Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@carsa ale zbyde. Příteluv úvěr je cca 350 tisíc. Hypotéka by se samozřejmě vzala tak, ať výplati Příteluv úvěr a staci i na domek
Musite mit cim rucit. Jestli si myslite, ze jen tak dostanete 4miliony na ruku a tady si splatte dluh a tady postavte barak, tak se pletete. Kdyz cerpate na stavbu, tak se penize uvolnuji postupne podle toho, jak stavba pokracuje a kterou taky rucite. Pokud teprve budete stavet, tak pozemkem ruce prvne. Kdyz ma hodnotu milion. Tak vam pujci 800tis. Kdyz date 350tis uver. Tak kolik toho postavite za 450000?
@Cenarius. Asi jsem to špatně nazvala. Hypotéka by byla cca 2,5 milionu na domek. K tomu by nám americkou hypotéku na vyplacení úvěru. Takže by hypotéky byly 2 a obě by dělaly cca 11-13 tisíc měsíčně
@Anonymní píše:
Zdravím, bydlíme v dvougeneračním domě přítelovych rodičů. Jenže jsem zjistila že tchyně nám veselé chodí k nám když nejsme doma a pak po vesnici vypráví, že máme doma bordel, že nemám navareno atd. Dokonce nám asi i přehrabava koš na špinavé prádlo, protože jedné sousedce říkala, že nechápe jak někdo může hodit bílé kalhotky mezi barevné oblečení. To mě ujistilo že opravdu chci pryč. Uvažovali jsme s přítelem o stavbě domečku. Pozemek bychom měli. Ale je tady pár problémů. Přítel má výplatu cca 35 tis. Čistého. Z toho platí ale 12 tis. úvěr, který má už z minula (cca 350tis.) zajímalo by mě, jestli by nám dali hypotéku když za 2 měsíce budeme mít miminko a přítel má úvěr. Všude nám řekli že první musíme mít plán domečku, přesnou částku a vyřízené všechny papíry aby nám mohli říct, zda nám hypotéku dají. Proto se ptám, jestli někdo nemá zkušenosti ať tyto papíry a stavební povolení nevyrizujeme zbytečně.
A co se jít zeptat do banky než hledat info na netu, kde stejně neznáme vasi celou situaci. Jestli potřebujete rychle vypadnout, tak nejlepší je jít do nájmu. Nevím, ale domeček není jen o splatce hypotéky. Takže i kdyby vám ji při vašich příjmech dali, musíte si propočítat, zda s tím zbytkem využijete.
Příspěvek upraven 21.07.20 v 15:21
Vy jste strelci. Mate dohromady cca 40 tisic cistyho. K tomu mate dluh a jeste si chcete pujcit 2 a pul milionu?
To vam nikdo nepujci, v tydle dobe ![]()
@Anonymní píše:
@Cenarius. Asi jsem to špatně nazvala. Hypotéka by byla cca 2,5 milionu na domek. K tomu by nám americkou hypotéku na vyplacení úvěru. Takže by hypotéky byly 2 a obě by dělaly cca 11-13 tisíc měsíčně
Za 2,5 milionu postavite pidi domek svepomoci. Prihodte milion. A americka hypoteka je taky dost draha a urcite se obe nevejdou do 11-13 tis. Navic se vsechno odviji od ceny pozemku, pokud nemate neco dalsiho cim rucit nebo 20% v hotovosti.
@karkarka píše:
Příťa, mimísek a domeček..
A zakladatelka totálně mimo ![]()
@Anonymní píše:… a vypracovany projekt na dum mate? predpokladam, ze taky ne
Přítel má výplatu cca 35 tis. Čistého. Z toho platí ale 12 tis. úvěr, který má už z minula (cca 350tis.) zajímalo by mě, jestli by nám dali hypotéku když za 2 měsíce budeme mít miminko a přítel má úvěr. Všude nám řekli že první musíme mít plán domečku, přesnou částku a vyřízené všechny papíry aby nám mohli říct, zda nám hypotéku dají. Proto se ptám, jestli někdo nemá zkušenosti ať tyto papíry a stavební povolení nevyrizujeme zbytečně.
Fascinuje mě, jak si dnes kdejaký pablb, který si neumí ani s pomocí matematiky prvního stupně základní školy spočítat, jestli na to má, staví dnes barák. Pak nemají ty domy podle toho vypadat.
Zakladatelko, jak Ti tu psal už někdo výše, neřeš to zde na netu, nech si to spočítat, od toho se odpíchni, případně oběhni vícero bank, dobrého poradce..
Já, kdybych měla dát na rady všech kolem, co to se mnou myslí dobře a myslí si, že tomu rozumí, nekoupila bych nikdy žádnou svou nemovitost. Dá se vymyslet mnohé a mě to bavilo
![]()
Asi pravidlo emimina. Čím méně financí, tím silnější pocit,,nároku " na domeček
@Anny0694
Vy snad víte kolik my máme financí? 😂 Uvedla jsem jen, že přítel má 35 tisíc čistého. K tomu má diety které dělají přes 10 tisíc (akorát nevím, jestli diety lze počítat do hypotéky) a k tomu ja mam mateřskou. Do této doby jsem normálně pracovala. Tudíž máš příjem momentálně je +- 60 000 měsíčně.
což si nemyslím, že by bylo nějak málo na brzo 3 členou rodinu.
![]()
@truelly píše:
A svatba nebyla proč?Možná si tchýně myslela, že tam jsi jen dočasně, jako jedna z přítelkyň…
protože četla zdejší diskuze a ona i její partner zjistili, že svatba vůbec ničemu nepomůže
Ježíš, tady jsou fakt samý nepřejici jezibaby
. Těch 10 procent (dneska už není zase potřeba 20) jim udělá ten pozemek, nemusejí mít hotovost. A při splatce na 30 let jim pujcej s touhle splátku kolem 3 mega. Takže z toho výplati 350 úvěr a za zbytek můžou vyfiknout nějakou dřevostavbu. Zakladatelko, proč se ptáš tady, kdyz víš, jak to tady chodí
. Držela bych se toho, co vám spočítá poradce nebo ještě lépe banka. Ano, musíš mít nejdřív projekt. Pokud bys stavěla dřevostavbu na klíč, tak projekt je většinou zdarma. Dobře si vyber firmu, osobně mám zkušenosti s RD Rýmařov, ale jsou i jiný. Rozhodně ne podvodníky typu ekonomické stavby.
Jinak americká hypotéka je na h.vno, pokud by byla cena pozemku dostatečná, mělo by jít vzít i klasiku, jen by musel odhad vyjít tak aby se pokryl těch 350 a plus těch 10 procent, takže aspoň kolem 600 - 700 tis. Donájmu bych rozhodně nechodila a než vám to postavěj zatla zuby a držela u tchyně a pak rychle pryč. Tím, že nemusíte platit nájem dost ušetříte, než kdybyste pár měsíců museli platit hypo i nájem. Diety se nepočítá jako příjem ale pokud a reálné těch 35 tak by mu měli půjčit i tak. Ale jak říkám, chce si to nechat spočítat ideálně přímo v bance. Zásadní bude ten odhad toho pozemku.