Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@magion píše:
Ono to hlavně není k ničemu dobrý, jak nevstaneš hned na první, tak to škodí, jsi pak víc unavený, jelikož se nastartuje další spánkový cyklus.
Fascinuje mne, jak jsou lide ruzni. Ja bych treba uz neusnula, protoze bych byla ve stresu, ze mi to za 5min zazvoni znova. Nesnasim byt buzena budikem. Proto kdyz vstavam pravidelne ve stejnou hodinu, tak se budim par minut pred zvonenim budika. A nepolehavam. Budika zabiju, vyhodim nohy z postele a rovnou vstavam.
To já jsem naopak schopná zamáčknout a spát a ani si nepamatuji, že to zvonilo
Když jsem unavená, chce to drsné metody.
Určitě pomáhá, když si člověk navykne každý den vstávat ve stejný čas.
@Anonymní píše:
Dobrý den, měla bych vstát v šest ráno ale místo toho vždy vstanu v 6:40 a pak nestíhám nemáte nějaký typ jak rychleji vstát kromě toho že mám jít dřív spátps
Když mám vstávat hodně brzy, třeba do 7 hod., mám digi budík s protivným zvukem a na druhé straně místnosti, abych k němu musel vstát. Pokud ho netípnu, „zvoní“ hodinu v kuse a ten zvuk se dá vydržet max. 10 minut…
![]()
Ty bláho krutopřísnej hustej budy
to bych se budila strachy o hodinu dříve raději než toto nahánět v šoku po pokoji
@bse.pedro píše:
Když mám vstávat hodně brzy, třeba do 7 hod., mám digi budík s protivným zvukem a na druhé straně místnosti, abych k němu musel vstát. Pokud ho netípnu, „zvoní“ hodinu v kuse a ten zvuk se dá vydržet max. 10 minut…![]()
![]()
Hmmm, mám prvně takovej jemnější a na pohodu a atomový alarm nastavený jako zálohu a za trest, že jsem nevstala rovnou ![]()
@magion píše:
Hmmm, mám prvně takovej jemnější a na pohodu a atomový alarm nastavený jako zálohu a za trest, že jsem nevstala rovnou
Já už naštěstí budík moc nepoužívám, jelikož zřejmě začínám trpět stařeckou nespavostí. Usnu kolem 22. a v 6 se vzbudím a už nezaberu…
![]()
@bse.pedro píše:
Já už naštěstí budík moc nepoužívám, jelikož zřejmě začínám trpět stařeckou nespavostí. Usnu kolem 22. a v 6 se vzbudím a už nezaberu…![]()
Zřejmě reflexní reakce - naučená obrana před alarmem ![]()
Brala bych všemi deseti
akorát večerku bych trochu posunula.
Mimochodem, odeslals v 21.57, pouhé tři minutky před kolapsem, jsem poctěna. ![]()
Naridim si budik o 10 minut driv, tom padem se probudim a uz pak neusnu vubec nebo ne tak tvrde. Prenastavim budik o 10minut pozdeji a pak uz proste nekompromisne vstavam, zadne jeste pet minut. Nejhorsi jsou stejne ty prvni dve minuty, jakmile se osplichnu studenou vodou a dam si kafe, jsem jak rybicka.
Tak jsem vždycky půl hodiny posouvala budík a pak nestíhala. I když jsem si ho dala daleko od postele, tak jsem se tam prostě vrátila.
Teď na mě haleká dítě z postýlky, takže s dospáváním mám utrum. ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, měla bych vstát v šest ráno ale místo toho vždy vstanu v 6:40 a pak nestíhám nemáte nějaký typ jak rychleji vstát kromě toho že mám jít dřív spátps
Tyhle pětiminutovnky mám od malička - fakt od třeba 10 let, kdy jsem dostala budík, co šel posouvat. Dělám to jednoduše - dávám si tu rezervu, kterou potřebuji - chci vstávat v 6, budík jede od 5:30.
Na jednom z drivejcich mobilu jsem mela moznost u budiku, ze sel vypnout jen po vyreseni nejakeho matematickeho ukolu. urcite na to bude aplikace.
@Pudloslava píše:
Na jednom z drivejcich mobilu jsem mela moznost u budiku, ze sel vypnout jen po vyreseni nejakeho matematickeho ukolu. urcite na to bude aplikace.
To není zrovna nejšťastnější řešení… Nedokážu si představit, jak minutu po probuzení řeším rovnici o dvou neznámých nebo počítám objem jehlanu, kór když mi u toho ječí budík… ![]()
35 let po škole to už prostě nedám…
![]()
Už jsem tenhle dotaz jednou psala - marně… ![]()
Ale nemáte někdo tip jak dostat z postelí své ratolesti? Ty naše prostě ne a ne vstávat. Každé ráno je to boj.
@MartinaIrena píše:
Už jsem tenhle dotaz jednou psala - marně…
Ale nemáte někdo tip jak dostat z postelí své ratolesti? Ty naše prostě ne a ne vstávat. Každé ráno je to boj.
tuhle jsem jim předložila k snídani jakousi karamelovou pěnu a byli z postele během 3 minut od oznámení.
@Pudloslava píše:
tuhle jsem jim předložila k snídani jakousi karamelovou pěnu a byli z postele během 3 minut od oznámení.
Woow. Dobroty vyzkouším. Teď bude mít tři dny zajímavé vypravování tatínek, jelikož jsem s prostřední dcerou v nemocnici, tak jsem na to zvědavá.