Jak se konečně naučit cizí jazyk?

1814
7.5.22 21:44

Jak se konečně naučit cizí jazyk?

Ahoj, už v 8 letech bylo mým snem umět cizí jazyk, tenkrát aj - uběhlo 30 let a prd :-(
Dálkově studuju sřední školu, ale mám jí tak 11× za pololetí, máme dva jazyky, já bych hodně ráda uměla hlavně rj. Ale ať jde o jakýkoliv, vždy mám pocit, že neni žádná dobrá učebnice ani systém. Aj jsem měla tolikrát za život a jsem na úrovni falešného začátečníka a ve škole jí máme jako první jazyk, takže člověk musí něco splňovat. Ještě chodím na online kurzy Rj i Aj. Stejně mi přijde, že po chvílí nestíhám a přijdu si jak… A to si myslím, že na jazyky mám talent. Samozřejmě to už taky trochu bojkotuje věk, zdravotní stav a Benzodiazepiny, taky špatná soustředěnost.

Spíš by mě zajímala dobrá česká učebnice, já ty cizojazyčné nesnáším, pár slovíček vše v aj nebo rj, na rj máme teda slušnou. A mám pocit, že se v tom zrtácím. Anglicky umí skoro každej mladej, za nás to holt bylo trochu jinak.

Ve škole je to teda katastrofa, učitelku mám ráda, za Covidu byla online výuka mnohem lepší, je hodná, ale taková nervní poesldní dobou a jednou jsme z dvouhodinovky 50 minut! dělali 12 vět, skoro vůbec nemluvíme, jen doplňujeme nebo skládáme věty, který neumíme. Jsou tam hdodně lidi, co cestují, podle mě mluví super, já dám základní větu, ale neumějí pak gramatiku. Nevím, co budu 17 června dělat u testu :think:

Na Rj ve škole to funguje tak, druhý jazyk je, aby tam byl, já mám za jedna, spolužákům je dovoleno vzít mobil, on jim to nějak přeloží, neumí z azbuky nic a skoro nikdo tam nochodí.

Potřebovala jsem se vypsat, už se bojím, že umřu „blbá“ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9097
7.5.22 21:48

Proč si myslíš, že máš na jazyky talent? 8o Hele tak taky cestuj nebo choď do pořádné jazykovky na kurzy s rodilým mluvčím. Možností jak se zdokonalit je milión :nevim: Prostě pro to něco dělej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
7.5.22 21:54

...

@Serpentini píše:
Proč si myslíš, že máš na jazyky talent? 8o Hele tak taky cestuj nebo choď do pořádné jazykovky na kurzy s rodilým mluvčím. Možností jak se zdokonalit je milión :nevim: Prostě pro to něco dělej.

Nemůžu cestovat, stačí mi občas MHD, chodím do jazykovky online, takže moc na výběr není :-( A nemám s kým mluvit nebo tak…

Možná nemám talent na nic, je to možný :mrgreen: Ale u Az kvízu vím aspoň většinu otázek ze zdravotnictví :lol:

Mě chybí celý druhý stupeň ZŠ, takže teď už si člověk váží všeho, co se naučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
7.5.22 21:54

...

@Serpentini píše:
Proč si myslíš, že máš na jazyky talent? 8o Hele tak taky cestuj nebo choď do pořádné jazykovky na kurzy s rodilým mluvčím. Možností jak se zdokonalit je milión :nevim: Prostě pro to něco dělej.

A taky - která ta jazykovka je ta pořádná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9097
7.5.22 22:02
@Monik29 píše:
Nemůžu cestovat, stačí mi občas MHD, chodím do jazykovky online, takže moc na výběr není :-( A nemám s kým mluvit nebo tak…

Možná nemám talent na nic, je to možný :mrgreen: Ale u Az kvízu vím aspoň většinu otázek ze zdravotnictví :lol:

Mě chybí celý druhý stupeň ZŠ, takže teď už si člověk váží všeho, co se naučí.

Hmmm… výmluvy, výmluvy, výmluvy,… :roll: můžeš si najít cizince se kterým si budeš povídat přes Skype, jsou na to i speciální seznamky. Na výběr je toho bambilion stačí jen chtít, já mám díky koukání na filmy v angličtině perfektní poslech.
Asi nechápu k čemu je dobré znát odpovědi na otázky z jakéhokoliv oboru v AZ kvízu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9097
7.5.22 22:06
@Monik29 píše:
A taky - která ta jazykovka je ta pořádná :think:

Tak se snad poptám v okolí nebo použiji Google, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
7.5.22 22:16

...

@Serpentini píše:
Hmmm… výmluvy, výmluvy, výmluvy,… :roll: můžeš si najít cizince se kterým si budeš povídat přes Skype, jsou na to i speciální seznamky. Na výběr je toho bambilion stačí jen chtít, já mám díky koukání na filmy v angličtině perfektní poslech.
Asi nechápu k čemu je dobré znát odpovědi na otázky z jakéhokoliv oboru v AZ kvízu :nevim:

Asi nechápeš víc věcí, ale to je v pohodě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
7.5.22 22:18

...

@Serpentini píše:
Tak se snad poptám v okolí nebo použiji Google, ne?

Samozřejmě, že hledám na netu, jak píšu, těch online je málo, Jipka- tam chodím, Glossa a pak ještě máme online v IJV, a le jako jediný kurz.
V okolí???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
7.5.22 22:34

@Monik29 Ty máš úplně jiné problémy, než že ti nejdou cizí jazyky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
7.5.22 22:41

...

@divine woman píše:
@Monik29 Ty máš úplně jiné problémy, než že ti nejdou cizí jazyky :hug:

Kdo mě tu zná - tak jasný, to ale neznamená, že chci hlavu nechat ladem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
7.5.22 22:45

@Monik29 A zkoušíš YouTube? Tam je tolik materiálu, že si vybere snad každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45739
7.5.22 23:01
@Monik29 píše:

Mě chybí celý druhý stupeň ZŠ, takže teď už si člověk váží všeho, co se naučí.

Na jazyky talent urcite nemas, ale jsi docela vtipna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
7.5.22 23:11

Netflix. Film v aj s aj titulky pro začátek. Třeba ty co už znáš a víš, jakej je význam. A za mě jestli lektor, tak jeden na jednoho, žádnej hromadnej kurz a nejlíp rodilý mluvčí. Hodně se mi líbí na aj Broňa, on sice působí divně, ale jeho styl mi vyhovuje a mám pocit, že si z jeho videí dokážu nejvíc věci zapamatovat, ale určitě nebude sedět každýmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
7.5.22 23:17

...

@veria píše:
Na jazyky talent urcite nemas, ale jsi docela vtipna :mrgreen:

Já bych si tak přála věštit na dálku jako Ty, snad bych si za to i něco účtovala :mrgreen:

Příspěvek upraven 07.05.22 v 23:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
7.5.22 23:26

...

@Netopýr1 píše:
Netflix. Film v aj s aj titulky pro začátek. Třeba ty co už znáš a víš, jakej je význam. A za mě jestli lektor, tak jeden na jednoho, žádnej hromadnej kurz a nejlíp rodilý mluvčí. Hodně se mi líbí na aj Broňa, on sice působí divně, ale jeho styl mi vyhovuje a mám pocit, že si z jeho videí dokážu nejvíc věci zapamatovat, ale určitě nebude sedět každýmu.

Netflix nemám, ale o tom Broňovi jsem něco slyšela, juknu,.. :palec:

No mě to právě s rodilým a o samotě nevyhovuje. Máme na Rj (jazykovka) rodilou a jsme tam jen dva nebo jsem sama a je to potom náročný. Učebnice v rj, učitelka neumí asi extra česky, je tu sice 22 let :-) 90 minut dávat pozor atd., je to vždy večír, prostě tohle moje tělo moc nedává, pak z toho mám spíš stres, že udělám něco blbě :zed:
Ale víc si v ní věřím, že někde něco plácnu, páč do toho můžu motat slovenštinu a češtinu :mrgreen:

Nedávno jsme po letech měli sraz se vzdálenou rodinou a já šla kousek do Alberta, ale nevěděla, kde přesně je a narazím na holčinu - Ukrajinka a tak jsme se domluvily, ale anglicky bych asi nepípla, mívala jsem takový zásek, něco jako paralyzace mozku :mrgreen:

Hlavně já bych měla v květnu 2024 maturovat buď Rj, nebo Aj - což nehrozí.

Můj sen byly oba jazyky a teď si říkám, že nedám ani jeden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze