 17:48
@Synekdoche7 píše:
@pohledzdruhestrany Máš hypotéku? Kdy jsi ji naposledy vyřizoval? Já třeba minulý rok v srpnu a je to moje 3. hypotéka. Jo a mám 90 procent LTV za úrok stejný jako 80 a pokud vím, tak teď kvůli korone těch 80 jako doporučení zrušili a 90 se dává zase běžné. A jak píšu záleží hlavně kolik jim vyjde odhad pozemku.

mám mnoho hypoték a opravdu běžně nedává a minulý rok běžně nedávalo, a zrušení limitu ČNB na to nemá vliv, banky jsou teď obezřetnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
21.7.20 17:50
@Scara píše:
@pohledzdruhestrany to ze splati jiny uver a tim se zmeni vydaje, je velmi relevantni a banky s tim standardne pracují jiz nekolik let.

právě že moc ne, na určitou výjimku to možné je, ale ne standardně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
21.7.20 18:07
@Janli píše:
Dostanete cca milion. Kolik myslíš, že z toho postavíte?

Možná milion a půl, nicméně otázka zůstává stejná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.7.20 18:32
@Anonymní píše:
Zdravím, bydlíme v dvougeneračním domě přítelovych rodičů. Jenže jsem zjistila že tchyně nám veselé chodí k nám když nejsme doma a pak po vesnici vypráví, že máme doma bordel, že nemám navareno atd. Dokonce nám asi i přehrabava koš na špinavé prádlo, protože jedné sousedce říkala, že nechápe jak někdo může hodit bílé kalhotky mezi barevné oblečení. To mě ujistilo že opravdu chci pryč. Uvažovali jsme s přítelem o stavbě domečku. Pozemek bychom měli. Ale je tady pár problémů. Přítel má výplatu cca 35 tis. Čistého. Z toho platí ale 12 tis. úvěr, který má už z minula (cca 350tis.) zajímalo by mě, jestli by nám dali hypotéku když za 2 měsíce budeme mít miminko a přítel má úvěr. Všude nám řekli že první musíme mít plán domečku, přesnou částku a vyřízené všechny papíry aby nám mohli říct, zda nám hypotéku dají. Proto se ptám, jestli někdo nemá zkušenosti ať tyto papíry a stavební povolení nevyrizujeme zbytečně.

Chlap má na hypo malý plat. Plus úvěr. Ale osobně byhc šla raději do nájmu, než si nechat hrabat ve věcech. Popř bych dala zámek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
21.7.20 18:54

Edit tohoto příspěvku - vyjadřovala jsem se k něčemu jinému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
21.7.20 19:07
@Magdaleeena píše:
10 a více let zpátky tak spousta našich klientů řešilo svůj problém s bydlením, a to jsem finanční poradce, napříč bankami, kdy (přiznávám) strategie té které banky byly často velmi rozličné. @pohledzdruhestrany

no já to zkoušel snad pětkrát u různejch úvěrů, a argumentace byla supr logická..tohle si od vás půjčím s tímhle úrokem, tím refinancuju tohle s vyšším úrokem, takže celkovej úhrn splátek poklesne o tolik a tolik nebo… tímto úvěrem zafinancuju tuhle nemovitost, díky tomu opustím tuhle nemovitost, která je na trhu pronajmutelná za xy a tím dojde ke zvýšení příjmů… a bez šance, banky jsou v tom hrozně rigidní a budoucí pozitivní scénáře moc nereflektujou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
21.7.20 19:28

Se omlouvám :kytka:, mně to tu dnes nějak nefunguje, příspěvek jsem původní smazala, protože mě odkazoval na nějaký úplně jiný..

Za mě je to hodně o lidech, jasně, v té bance je dána nějaká strategie, ale když má někdo vůli dokáže poradit, jak by se dalo, ale co by muselo být jinak. Já osobně si nemohu na banku nijak stěžovat, vyšla mi vstříc při celkem nestandardních věcech, kdy opravdu nemusela. Jsem tedy její dlouhodobý klient. Což doporučuji. Nicméně kdys dávno jsem kupovala byt přes jinou banku, a to jsem měla v tomto směru nějaké zkušenosti pracovní a ta spolupráce byla naprosto otřesná, byť mě tedy neodradila :mrgreen: A ne, vždy to nemusí být o tom, že banka nevyhoví a máte smůlu. Tenkrát jsem byla ještě celkem ucho, váhala jsem, jestli řešit s bankou nespolupracující či banku vyměnit. A šla jsem do toho prvého. Po čase se ukázalo, že šéf dotyčné banky chodí s mým kamarádem na ryby. A ten člověk, který se mnou původně vyřizoval, prostě nebyl člověk na svém místě. Nicméně, než se na to přišlo, zřejmě zkomplikoval pár lidem život. @pohledzdruhestrany
@pohledzdruhestrany píše:
no já to zkoušel snad pětkrát u různejch úvěrů, a argumentace byla supr logická..tohle si od vás půjčím s tímhle úrokem, tím refinancuju tohle s vyšším úrokem, takže celkovej úhrn splátek poklesne o tolik a tolik nebo… tímto úvěrem zafinancuju tuhle nemovitost, díky tomu opustím tuhle nemovitost, která je na trhu pronajmutelná za xy a tím dojde ke zvýšení příjmů… a bez šance, banky jsou v tom hrozně rigidní a budoucí pozitivní scénáře moc nereflektujou
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
21.7.20 19:40
@Magdaleeena píše:
Se omlouvám :kytka:, mně to tu dnes nějak nefunguje, příspěvek jsem původní smazala, protože mě odkazoval na nějaký úplně jiný..Za mě je to hodně o lidech, jasně, v té bance je dána nějaká strategie, ale když má někdo vůli dokáže poradit, jak by se dalo, ale co by muselo být jinak. Já osobně si nemohu na banku nijak stěžovat, vyšla mi vstříc při celkem nestandardních věcech, kdy opravdu nemusela. Jsem tedy její dlouhodobý klient. Což doporučuji. Nicméně kdys dávno jsem kupovala byt přes jinou banku, a to jsem měla v tomto směru nějaké zkušenosti pracovní a ta spolupráce byla naprosto otřesná, byť mě tedy neodradila :mrgreen: A ne, vždy to nemusí být o tom, že banka nevyhoví a máte smůlu. Tenkrát jsem byla ještě celkem ucho, váhala jsem, jestli řešit s bankou nespolupracující či banku vyměnit. A šla jsem do toho prvého. Po čase se ukázalo, že šéf dotyčné banky chodí s mým kamarádem na ryby. A ten člověk, který se mnou původně vyřizoval, prostě nebyl člověk na svém místě. Nicméně, než se na to přišlo, zřejmě zkomplikoval pár lidem život. @pohledzdruhestrany

tak já jsem to nutně úplně nepotřeboval, jen to zkoušel, jestli to snadno projde a když neprošlo, tak jsem to netlačil, ale prostě, jak tady někdo radil zakladatelce, že je to ložený, je dost nezodpovědný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
21.7.20 19:56

Za mě ne. Ale já jsem flegmatický optimista. Já osobně si myslím, že většina lidí ani náhodou nevyužuje ty možnosti, co v životě mají.. o tom nic, ale hloupý je se tím užírat nebo srážet jiný.. Anebo slovy klasika - čím jsem starší, tím víc vím, že nevím.. a nenapíši do diskuze, že totální b.bost. A to jsou kolikrát sofistikovanější diskuze :mrgreen:
@pohledzdruhestrany

@pohledzdruhestrany píše:
tak já jsem to nutně úplně nepotřeboval, jen to zkoušel, jestli to snadno projde a když neprošlo, tak jsem to netlačil, ale prostě, jak tady někdo radil zakladatelce, že je to ložený, je dost nezodpovědný
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
21.7.20 20:07
@Anonymní píše:
Zdravím, bydlíme v dvougeneračním domě přítelovych rodičů. Jenže jsem zjistila že tchyně nám veselé chodí k nám když nejsme doma a pak po vesnici vypráví, že máme doma bordel, že nemám navareno atd. Dokonce nám asi i přehrabava koš na špinavé prádlo, protože jedné sousedce říkala, že nechápe jak někdo může hodit bílé kalhotky mezi barevné oblečení. To mě ujistilo že opravdu chci pryč. Uvažovali jsme s přítelem o stavbě domečku. Pozemek bychom měli. Ale je tady pár problémů. Přítel má výplatu cca 35 tis. Čistého. Z toho platí ale 12 tis. úvěr, který má už z minula (cca 350tis.) zajímalo by mě, jestli by nám dali hypotéku když za 2 měsíce budeme mít miminko a přítel má úvěr. Všude nám řekli že první musíme mít plán domečku, přesnou částku a vyřízené všechny papíry aby nám mohli říct, zda nám hypotéku dají. Proto se ptám, jestli někdo nemá zkušenosti ať tyto papíry a stavební povolení nevyrizujeme zbytečně.

klasika ;) - výraz domeček, dluhy, nahá zadel a mimino za svobodna s tzv. přítelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.20 20:42

@Burj Chalifa
Ja se ptala jestli s tímto ma někdo zkušenosti. Opravdu jsem se neptala na vaši nahou zadel. Kterou teda nemáme. :potlesk: měli jsme nasetrene a koupili pozemek.

• Citovat
  • Upravit
36504
21.7.20 20:48
@Anonymní píše:
@Burj Chalifa
Ja se ptala jestli s tímto ma někdo zkušenosti. Opravdu jsem se neptala na vaši nahou zadel. Kterou teda nemáme. :potlesk: měli jsme nasetrene a koupili pozemek.
…Přítel má výplatu cca 35 tis. Čistého. Z toho platí ale 12 tis. úvěr, který má už z minula (cca 350tis.)". Jasně, zkrátka je za vodou ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí