Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Je jestli to nebyla Vitakáva ![]()
V nemocnicích to opravdu bude spíš kávová náhražka z obilovin, tedy Caro, Melta nebo ta Vitakáva.
Jo mě to taky v porodnici chutnalo, od tý doby domů zas kupuju meltu
![]()
Možná ta melta, má to trochu jinou chuť než normální káva, ale je to výborný. Já teda miluju doboru kávu, ale když jsem byla nemocná tak jsem nemohla pít kávu a melta ji dobře nahradila ![]()
@juliettee Caro je z těch náhražkovejch asi fakt nejlepší. Třeba udělaný jako frappé je vyloženě dobře pitelný.
A jaký kafe, nebo kde, ti chutná?
@Premek_Orac píše:
@juliettee Caro je z těch náhražkovejch asi fakt nejlepší. Třeba udělaný jako frappé je vyloženě dobře pitelný.
A jaký kafe, nebo kde, ti chutná?
no já nemám vyloženě druh který by mi chutnal, vždycky kupuju něco jinýho. něco mi chutná víc něco míň. Ale tak celkově mi nejvíce chutnají kávy od Lavazzy. Asi budou i kvalitnější kávy, ale tahle mi fakt chutná ![]()
@juliettee Však jasné. Je to jak s vínem. Každý se musí propít k tomu, co mu chutná.
Já nedám dopustit na středně praženou kávu.
Pak musím říct, že si z Itálie vozím Pellini Top 100% Arabica. Jestli na ní někde narazíš, vyzkoušej. A ne, že si ji budeš kazit cukrem nebo smetanou! ![]()
@Premek_Orac píše:
@juliettee Však jasné. Je to jak s vínem. Každý se musí propít k tomu, co mu chutná.
Já nedám dopustit na středně praženou kávu.
Pak musím říct, že si z Itálie vozím Pellini Top 100% Arabica. Jestli na ní někde narazíš, vyzkoušej. A ne, že si ji budeš kazit cukrem nebo smetanou!
nee to se neboj, kávu já nekazím!
A mimochodem na vínu si taky ujíždím, ještě víc jak na kávě
a tu kávu vyzkouším, aspoň zkusím něco novýho ![]()
@juliettee Však sex je zábavou chudých, my bohatí pijeme ![]()
Doporučíš mi na oplátku víno?
@Premek_Orac píše:
@juliettee Však sex je zábavou chudých, my bohatí pijeme
Doporučíš mi na oplátku víno?
většinou si kupuji ve vinotékách. co mě hodně zaujalo bylo bílé víno, Pálava. Výborný!
Jednou jsem si někde v supermarketu koupila kalifornské víno na zkoušku a bylo taky dobré, celkově ty vína z Kalifornie mi chutnali, ikdyž byli jen ze supermarketu. Ale nevzpomenu si teď na název, až si vzpomenu dám ti vědět. Teď na mě čeká doma Merlot z Francie, tak jsem zvědavá, měl by prý mít aroma švestek a čokolády, s nádechem vanilky
no už se těším!
ale zase je to o tom že každýmu chutná něco jinýho, tak uvidíš jestli tě něco z toho zaujme ![]()
@juliettee Tak jako inspiraci beru ten merlot. O víkendu vařím z červeného masa, tak se k tomu bude nějaký hodit, ikdyž je to trochu těžší odrůda.
@Premek_Orac píše:
@juliettee Tak jako inspiraci beru ten merlot. O víkendu vařím z červeného masa, tak se k tomu bude nějaký hodit, ikdyž je to trochu těžší odrůda.
k masům se myslím hodí skvěle
nejsem teda až takovej znalec vín, ale taky si tohle víno dáváme k masu.
Melta je prý dobrá na podporu laktace, já jí při kojení pila denně s mlékem. V Bile prodávají sáček jemně mleté melty, je to jako instantní verze, ale zdravější.
@Premek_Orac píše:
Ahoj, tak co ten merlot už jsi zkoušel? Já jsem ho teď otevřela a jsem spokojená, je výbornej ![]()