Jak říct tchýni, že do nového domu s námi nepůjde

Napsat příspěvek
Velikost písma:
45747
3.4.21 13:42
@Annabela11 píše:
@Malina7 Tak některé tchýně soudnost prostě nemají :nevim: a chtějí všude křenit

Chteji no. Vim o pripadu, kdy maminka syna chtela jit s nim a jeho cerstvou znamosti do kina :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
3.4.21 13:44

@veria 8o a jak to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
3.4.21 13:46
@Annabela11 píše:
@veria 8o a jak to dopadlo?

Rekl ji ze at se nezlobi ale ze NE. Tak se vnutila aspon do auta, ze se mrkne po obchodech :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
3.4.21 15:02
@j.a.n.i1 píše:
@PaníBovaryová No, tak fer by bylo, aby se pak tchyně na 2-3 roky nastehovala k nim a svuj byt pronajala a diky tomu by si mohla nasetrit na nejakou vlastní zahradu :mrgreen: To je fer, taky to nebude nafurt.

Pokud to tchyne citi takto, ze je nefer, aby u ni mladi bydleli, ale neudelaliji u sebe pokoj a zanradu, tak to asi mela rict na zacatku a domluvit se na nejake takove podmince. A bylo by spis fer nechat mlade, aby se sami rozhodli, jestli do toho pujdou nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
4.4.21 16:23

Je dávno známo, že společné bydlení nedělá dobrotu. A přesto, že je to dávno známo, tak někteří lidé ne a ne to pobrat.
Na vašem místě bych jí především poděkovala za to, že vám umožnila u ní bydlet a (asi) si díky ní něco našetřit, ubezpečila bych ji, že ji rádi uvidíme, když se na návštěvě vzájemně domluvíme, ale že berete nový domek jako svůj, pro sebe.
Pravda je, že až budete mít vlastní dítě, asi Vám taky bude smutno, až Vás bude opouštět. Ideální je vyjasnit si plány.
Ale nějak to vzniknout muselo - že si myslí, že půjde s vámi. ;-) To jste nějak neohlídali :-) :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
4.4.21 16:27
@AndulkaMa píše:
Vždy, když jí to muž říkal, přišla její klasická otázka: ‘A já tady snad někomu vadím?’ Pojem soukromí, osobní prostor jsou jí prostě cizí, takže v tomto ohledu si nenechá bohužel vysvětlit nic.
:D :D taky dobrá duše. U nás se chtěl zabydlet tchán. Já jsem na rovinu řekla, že společnému bydlení nefandím, a konflikt byl na světě. Někteří lidé jsou prostě natvrdlí a nevychovaní. Bylo mi jasné, že by tady běžel život podle jeho nálad a na to si toho života (svého) příliš vážím.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
4.4.21 16:33
@afd píše:
Tchyne by je mela po vylozeni karet okamzite vyhodit.

Nezlobte se, nevidím důvod, proč by dvě generace, pokud nemusí, měly bydlet pohromadě.
Osobně taky nechápu, proč bych si měla myslet, že když si můj potomek s partnerem najde nějaký větší byt, že s nimi půjdu taky. To by mě v životě nenapadlo.
Každá ženská potřebuje mít svou vlastní domácnost. Na společném prostoru se sice můžou nějak domlouvat, najít kompromis, ale vždycky je to o ústupcích, které se nemusejí vždycky jedné nebo druhé straně hodit, a nabízí se otázka - PROČ toto zažívat?

Je ale pravda, že si to měli vyjasnit hned. A předpokládám, že tchýni přece jen něco za bydlení dávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
5.4.21 14:18

To je tak když muž neopustí otce svého a matku svou jak se píše v Bibli. :)
My jsme se stěhovali po svatbě 300km od mé rodiny a 100km od její rodiny. A v jistých chvílích to bylo zásadní pro překonání krize. Chybou bylo stavět blízko “maminky”. A když už vejminek tak i s pravidlama pro vejmínek. Tedy tatinku, maminko tož teď su gazda já!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
5.4.21 16:27
@Voltík píše:
A když už vejminek tak i s pravidlama pro vejmínek. Tedy tatinku, maminko tož teď su gazda já!

Asi tak. To soužití dvou generací má hlavní zádrhel v tom, že ta starší generace nějak automaticky a ze setrvačnosti předpokládá, že mladí se budou přizpůsobovat.
Spolubydlení fakt ne. Přináší to zbytečné i každodenní komplikace. Ta úspora trochy financí za to opravdu nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
5.4.21 17:16

Zasadila bych si na zahrade svoje a nazdar. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.21 08:18

Takže, abych vše ujasnila :mrgreen: s nastehovánim souhlasila, platime inkaso a rozhodně nebydlime zadarmo. O její nastehování do domu zdaleka ani nejde to jsme jí zatrhli hned jak s tim přisla. Jde me spis o to plánování co bude az, a její pochopení, že nás dům není její!
Rozhodně žádný pokojíček s vyhrazenou místnost mít nebude. Kdyz bude prespávat bude v pokoji pro hosty jako kazdá jiná návstěva, ale žádný pokoj nebude mít označení jako její. Věřte, že tohle by nedelalo dobrotu!!! Nechci aby mela kliče od domu, a nechci aby si tam chodila jako do krámu na housky. Jsou totiz takhle zvyklí. Myslim, že si nepreju zas tolik, aby jste me museli nekteří hejtit, že vyuzivame tchyni a ze ted uz nám nebude na nic dobrá. Neni to pravda. Tezko se zde vsechno vypisuje a tech 15 let co ji znám uz máme spoustu spolecných neshod a shod. A nevidim jediný důvod proc by s námi mela bydlet na 2,3 roky aby to bylo fér. To snad slyším poprvé takovou rovnici férovosti. To je jak kdyby i moji rodice meli bydlet v mem době x let od doby co jsem zacala pracovala, aby to teda bylo fér 8o ale beru jako svou povinnost se o ně na stáří starat…

• Citovat
  • Upravit
21703
6.4.21 21:20

Je ti jasne, jak ten vas hostinsky pokoj dopadne, ze. :mrgreen:
Na druhou stranu ja to neodsuzuju, jestli je tchyne jinak normalni, treba po porodu vyborna pomoc. :nevim: Ja si nastehovat tchyni nebo mamku domu, tak skacu nejen kolem mimina, ale i kolem nich, takze u nas hostinsky fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
7.4.21 16:38
@Anonymní píše:
Takže, abych vše ujasnila :mrgreen: s nastehovánim souhlasila, platime inkaso a rozhodně nebydlime zadarmo. O její nastehování do domu zdaleka ani nejde to jsme jí zatrhli hned jak s tim přisla. Jde me spis o to plánování co bude az, a její pochopení, že nás dům není její!

Tak vlastně žádný problém nemáš ;-).
Taky nikdo z mých příbuzných nemá klíčky od mého bydlení. A jezdí jenom na návštěvy. Domov je jen pro jednu ženskou.
Možná má Tvoje tchýně ráda kvítka, tak jí s manželem udělejte na balkón nějaké hezké květinové stěny, ať se může vyřádit u sebe doma. Trošku jí prostě pomozte, když s jí nesplnil sen mít domek se zahradou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
7.4.21 18:05
@Anonymní píše:
Rozhodně žádný pokojíček s vyhrazenou místnost mít nebude. Kdyz bude prespávat bude v pokoji pro hosty jako kazdá jiná návstěva, ale žádný pokoj nebude mít označení jako její. Věřte, že tohle by nedelalo dobrotu!!! Nechci aby mela kliče od domu, a nechci aby si tam chodila jako do krámu na housky. Jsou totiz takhle zvyklí. Myslim, že si nepreju zas tolik, aby jste me museli nekteří hejtit, že vyuzivame tchyni a ze ted uz nám nebude na nic dobrá. Neni to pravda. Tezko se zde vsechno vypisuje a tech 15 let co ji znám uz máme spoustu spolecných neshod a shod. A nevidim jediný důvod proc by s námi mela bydlet na 2,3 roky aby to bylo fér. To snad slyším poprvé takovou rovnici férovosti. To je jak kdyby i moji rodice meli bydlet v mem době x let od doby co jsem zacala pracovala, aby to teda bylo fér 8o ale beru jako svou povinnost se o ně na stáří starat…

Tak některé názory co tu jsou napsané jsou až komické :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová