Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny maminky, těhulky i snažilky
Jsem zasloužilá maminka tří a půl leté holčičky, nyní se s přítelem začínáme, jak já říkam, chystat se na chystání snažení o další mimi
Antikoncepci jsem zatím brát nepřestala, protože přítele čekají zemské zkoušky a nevíme jestli nebudeme muset odejít do jiného města, chystáme se koupit byt a vzít se, nicméně bychom se tak za čtvrt roku chtěli začít snažit s tím, že jakmile doberu balení antikoncepce, už znovu brát nezačnu. Vím, že je dobré pít bylinkové čaje, jíst vitamíny a brát kyselinu listovou, když už se snažíte otěhotnět, ale máte někdo zkušenost s tím, že jste vše tohle dodržovali ještě před vyszaením? Byla jsem velice mladá maminka, ale s těhotenstvím problém nebyl a holčička se narodila zdravá, nicméně mi po porodu dávali injekce na ředění krve, protože dcera má jinou krevní skupinu a říkali mi, že by mohl být s dalším těhotenstvím problém, navíc jsem kuřačka (samozřejmě s tím, že přestanu počítám), takže mám strach aby mi nechyběli nějaké vitamíny a jsem stejně jako přítel hrozný workoholik a tudíž jsem po fyzické i psychické stránce hodně unavená, chci tedy udělat všechno proto, aby se nám potom snažení co nejvíc vyvedlo a miminko bylo zdravé
budu ráda za každou radu, děkuju ![]()
Tak já odpovím první. Přestaň kouřit už teď
Ono to trvá několik let, než se z těla dostanou škodliviny, ale ber to jako dobrou přípravu na otěhotnění a jako dobrý start pro to malé do života ![]()
Mě to s tím kouřením napadlo hned taky
Práskla jsem se přes ruce, ať zas někde neprudím, ale taky si to myslím
A začni jíst víc ovoce, zeleniny a tak - takhle dostaneš z těla co nejvíc škodlivin a dodáš víc prospěšných látek. A jestli máš roupy, můžeš si lepšit fyzičku, to se ti taky bude hodit ![]()
Jinak myslím, že se nějak extra chystat nemusíš, max. ještě nějakou tu listovku pro sichr ![]()
Tak Vám holky děkuju
Kouřit přestanu hned. Už beru centrum a jim pomeranče, celej život tancuju, takže fyzičku snad zlepšovat nemusim
Koupim si listovku a uvidíme ![]()
Já to řeknu takhle…asi ten porblém je ve mě, ale když jsem nebrala atk, tak jsem ovulovala dobře…teď po 7 letech braní ovu sice je, ale folíky rostou strašně pomalu a podle dr se vstřebají nebo prasknou, ale stejně se nám nedaří. Už je to 10 měsíců a stále nic. Bylinky a různý čaje mi nepomohly..
Je to hodně individuální. ![]()
Tak já si taky myslím, že to bude hodně individuální a že neexistuje zaručenej recept jak otěhotnět (bohužel)
ale na miminko se těšíme, tak bych ráda přečetla názory co nejvíc maminek, abych nic nezanedbala a mohla si pak třeba i říct „dělala jsem co jsem mohla“ ![]()
Děkujeme
I já držím palečky, ať se nakonec narodí krásnej prcek ![]()
ahoj já kouřila u obou dětí …už před rokem jsem přestala jen tak , protože jsem chtěla…mimo to jsem byla těhotná , ale nikdy to nevyšlo, tak jsem si říkala že to bude dobré pro další těhu…beru listovku piju kontryhelový čaj a začínáme se snažit znovu…předtím jsme se snažily dva roky a nikdy nic…ani nevím kde jsem přišla k těm dvěma raubířum co mám doma, ale asi to bude věkem…ono určitě je dobré se připravovat už ted ty 3 měsíce před vysazením…a trošku se detoxikovat…když tak aspon omezit to kouření na minimum…budu držet palce at se zadsaří co nejdříve ![]()
Tak já už se snažím omezovat delší dobu, takže mám krabičku na dva dny a to mi ještě zdárně pomáhá kamarádka v práci
ale o kotryhelovém čaji jsem neslyšela
jinak tedy také přeji, aby vše dobře dopadlo a k dvěma zlobidlům přibylo i třetí ![]()
Ještě se první polovinu cyklu doporučuje jíst grepy na posílení děložní sliznice. Pak už ale ne, jen do ovulace
Hodně zdaru.
No tak grepy rovnou vylučuju
to nepozřu ani náhodou, leda ve formě džusu a milionem jinýho ovoce k tomu ![]()
Amabilis77 píše:
Ještě se první polovinu cyklu doporučuje jíst grepy na posílení děložní sliznice. Pak už ale ne, jen do ovulaceHodně zdaru.
Ahoj, přidám se, můžu? to s těma grepama slyším poprvé, jdu si je koupit ![]()
my se snažíme druhý měsíc, ale taky jsme se odhodlávali od vánoc, protože manžel je také workoholik, navíc po druhém dítku až tak netouží jako já. měl pořád nějaké výmluvy, alkohol, moc práce, pohodlný život atd. tak jsem mu koupila selzink a zobe on a já listovku a k tomu vápník hořčík zinek. občas.
máme jednoho klučinu 6let ![]()
čím víc nás tu bude tím líp
Tak my máme holčičku 3 a půl
je dítě někdy bych řekla až moc klidné, ale ona nám to taky dovede ukázat a zazlobit
taky jsem vžždycky chtěla druhý mimi, až pujde první do školy, aby všechny spolužačky koukali jakýho ma Natálka sourozence
ale ted jsou všichni okolo nějak moc těhotný a ve mě se to probudilo
díky bohu mam přítele, kterej ještě dřív než já začal, že mu tikaj biologický hodiny a to je prosím mladší
finanční situaci díky bohu řešit nemusíme, konečně, ale ten byteček, abychom měli nějaké už opravdu svoje zázemí ano a navíc bych ještě ráda byla nevěsta princezna, a na vlastní svatbě nezvracela ![]()
malamamka píše:
No tak grepy rovnou vylučujuto nepozřu ani náhodou, leda ve formě džusu a milionem jinýho ovoce k tomu
Vyloupat a jíst jen ten vnitřek a klidně s cukrem, mňam ![]()
Jinak já se nesnažím, já budu jedině ráda, když ještě tak alespoň rok dvě čárky nepřijdou. Ale pak možná děj se vůle boží. Mít další dítě jsme zatím nezavrhli (i když je to fakt mazec)
![]()