Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj devcata s pritelem se snazime o miminko ale uz vice jak 4 roky nic tak nas ginekolog poslal na vysetreni a jeho na spermiogram.neznam nikoho kdo by natom byl a pritel se pta jako co a jak to funguje.muzete mi to nejak vysvetlit at to vysvetlim jemu??dekuji ![]()
No tak ten můj vyfasoval nádobku (nevím jakou teda) a odebral se do neoznačených dveří na klinice
Prej tam byly dvě křesla, video, kazety, stoleček, časopisy, takovej malej pokojík. (Čili tvůj partner prostě musí sám tu nádobku naplnit, stačí trocha, ať nestresuje s množstvím.) No a až prej bude hotovej, má zazvonit na sestru. No a té odevzdal nádobku a čekali jsme pak v čekárně asi 40 minut na výsledek.
Manžel se tedy šíleně styděl a tak vůbec, takže mu to trvalo asi půl hodiny, než přišel, já už byla jak na trní ![]()
Jinak teda tak 3 dny před tím by neměl mít ejakulaci, aby byl vzorek adekvátní.
No a na výsledku budete mít napsáno množství ve vzorku, pohyblivost, morfologii (čili jestli nejsou poškozené, např. nemají bičík, apod.)
proste odevzda sperma do kelimku, to je vsechno.. vysledky jsou jak kde,,,, stejne tak prostredi, nekde dovoli prinest vzorek z domova, ale musi se do hodiny od masturbace a pri telesne teplote
My byli (totiž lépe řečeno drahý byl) na veterinární klinice v Brně a pokud je tvůj drahoušek trochu cíťa, tak nedoporučuju… můj drahoušek je docela ražoň a byl z toho pěkně paf… normálně mu dali nádobku a poslali ho na WC, kde už se v dalších dvou kabinkách snažili další „chudáci“… prostě nechutné…
Výsledky byly za 14 dní
iocanto píše:
ahoj devcata s pritelem se snazime o miminko ale uz vice jak 4 roky nic tak nas ginekolog poslal na vysetreni a jeho na spermiogram.neznam nikoho kdo by natom byl a pritel se pta jako co a jak to funguje.muzete mi to nejak vysvetlit at to vysvetlim jemu??dekuji
no holky dekuji za odpovedi takze to poreferuji.snad ho to nechaji udelat doma at se nemusi stydet
ale prece jenom o neco usilujem takze to musi prekonat
![]()
jj, na veterinární klinice… dostali jsme tam doporučenku od mé gynekoložky… nechodíme zatím do žádnýho CARu, tam je asi ta úroveň někde jinde… ale na té veterině to byla teda síla…
delice píše:
na veterinární klinice?
ioncanto, neboj, on to zvládne… my toho musíme vytrpět pro miminko daleko víc… já už mám za sebou clostík, folikulometrie, hormonální profil a teď jdu za 10 dní na laparku… takže takový jeden spermiogram je prd, no né? ![]()
iocanto píše:
no holky dekuji za odpovedi takze to poreferuji.snad ho to nechaji udelat doma at se nemusi stydetale prece jenom o neco usilujem takze to musi prekonat
![]()