Jak se definitivně nezbláznit

Máte zkušenost s Malvern Výchova bez poražených?

Přidejte zkušenost s Malvern Výchova b...
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.2.14 12:12
@Claire7 píše:
A ve skolce se chova jak? Autority atd?

Ve školce právě v pohodě. Učitelky si ho moc chválí, naučil se tam spoustu nových věcí, poslouchá, jí, spí a doma mi pak řekne „ve školce jsme hodnej, zlobím jen doma“. Z toho usuzuji, že to je tou mojí vysírací povahou :oops: :oops: :oops:. Je mi to líto a samozřejmě se sanžím si s ním hrát, mazlit se, čteme, ale pak stačí brnknout na blbou strunu a máma jde do vrtule :|

• Citovat
  • Upravit
24798
26.2.14 12:13
@Anonymní píše:
Ve školce právě v pohodě. Učitelky si ho moc chválí, naučil se tam spoustu nových věcí, poslouchá, jí, spí a doma mi pak řekne „ve školce jsme hodnej, zlobím jen doma“. Z toho usuzuji, že to je tou mojí vysírací povahou :oops: :oops: :oops:. Je mi to líto a samozřejmě se sanžím si s ním hrát, mazlit se, čteme, ale pak stačí brnknout na blbou strunu a máma jde do vrtule :|

To říká i moje dcerka :mrgreen: Mami, já zlobím jenom doma :lol:
Fakt zkus ten hořčík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
26.2.14 12:13

Ahoj zakladatelko. Švagrová má taky takového syna, bude mu šest let. Na PPP jí psycholožka řekla že musí být hlavně v klidu a důsledná (krásně se to radí že) Doporučila jí koupit si švihadlo a vždy si zaskákat :mrgreen: S tou důsledností s ní souhlasím. Já jsem kolikrát hračky vyhodila ale většinou jsem je naházela do tašky a odnesla jen do sklepa. Chce to říct že dokud si neuklidí hračky tak nebude ani jíst, klidně bych ho nechala bez večeře (neumře hlady) My jsme to s naším synem taky zvládli, teď mu bude 15 a je to zlatíčko ale byl to boj. Klidně mi napiš soukromou zprávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.14 12:16

@wladka73, hlavně v klidu a důsledná, to vím i bez psychologa :mrgreen:. Tam je právě zakopanej pes, takže se o to pokusím znovu a znovu společně s hořčíkem a meduňkou.

Děkuju za rady a povzbuzení, spíš jsem čekala odsouzení a pohrdání.

zakl.

• Citovat
  • Upravit
4542
26.2.14 12:16

Ono je to ale docela běžné, že děcka nejvíc zlobí s lidma, na kterých jim nejvíc záleží, potřebují ten vztah nejvíc zkoušet, utužit… mám to podobně jak ty doma, u babičky zlatý… nicméně, můj syn je takový zejména proto, že vyžaduje hodně pozornosti a neumí si pořádně sám zahrát, to já těžko snáším :-), a vím, že když si s ním budu hrát a věnovat se mu, tak je to hned lepší a je vlastně i větší klid… nefunguje to u vás třeba, nenudí se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
26.2.14 12:19
@Anonymní píše:
Ve školce právě v pohodě. Učitelky si ho moc chválí, naučil se tam spoustu nových věcí, poslouchá, jí, spí a doma mi pak řekne „ve školce jsme hodnej, zlobím jen doma“. Z toho usuzuji, že to je tou mojí vysírací povahou :oops: :oops: :oops:. Je mi to líto a samozřejmě se sanžím si s ním hrát, mazlit se, čteme, ale pak stačí brnknout na blbou strunu a máma jde do vrtule :|

Neboj, to vyresite. Nevycitej si to. Nekdy se to tak semele. Drzim palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
26.2.14 12:19

Omlouvám se, ale také jsem startovací jako zakladatelka, jakž takž vzteky zvládám a nevylévám je na dítěti, nicméně vždy se dočtu, že být důsledný.
Jenže v praxi si to moc představit nedokážu. Jak třeba vyřešit situaci, kdy třeba jdeme k doktorce, do školky, apod. prostě musíme jít ven a on si nechce jít např. čistit zuby? Nemůžu mu přece pokaždé něco za to slibovat. A potrestat ho tím, že půjdeme ven bez čištění také nejde :nevim: Jak uplatnit důslednost v tomto konkrétním případě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
26.2.14 12:20
@Anonymní píše:
To už mě taky napadlo, ale já myslím, že to jeho zlobení bohužel pochází ode mě. Nebo nevím, jak bych to napsala, prostě mám pocit, že dělá naschvály, čím víc se vztekám já :roll:
Právě proto bych chtěla věci řešit víc v klidu a věřím, že by byl klid i z jeho strany :nevim:

Líbí se mi tvůj přístup, že hledáš možné chyby u sebe :kytka: Nemusí to tak být, možná ti háže klacky pod nohy někdo v rodině :think: Zarazila mě věta :" ukliď si to sama" 8o :think:, děti kopírují dospělé, zkus přijít na to, kdo s malým takhle jedná a dává víc rozkazů, než pochval a lásky :think: Dětský psycholog je taky dobrá volba :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
26.2.14 12:21

Řešila jsem něco podobného a po pořádném promyšlení jsem zjistila chybu u sebe v důslednosti. Vždy jsem jen vyhrožovala a dítko pak ze mě mělo srandu, takže jsem rapidně změnila své chování, když už něco řeknu, tak to také udělám-začátek byl krušný, ale po měsíci začínalo být vidět zlepšení a teď už je to relativní pohoda. :nevim:

Takže, když řekneš, když si neuklidí hračky, tak je vyhodíš, tak to také udělej-bezmilosti ať se díte vzteká jak chce.(samozřejmě je nevyhodíš, ale uklidíš na místo, kde je dítě nenajde),nepoítej, že to bude mít efekt napoprvé, ale napotřetí už si uvědomí, že to myslíš vážně a pomalu začne být ochotný si uklízet. Taky se mi osvědčilo říkat mu věci dopředu, jako za chvilku jdem obědvat, spinkat, apod. pak je s ním lepší pořízení. Občas se nevyhnu tomu, že dostne přes zadek a občas vyletím a zařvu, ale už to není tak často a proto to bere vážně ne jen jako můj běžný projev.Je třeba se taky zamyslet nad společně tráveným časem jen se starším bez mladšího, to je také velmi důležité. Občas mu říct a ukázat, že je na prvním místě před mladším. A taky zabírá dítko trochu „vyšokovat“,když něco provede a čeká, že budeš křičet nebo dostane na zadek, tak jít a pevně ho obejnout, říct mu, že tě to mrzí a jsi z toho smutná, ale že i přesto ho máš ráda-nárazově.

A hlavně vydržet. Mě pomáhá, že se střídáme s manželem někdy se mu víc věnuju já a jindy si vezmu mladšího, manžel vyrazí se starším a celý den je nevidím-odpočinu si-uklidním se a vše nám jde líp. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
26.2.14 12:25

Bacha, chtěla jsem třezalku a nesmí se k hormonální antiko.. další dítě by myslím mou psychiku moc nevylepšilo, tak jsem od ní upustila

@Claire7 píše:
Trezalka, medunka…nevim…
Co se synem zajit do ped.-psych. poradny? Poradi vych. postupy.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
26.2.14 12:25
@terkamo píše:
Omlouvám se, ale také jsem startovací jako zakladatelka, jakž takž vzteky zvládám a nevylévám je na dítěti, nicméně vždy se dočtu, že být důsledný.
Jenže v praxi si to moc představit nedokážu. Jak třeba vyřešit situaci, kdy třeba jdeme k doktorce, do školky, apod. prostě musíme jít ven a on si nechce jít např. čistit zuby? Nemůžu mu přece pokaždé něco za to slibovat. A potrestat ho tím, že půjdeme ven bez čištění také nejde :nevim: Jak uplatnit důslednost v tomto konkrétním případě?

Jak? Nechceš si čistit zuby? Nemusíš, tobě bude smrdět z pusy a nikdo se s tebou nebude chtít možná bavit. Viděl jsi tu naší sousedku jak má černé zuby? to asi proto že si je nečistí, je to na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
26.2.14 12:26

@terkamo toto vyřešila tak, že mlaďocha budím nebo se začínáme vypravovat o půl hodiny dřív-když se mi vztekne tak mám čas a nepanikařím, že to nestihneme.Ale jinak každopádně dítko vezmu, odvedu do koupelny a pokud si nechce čistit sám, tak čístím já jemu. A povídám mu příběh o ošklivé, zle babě, která má ráda špinavé zoubky, vezme kladívko a jde to těch zoubků bušit a buší tak dlouho, dokud to dotyčného nezačne bolet moc bolet-načež moje dítě se vždy ptá a když budou zoubky čisté tak nebude bušit? Samozřejmě, že ne, protože čisté zoubky nemá ráda.

Je potřeba děti opít rohlíkem, ale s důvtipem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
26.2.14 12:26
@Anonymní píše:
@wladka73, hlavně v klidu a důsledná, to vím i bez psychologa :mrgreen:. Tam je právě zakopanej pes, takže se o to pokusím znovu a znovu společně s hořčíkem a meduňkou.

Děkuju za rady a povzbuzení, spíš jsem čekala odsouzení a pohrdání.

zakl.

Mám pupínky ze slov " musíš být důsledná" :zed:, vyvolává to ve mně pocit nadřazenosti a osoby hodnosti generála. Pochvalou získá člověk mnohem víc, než diktátem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
26.2.14 12:30

@Michelangelo U nás ta důslednost pomohla. Většina dětí potřebuje řád, jsou pak jistější. Jasně že to nesmí připomínat vojenský výcvik :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
26.2.14 12:31

@Rona To jsem nevedela, diky… :kytka:
Zakl. psala, ze HA nebere.

Jinak na medunku pozor, pokud mate nizky tlak. Jednou jsem po ni hodne „zvlacnela“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová