Jak říct tchýni, že do nového domu s námi nepůjde

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14313
2.4.21 11:04

@jita22 Ne necítila proč? přeci musí chápat že tohle by dobrotu nedělalo…já taky bydlela u tchýně..a fakt nečekala že jí to budeme nějak kompenzovat. :nevim: A ani by ji nenapadlo chtít pak u nás bydlet.Ano chodila k nám na oběd a já ji chodila uklízet, protože jsem chtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
2.4.21 11:14
@Annabela11 píše:
@jita22 Ne necítila proč? přeci musí chápat že tohle by dobrotu nedělalo…já taky bydlela u tchýně..a fakt nečekala že jí to budeme nějak kompenzovat. :nevim: A ani by ji nenapadlo chtít pak u nás bydlet.Ano chodila k nám na oběd a já ji chodila uklízet, protože jsem chtěla

Co je tohle za nesmyslny argument?
Co by mela tchyne chapat?
K nekomu se nasackovat a 2roky ho vyuzivat ke svemu obohaceni je dle tebe v poradku, ale kdyz si to chce dotycnej vybrat, tak z neho budes delat blbce? :nevim:

Jestli ty nebudes tenhle typ o kterem pise zakladatelka v nadpise teto diskuze: :mavam:

https://www.emimino.cz/…tele-422370/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11699
2.4.21 11:23
@Annabela11 píše:
@jita22 Ne necítila proč? přeci musí chápat že tohle by dobrotu nedělalo…já taky bydlela u tchýně..a fakt nečekala že jí to budeme nějak kompenzovat. :nevim: A ani by ji nenapadlo chtít pak u nás bydlet.Ano chodila k nám na oběd a já ji chodila uklízet, protože jsem chtěla

Tak zakladatelka neupresnila, jak to bylo nastavené. Já třeba vím, že bydlení s rodiči by bylo pro mé rodiče i pro mě akceptovatelné jen v době nejvyšší nouze, což šetření na stavbu baráku rozhodně není. Pokud je tchýně taková ta opečovávaci tchýně, co chce mít rodinu pohromadě, nedivím se, že nepočítá s tím, že 2 roky u ní budou bydlet a pak ji pozvou jednou z 2 týdny milostivě na oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
2.4.21 11:25

@Chytrak Asi s tím tchýně souhlasila nebo myslíš že se tam oba vecpali násilím? já si nedovedu představit že bych u sebe nechala bydlet syna s jeho ženou na určitou dobu a pak bych za to něco chtěla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
2.4.21 11:29

@jita22 Ano každý jsme jiný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
2.4.21 14:54
@jita22 píše:
Copak? Je to nepříjemná situace, ale ty by ses na místě té tchýně necítila využitá?

Já třeba ne. A nechápu, proč bych měla. Kdybych nechtěla mladým pomoct, tak si je k sobě nenechám nastěhovat, ne? Mít ty možnosti, beru to (z pohledu matky) jako samozřejmou pomoc dítěti. Předpokládám, že po tchýni nikdo nechtěl, aby mladé živila a šatila, asi věděla, že motivací k tomuto typu spolubydlení je finanční úspora, asi s tím dobrovolně souhlasila - tak jaké jako využívání?

Dočasně u sebe ubytovat nejbližší rodinu, když k tomu mám prostor, abych jim finančně (nebo jinak) ulevila, s výhledem, že poměrně brzy odejdou, je snad něco jiného, než si doživotně a bez ptaní nárokovat něčí bydlení, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
2.4.21 15:18
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 jenže je velký rozdíl vyuzívat zahradu a privlastnit si zahradu. Vím co delala u svagra. Organizovala kde co bude a co mají koupit. I přes to že se mu to nelibilo. Jenže jeho žena stala vzdy pri matce a az pod výhroužkou rozvodu se probrala a uvědomila si, že jí nemusí organizovat život :mrgreen: je to tezké, takze napsat všechno do jednoho odstavce. Samozřejmě si uvědomuju, že u ní bydlime za levněji a tak, bych ji chtela nejak potěsit. Ale pozváni na obedy jako velký dík v tomhle případe bude lepší nápad. Má velká organizační a manipulačni schopnosti… takže je dost možné, že po jednom vikendovém obědu zrovna zůstane a počká na ten dalsí :mrgreen: :mrgreen:

no tak jedna věc je uvolnit tchyni kus zahrady, kdy si sama koupí, zasadí a bude se starat a pak si třeba pozve ty kamarádky, aby se pochlubila. A druhá věc je, aby tchyně diktovala, co mají mladí koupit, zasadit a jak se o to oni budou starat.
To s tím pokojem nemá smysl řešit, když na něj nemáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.21 16:19

U nás dcera s přítelem chvíli bydlela, úplně v pohodě. Ale pak jsme naznali, že bude lepší, když budou mít svoji domácnost. Koupili jsme byt a oni jsou tam, dneska už manželé. Jsou kousek od nás a je to pohoda. Navzájem máme klíče, ale my k nim bez ohlášení nechodíme a nic neorganizujeme. Oni taky ne, neohlášeně jen výjimečně. Přece jen jsou i tady pořád tak trochu doma.
Prosím anonym, jinak smazat.

• Citovat
  • Upravit
7571
2.4.21 16:27
@Annabela11 píše:
@Chytrak Asi s tím tchýně souhlasila nebo myslíš že se tam oba vecpali násilím?já si nedovedu představit že bych u sebe nechala bydlet syna s jeho ženou na určitou dobu a pak bych za to něco chtěla..

Tak podle toho co pise a ze se nestydi cele 2 roky zneuzivat tchyni ke svemu obohaceni a okupovat jeji byt ve kterem ona stale bydli bych to jako nasili vuci ni nazval.

Jak to mas ty je irelevantni a vubec me to nezajima viz muj odkaz co jsem ti poslal. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
2.4.21 16:32

@Chytrak Píšeš pořád to samé dokola… Přečti si i jiné názory, třeba se ti rozsviti :mrgreen:ty chytráku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
2.4.21 17:53
@Chytrak píše:
Tak podle toho co pise a ze se nestydi cele 2 roky zneuzivat tchyni ke svemu obohaceni a okupovat jeji byt ve kterem ona stale bydli bych to jako nasili vuci ni nazval.Jak to mas ty je irelevantni a vubec me to nezajima viz muj odkaz co jsem ti poslal. ;)

a když s tím tchyně souhlasí, tak je to taky násilí? Proč vycházíš z předpokladu, že je tchyně ve svém bytě nechce? Třeba chce, třeba je to pro ni nějakým způsobem taky výhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
3.4.21 09:16

Tchýni to řekněte narovinu. A vůbec bych to neoddalovala. Snad má soudnost, že mladí chtějí bydlet sami. Nebo vám chce u toho i svítit?
Platí pravidlo-,,jedna kuchyň, jedna hospodyně,,. V opačném případě to nefunguje. Tchýně je dost stará na to, že už by tohle pravidlo měla znát a vědět, jak to funguje a kdy ne.
Vy se jí bojíte, že už od vás nedostala informaci, že se budete stěhovat sami? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
3.4.21 10:47

Ja si dovolim vyvozovat, ze zakl.je nekonfliktni dobre vychovany typ poslusne divky, proto taky tchyni doted ostre neodpalkovala. A tchyne si mysli, ze jim to fungovat bude v jedne kuchyni v dome, protoze jim to nejspis funguje i ted v byte, kde ji mladi moc neodporuji, protoze cti, ze doma je tam ona a ze to nebude naporad, tak proc se rozhadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
3.4.21 11:18

@PaníBovaryová No, tak fer by bylo, aby se pak tchyně na 2-3 roky nastehovala k nim a svuj byt pronajala a diky tomu by si mohla nasetrit na nejakou vlastní zahradu :mrgreen: To je fer, taky to nebude nafurt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
3.4.21 12:57

@Malina7 Tak některé tchýně soudnost prostě nemají :nevim: a chtějí všude křenit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová