Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@Anny0694
Vy snad víte kolik my máme financí? 😂 Uvedla jsem jen, že přítel má 35 tisíc čistého. K tomu má diety které dělají přes 10 tisíc (akorát nevím, jestli diety lze počítat do hypotéky) a k tomu ja mam mateřskou. Do této doby jsem normálně pracovala. Tudíž máš příjem momentálně je +- 60 000 měsíčně.což si nemyslím, že by bylo nějak málo na brzo 3 členou rodinu.
![]()
![]()
tak tipuji ze diety se do prijmu nezapocitavaji,… pokud mate nasetreno, tak neni co resit. proc nesplatite pritelum uver, ve dvou lidech mit prijem 60tis, tak to za tech par let, co jste spolu, by meli mit jiz velike uspory… obzvlast kdyz bydlite u „tchyne“… ale zamysli se nad tim, dum neni jen ho postavit, taky vybavit, zasitovat pozemek,… ostatne, dulezite je, co rekne banka… hod si alespon hruba cisla do online kalkulacky a uvidis, jak na tom jsi.
@Synekdoche7 píše:
Ježíš, tady jsou fakt samý nepřejici jezibaby. Těch 10 procent (dneska už není zase potřeba 20) jim udělá ten pozemek, nemusejí mít hotovost. A při splatce na 30 let jim pujcej s touhle splátku kolem 3 mega. Takže z toho výplati 350 úvěr a za zbytek můžou vyfiknout nějakou dřevostavbu. Zakladatelko, proč se ptáš tady, kdyz víš, jak to tady chodí
. Držela bych se toho, co vám spočítá poradce nebo ještě lépe banka. Ano, musíš mít nejdřív projekt. Pokud bys stavěla dřevostavbu na klíč, tak projekt je většinou zdarma. Dobře si vyber firmu, osobně mám zkušenosti s RD Rýmařov, ale jsou i jiný. Rozhodně ne podvodníky typu ekonomické stavby.
v realitě banky 90 % LTV nechtějí dávat, je to výjimečný a zejména za vyšší úrok, diety ti do příjmu taky nezapočítaj a to, že úvěrem splatíš něco a tím snížíš úhrn splátek není taky relevantní, takže to jsou hodně vzdušný zámky
@markytka3
Příteluv úvěr jsme splaceli mimořádnými splatkami. Tudíž jsme měsíčně misto 13 posílali třeba 25. Ovšem zůstalo ještě 350 000 které jsme zatím nedoplatili.
Pak nemaji byt ty baraky tak otresny
Nicmene Vam rozhodne s dluhem a novou vyzivovaci povinnosti 2M nikdo nepujci. Navic byste idealne potrebovali tak 3,5M
Prosimte… Bez s kompletnima podkladama do bank a nech si udelat navrhy. Ja delam v jedne SS a diety se v urcitem % do prijmu zapocitavaj ![]()
@pohledzdruhestrany Máš hypotéku? Kdy jsi ji naposledy vyřizoval? Já třeba minulý rok v srpnu a je to moje 3. hypotéka. Jo a mám 90 procent LTV za úrok stejný jako 80 a pokud vím, tak teď kvůli korone těch 80 jako doporučení zrušili a 90 se dává zase běžné. A jak píšu záleží hlavně kolik jim vyjde odhad pozemku.
@Synekdoche7 píše:
@pohledzdruhestrany Máš hypotéku? Kdy jsi ji naposledy vyřizoval? Já třeba minulý rok v srpnu a je to moje 3. hypotéka. Jo a mám 90 procent LTV za úrok stejný jako 80 a pokud vím, tak teď kvůli korone těch 80 jako doporučení zrušili a 90 se dává zase běžné. A jak píšu záleží hlavně kolik jim vyjde odhad pozemku.
A kde se dava běžné? Banky na to ještě pořádně nezareagovali.
@pohledzdruhestrany to ze splati jiny uver a tim se zmeni vydaje, je velmi relevantni a banky s tim standardne pracují jiz nekolik let.
@Wani Třeba u Spořky už minuly rok v rámci prvobydleni nebyl problém s 90. A v hypoteční bance se nejdřív cukali a po vyjednávání a schválení přes centrálu výjimky nám to dali. Ono člověk jen nesmí být s prominutím podelanej. Těch 90 procent LTV je jen doporučení a ne dogma a každá banka už tenkrát měla přibližně limit 15 procent že všech objemu hypoték které mohla schválit nad tento limit.
V tom případě to stačí takhle říct v bance a zbyde i na byteček.
![]()
Banku zajímají příjmy, které lze započítat, nicméně když máte k tomu navíc tento dluh, tak ta hypotéka nebude hitparáda. Takže bych nechtěla vidět ten domek.
Dům je drahá sranda a nelze počítat zdaleka jen hypotéku. Ale na to přijdete časem sami ![]()
@Anonymní píše:
@markytka3
Příteluv úvěr jsme splaceli mimořádnými splatkami. Tudíž jsme měsíčně misto 13 posílali třeba 25. Ovšem zůstalo ještě 350 000 které jsme zatím nedoplatili.
No nez to vyresite, obehate. Tak rok utece jako voda a budete to mit splaceny. Takze vam odpadne reseni nejake druhe americke hypoteky.
@Synekdoche7 Ano, Sporka vždycky mela 90%, ale ostatní banky stále nenabízí, banky si kryjí záda.
@Anonymní píše:
@markytka3
Kolik mate nasporeno? To jsme se jeste nedozvedeli.
A propo. Jak to, ze se diety nezapocitavaji? Ma ji na vyplatni pasce? Pokud jo, tak je to prijem jako kazdy jiny, ne? ![]()
@Anonymní píše:
@Anny0694
Vy snad víte kolik my máme financí? 😂 Uvedla jsem jen, že přítel má 35 tisíc čistého. K tomu má diety které dělají přes 10 tisíc (akorát nevím, jestli diety lze počítat do hypotéky) a k tomu ja mam mateřskou. Do této doby jsem normálně pracovala. Tudíž máš příjem momentálně je +- 60 000 měsíčně.což si nemyslím, že by bylo nějak málo na brzo 3 členou rodinu.
![]()
![]()
Jenze materska, nasledne rodicak, se nepocita. A navic budete mit dalsi dite. Takze misto 2 vyzivovanych lidi, budete uvadet 3 ![]()