Jak se dokopat ke cvičení

Anonymní
30.4.24 14:30

Jak se dokopat ke cvičení

Zdravím :mrgreen: zakládám tuto diskuzi a chtěla bych vědět jestli to někdo má stejné.

Přibrala jsem na váze a jde to vidět, mám 169 cm a vážím 79 kilo, ono to zase není nějak extra vidět ale cítím to na sobě. Jenže se nemůžu dokopat začít cvičit nebo se nějak hýbat, nic ze sportu mě nebaví a jsem líná. Nedokážu se toho zbavit. Tak jsem se chtěla zeptat jestli to měl někdo stejně a když ano. Dokopali jste se ke cvičení? Jak?

Budu ráda za každý názor co mohu vyzkoušet děkuji :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Svetluska55
30.4.24 14:54

Dojdi si na inbody mereni a potom budes mit motivaci jako blazen. Tvoje BMI je v pasmu stredni nadvahy, predpokladam, ze tvoje hodnoty visceralniho tuku uz budou rizikove. Je jedno, jestli je to videt nebo ne, tady jde o zdravi. Ae uvidis, co ti nameri, treba mas vsechno ve svalech :mrgreen:
Kdyz jsem s vyskou 165 cm mela vahu 73 kilo, moje udaje byly katastrofalni a potrebovala jsem zhubnout aspon 10 kilo cisteho tuku. To se mi povedlo predevsim upravou jidelnicku. Ze k tomu dost beham uz mi ted jen pomaha vahu udrzet.
Pro me byla teda hlavni motivace ten papir s otresnym vysledkem, to nechces.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.24 15:00

Ahoj, za poslední měsíce jsem také přibrala. Mám 164 cm a jsem na 61 kg (přibrala jsem 5 kg) a líná jsem také.😀 Každopádně vím, že prostě musím, necítím se vůbec atraktivně. Doporučuji si nejprve spočítat kolik hodin strávíš nic neděláním…
A co mě vždy táhne dopředu jsou skupinové lekce box, trampolíny, HIT,… Osobně nikdy nechci být ta co to tam vzdá a jedu naplno.😌
Sportuji několik let a tyto výpadky nic nedělaní jsou u mě časté, ale nikdy jsem neměla váhu přes 60 kg takže teď musím zabrat bez výpadků.
Jestli se cítíš špatně s tím jak teď vypadáš, tak není nic jednoduššího než zvednout zadek a začít něco dělat. ♥️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.24 15:01
@Anonymní píše: Více

Dokopu se vydrží mi to měsíc, dva a zase nic, stačí nemoc, horší MS a prostě se na to vykašlu, takže radu nemám, možná chodit cvičit s někým…podporovat se?

• Citovat
  • Upravit
42034
30.4.24 15:02

no, asi bych se přestala utěšovat, že to nejde vidět, protože to fakt vidět jde! při tvé výšce když jsem měla 74 kg po porodu, tak to teda bylo sakra vidět a ty máš ještě o 5 kg víc. Jak psala pisatelka nade mnou, tvé výsledky už musí být dost hrozný, skoč si k doktorce a uvidíš sama…a třeba tě to donutí a nakopne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.24 15:11
@Keyllah píše: Více

Jenže já jsem nenastala třeba deset kilo za malý časový úsek, přibrala jsem 3 kila podle váhy Teda co je na tom pravdy netuším :nevim: takže jsem měla 76 a to nebylo tak špatný. Nadváhu mám už nějaký ten rok. Když jsem začala cvičit tak jsem hodně posilovala a nabrala jsem hodně svalů a to mi doktor nedoporucil, že mám dělat kardio ale to mě vůbec nebaví nevim co jiného vyzkoušet. A prosím vím že jsi to nemyslela zle ale to že ty jsi vypadala jinak a já vypadám „hur“ neznamená že jsem tlustá. Jsem pořád tak akorát jen se necítím dobře protože to na sobě cítím ty kila

• Citovat
  • Upravit
6882
30.4.24 15:17

Mi pomáhá na Insta sledovat „lidi z davu“, kteří cvičí. Né celebrity, fitness guru atd. Sama přidávám své cvičící výkony, abych třeba nakopla někoho ve svém okolí. A já i vím, že cvičit musím, furt mám nadváhu, ale já prostě miluju jídlo a ono mě :lol: takže jestli nechci být jak vorvaň, musím vydávat energii.
Hodně zdaru. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42034
30.4.24 15:19

no jak myslíš, já se stejnou výškou toto řešila před lety i s lékařem a 74 už nebylo v pořádku, já myslela že ti o zdraví je přede vším a myslím, že 79kg na 169cm už prostě „zdravé“ není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.24 15:24

Neříkám že to není zdravé, vím že bych měla být hubenejsi, začít se sebou něco dělat. Jen že to pribrani moc vidět není když jsem předtím měla 76 o to mi jde víš? Vím že jsem víc při těle já to vím jen se nemůžu k ničemu dokopat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
42034
30.4.24 15:34

já si fakt zašla za doktorkou a když jsem viděla svoje hodnoty, tak mě to nakoplo. Ale chce to najít něco, co by tě aspoň trochu bavilo :think: procházky? běh? já zkoušela vícekrát posilovnu a prostě nene, vadí mi ti lidi, to dojíždění atd… Já to zkoušela běh a cvičení doma opakovaně, a asi až na potřetí mě to nějak začalo bavit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
30.4.24 16:02

Mne pomohlo zacit pomalu, vybrala jsem si jednu lekci cviceni, co se mi zamlouvalo a zacala chodit jednou tydne, pak me to celkem zacalo bavit, tak jsem zacala chodit na tu lekci 2× tydne. Pak jsem si k tomu pribrala dalsi cviceni, takze jsem cvicila 3× tydne. Dnes jsem ve fazi, ze beham 40km tydne, k tomu davam 50km na kole, hodinu posilovani, hodinu jogy a k tomu nejaky prochazky, inline brusle, tanec, plavani, proste co se mi chce. Nejen, ze me to ted hrozne bavi (driv jsem byla taky lenoch), ale hlavne vubec nemusim resit, jestli mi nejaky obleceni pande, mam ted tak krasnou postavu, ze mi slusi uplne vsechno a to je pro me asi ta nejvetsi motivace a taky samozrejme zdravi, visceralni tuk na minimu, hodnoty krve ukazkove, tlak nizky, cukr taky. V rodine vsichni trpi na vysoky krevni tlak, cholesterol, castym duvodem umrti je u nas infarkt…a to ja proste nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
30.4.24 16:06

Že by to nebylo poznat, bych určitě neřekla. Měřím stejně a vážím o 20 kilo míň a to rozhodně nejsem žádný hubeňour. Já jsem jednou četla a držím se toho, že je dobré si ze cvičení udělat rutinu. Něco jako čištění zubů - obecně vím, že je to potřeba a už každý den neřeším, jestli si mám ty zuby vyčistit, ale automaticky jdu a udělám to. Takhle jsme si to nastavila v hlavě a každý den běhám. Prostě vstanu a jdu běhat, neřeším jestli se mi chce nebo nechce, ale jen kolik, jaký trénink a pod. Ale prostě automaticky jdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
30.4.24 16:18

Také se poslední dobou nemůžu donutit ke cvičení. Mám už podle měřítek morbidní obezitu. Dříve to bylo lepší, to jsem nacházela i nějakou tu chuť. Ačkoli cvičení k smrti nesnáším. Ale poslední dobou furt z něčeho nervy, potomek leze čím dál tím více na nervy, furt nějaká nemoc… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
30.4.24 16:21

Mam syna, kterej travi ve fitku furu casu a motivaci je pro me pohled na jeho postavu :D
A manzel ma zas paradni ruce a ramena, taky maka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10728
30.4.24 16:23

No jo, jenze ono taky zalezi, jaky typ kostry ma. Ono to na ni fakt nemusi byt napadny. Jak moc je to nezdravy, to je jina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup

• (5) + 1 recenze