Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pokud píská a kašle z alergie, tak ventolin zabere okamžitě - je přesně na to dělaný. Ostatní na celkové příznaky taky zabírá bleskově, do hodiny je po všem.
@Eva2610 píše: Více
ty spreje zabírají tak za týden, podle mé dlouholeté zkušenosti.
@KarlKarlson píše: Více
Tak to se nestalo. Dostal všechno před třemi hodinami a změna žádná.
@vokishka píše: Více
Fakt? Mně starýmu astmatikovi i po 30 letech vypnou všechno prakticky hned
Možná jsem dobře reagující kus.
@Eva2610 píše: Více
Ventolin musí. Roztahuje průdušky, takže nějaké pískání, dušnost, to všechno musí přejít hned (nebo do minut), je to lék pro akutní stavy. Nemusí nutně vypnout úplně kašel, pokud k němu není stažení průdušek. Nebo to nemusí být alergie.
Ahoj, napiš uživateli @Doctus. Poradí ohledně těch inhalačních kortikosteroidů i Ventolinu, zdá se mi to tedy šílené, taková darda pro 2-leté alergické dítě. Byli jste na alergologii?
@teroonka píše: Více
Nebyli, práve není jisté, že je to alergie, ale protože doktorka neví, co to je, tak mu to dnes napsala. Máme se tam objednat až budou výsledky z krve.
Není dusny. Jenom hnusně kašle. Dlouho. Nepiska vůbec.
Ano. Moc s tím nesouznim, ale už opravdu nevím, co mám dělat. Na rtg plic byl, to na dobré.
Léky na alergii napsané pediatrem bych nenasazovala. Nejdříve bych nechala dítě vyšetřit na alergologii. Což alergolog neudělá, pokud dítě bere léky potlačující alergii. Výsledky by byly neprůkazné
@Ta turistka píše: Více
Jo, říkala, že to máme před alergologii na týden vysadit. Na alergologii budu objednávat zítra.
Ahoj. Řeším takovou věc. Můj dvouletý syn už sedm týdnů kašle. Vyter z krku negativní, testy na chřipku negativní. Nemá teplotu, má trochu rýmu a vlhký kašel jenom přes den. V noci vůbec nekasle. Zítra jdeme na krev. Dnes doktorka vyslovila podezření na alergii a dala mu léky - Aerius, Ventolin, Ecobec. Za jak dlouho to případně zabere, pokud by to byla alergie? Nikdo alergii nemáme, tak s tím nemáme zkušenosti.
Díky.