Jak se dát dohromady po prožitém domácím násilí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
KackaDoup
6.10.13 13:23
@Dollore píše:
Zdravím, s partnerem jsem žila v mém bytě po dobu 6 měsíců. První dva měsíce byl vztah celkem hezký, pak se vše začalo velmi rychle obracet k horšímu. Téměř denní poučování, vyčítání maličkostí, nadřazování, slovního napadání, izolování od okolního světa, nadsazování na moje rodiče a kamarádky, aniž by je poznal. Stále mluvil jen o sobě, po půl roce jsem zjistila, že o mně ani nic neví, protože kdykoliv jsem mu já chtěla říci něco o sobě, neposlouchal nebo mě utnul slovy, že ho to nebere. Zničeho nic vybuchl (velmi časté stavy) a křičel na mě, jak ho to se mnou nebaví, jak jsem špatná partnerka, jak jsem líná (podotýkám, že během našeho vztahu jsem neviděla žádný pořad v TV, nepřečetla celý časopis, vstávala jsem nejpozději v sedm a ulehala nejdříve v 11), ze jsem porad unavena, že mě něco pořád bolí (nebyla jsem jedinkrát nemocná) atd. Sex musel být minimálně 1× denně a v tom jediném si prý neměl na co stěžovat. Připadala jsem si jako věc. Při společné dovolené, kdy jsem se opět pouze starala o jeho dítě a o něj, denně mě slovně napadal, tak jsem utekla. Ještě bych chtěla říct, že velmi často hodně pil. v první chvíli se mi velmi ulevilo, on se snažil, prosil, brečel, že se změní a já mu nakonec dala šanci, protože jsem neuměla být bez něj. Věděla jsem, že s ním nechci děti (žádné ještě nemám, je mi 30 let), že s ním nikdy nechci na další dovolenou, přesto jsem se bez něj hrozně trápila. Neuplynul ani měsíc společného soužití, byla jsem velmi pracovně vytížená a dovolila jsem si o pulnoci rict, že bych raději místo sexu šla spát. Tak prudce mě uhodil, že jsem neslyšela na ucho a svalila se na postel, následovaly nadávky, které ani nechci psát. Odešel, nicméně druhý den se chtěl vrátit, omluvy atd… Nepolevila jsem, bude to pomalu týden a moje přesvědčení, že jsem udělala správné rozhodnutí slábne. Pocit méněcennosti, téměř žádného sebevědomí a hrdosti sílí. Vzbuzuje se ve mně neustále otázka „Vzdyt já si asi opravdu jiného muže nezasloužím“, vím že to je hloupost, ale tyto pocity a pocity strachu ze samoty jsou velmi silné. Proto bych Vás chtěla požádat o radu, jak se s tímto vypořádat. Vím, že se nechci vrátit! Jen se bojím, jestli jsem dost silná na to, celou situaci udržet pod kontrolou. Den ode dne cítím větší potřebu škemrat o to, aby mě vzal zpátky a já ulevila všemu, co teď cítím. Vím, že to ale nesmím.

Opovaz se mu otevrit dvere!!!A reci typu jineho si nezaslouzim…ach boze…sama jsem zila v domacim nasili, a jedine co si do smrti budu vycitat je to ze jsem neodesla po prvni rane mezi oci…nemuseli moje deti se cely zivot na to divat a nemuseli se jim pokrivit charaktery, ja jsme nemusela byt X let vyhorela a na praskach…jsem satstna ze jsem jednoho dne odesla a jeste si uzila krasne dny zivota a verim ze jeste uziji…
Ale pokud touzis po mlaceni tak skemrej at se vrati…ale to uz se pak ani nepis…musim byt tvrda jinak to bohuzel ani nejde…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.10.13 13:38
@KackaDoup píše:
Opovaz se mu otevrit dvere!!!A reci typu jineho si nezaslouzim…ach boze…sama jsem zila v domacim nasili, a jedine co si do smrti budu vycitat je to ze jsem neodesla po prvni rane mezi oci…nemuseli moje deti se cely zivot na to divat a nemuseli se jim pokrivit charaktery, ja jsme nemusela byt X let vyhorela a na praskach…jsem satstna ze jsem jednoho dne odesla a jeste si uzila krasne dny zivota a verim ze jeste uziji…
Ale pokud touzis po mlaceni tak skemrej at se vrati…ale to uz se pak ani nepis…musim byt tvrda jinak to bohuzel ani nejde…

JÁ UŽ JSEM ‚POLEVILA‘ DVAKRÁT A LITUJI TOHO, TAKŽE TI DOPORUČUJI, AŤ ZA NÍM UDĚLÁŠ TLUSTOU ČÁRU.

• Citovat
  • Upravit
6899
6.10.13 13:54

Je ti jen 30 neblazni nekde na tebe ceka nekdo mnohem lepsi. takoveho hajzla si uz domu nepoustej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
6.10.13 13:57

Nemáš s ním děti, nejsi na něm finančně závislá, tak ruce pryč od něj (na něj maximálně s klackem :mrgreen: )
Asi to teď hodně bolí, ale jakmile se uklidníš a uvolníš, tak uvidíš okolo sebe i jiné muže ;) Čím silnější budeš a vydržíš, tím více na sebe budeš hrdá a to sebevědomí bude vyzařovat a to muže přitahuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8444
6.10.13 14:03

Kup si čokoládu, brambůrky, pusť si televizi nebo muziku, užívej si tu pohodu :palec:. Buď ráda, že máš konečně klid. I kdyby jsi měla zůstat bez chalapa, tak je to pořád tak lepší. Řekni o tom násilí svým blízkým, i když se Ti nechce, oni už dohlédnou, abys neudělala hloupost. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.10.13 14:08

Navštiv rodinu, kámošky, dopřej si vše, co Ti zakazoval a uvidíš, jak super pocit to bude.. žádné návraty, proboha.. Přeci nechceš žít celý život jako něčí otloukánek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
6.10.13 14:09
@brisco píše:
Kup si čokoládu, brambůrky, pusť si televizi nebo muziku, užívej si tu pohodu :palec:. Buď ráda, že máš konečně klid. I kdyby jsi měla zůstat bez chalapa, tak je to pořád tak lepší. Řekni o tom násilí svým blízkým, i když se Ti nechce, oni už dohlédnou, abys neudělala hloupost. :hug:

Ano, muj nejvetsi problem byl stud a ze jsme to nikdy nikomu nerekla…lituji toho hluboce…

• Citovat
  • Upravit
20
6.10.13 14:12

Určitě žádný Návrat

Ahoj, také jsem měla tu možnost si toto ve „vztaju“ vyzkoušet, ale né jen několik měsícu ale rovnou 3 roky.
Nechci tady o tom psát protože je to už zamnou a nerada se k tomu vracím, protože mám potom akorát vztek sama na sebe že jsem se sebou nechala zrovna kvuli takovým pocitum jako máš ted ty Dollore mávat dost dlouhou dobu.
Máš pravdu, takové pocity méněcennosti a samoty jsou pokaždé, ale prosím tě a vřele doporučuji nepodléhej jim.
Měla jsem to samé akorát že výprask byl mnohem častý a krutší a já přesto nemohla snést pocit samoty, a to jsem už v tu dobu měla dvě děti, nebyly jeho, ale s prvního nepovedéného vztahu, tam nešlo o fyzické napadání ale o jiné neduležité věci ted.
Moje rada zní: Nepodléhej těm pocitum, udělej si čas sama na sebe reůlaxuj a pokud je to možné věnuj svuj volný čas přítelkyni či kamarádům, ono to přejde a rychle se zařadíš zas do života, je to možná ted pro tebe těžkouvěřitelné ale všechny chlapy nejsou stejný a někde čeká zrovna ten kteýmu budeš plně vyhovovat.
Je vždy pravda že když chlap uhodí jendou uhodí už pořád!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
6.10.13 14:14

Ja cekala 18 let :zed: :poblion:

• Citovat
  • Upravit
Dollore
6.10.13 14:16

Dámy moc děkuju za odezvu, vůbec jsem to nečekala takhle rychle. Ani neumím vyjádřit jaká je to podpora. Vím, že mnohé z vás to měly mnohem horší, četla jsem téměř všechny příspěvky, až po tom, co jsem vložila ten svůj. Člověk se v tom všem necítí tak sám, kamarádky, které mají šťastné vztahy to nedokážou úplně pochopit a neví, co se ve vás odehrává. Já to také předtím nechápala.

• Citovat
  • Upravit
Dollore
6.10.13 14:19

18 let? Nepředstavitelné. Já byla vyřízená po půl roce, nechápu, jak jsi to mohla vydržet tak dlouho. Hlavně, že už jsi teď od toho zlého života pryč! :andel:

• Citovat
  • Upravit
5502
6.10.13 14:20

Zkus to říct lidem v okolí - rodina, přátelé… někam vyraz… dávej ale pozor, ať ho nikde sama nepotkáš… pokud na tebe půjde špatná nálada a pocit, že to nezvládneš, tak zkus zavolat na linku Bílého kruhu bezpečí pro oběti domácího násilí http://www.bkb.cz/…nicka-pomoc/ - další info tu http://www.donalinka.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dollore
6.10.13 14:21

Klacek si asi nějaký pro jistotu co nejdříve pořídím :D

• Citovat
  • Upravit
1823
6.10.13 14:49
@Dollore píše:
Klacek si asi nějaký pro jistotu co nejdříve pořídím :D

Šmarjá, ženská.. :zed: taky jsem měla za manžela impulzivního agresora.. a trvalo mi 8 let než jsem odešla.. kup si nějakou knihu o sebevědomí nebo rovnou vyraž k nějakému odborníkovi.. páč seš přímo magnet pro deb*ly tohoto druhu.. :nevim: už jak se ospraved%nuješ v úvodním příspěvku.. nebyla jsem jedinkrát nemocná, nepřečetla jeden časopis.. 8o jakoby tvoje hodnota spočívala v tom, co si myslí ostatní.. na to pozor, je to velký jed! :cert:

Kdykoli budeš mít pocit, že mu chceš napsat, zavolat atd., napiš nám sem na emimino.. :hug:

To dáš, neboj se! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.13 15:11

Nevracet se nevracet se nevracet se…
3 roky jsem v tom žila…no i když ten 1. rok byl vlastně fajn…ale náznaky už tam byly
dneska vím, že to byla jen jeho slabost a touha zvyšovat si své ego…protože se na něj jednou vrhnul kamarád a utíkal jak raněnej zajíc :mrgreen:
Já zase nejsem svěřovací tip----a je to škoda
zavřela jsem se doma, brečela a brečela a chtěla ho strašně zpět…ale takového, jaký byl
ale pomalu jsem se z toho dostala, začala chodit ven a pak to ze mě pomalu lezlo před kamarádkama
A víš co???jedna z nich co to poslouchala s otevřenou pusou je dnes jeho manželka…a koho dneska bije???jí…
Bud silná, najdeš si chlapa co o tebe bude stát a bude tě na rukou nosit :lol: :hug:
 Petra

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí