Jak se mít lépe?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Máš naprostou pravdu… Můj rozum to ví! Vím, že nemám právo si stěžovat, ale přesto to tak sem tam cítím, nedá se říct, že se tím trápím denně. Člověk si vždycky rozumem neporučí, to určitě zná každý a kdo říká že ne, tak kecá…
Tady to fakt asi bez obětí asi nepůjde. On ani ten domek (nehledě na peníze) nebude bez obětí ani nic jiného v podstatě. Já naprosto chápu, že ti nevyhovuje současný stav a že je snadné přehlížet to skvělé, co člověk už má (kvalitní vztah, zdravou rodinu, dvě děti,…), ale spousta věcí nejde hned, bude to trvat. A hlavně ono to takhle vypadá děsivě „začít chodit do školy“ „několik let omezit volný čas a pracovat, pracovat, pracovat“, ale ono to docela uteče a pokud by to bylo něco, co ti v životě pak pomůže (vyšší plat, lepší uplatnění,…), tak jen do toho. Na té touze po něčem lepším a snaze není vůbec nic špatného, ač tady by s tím spousta lidí nesouhlasila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanyny píše:
Tady všichni píší, jak je jim vzácná dovolená u moře. Holky, já jsem byla u moře poprvé ve dvaceti. Teď je mi 40 a už jsem toho pojezdila docela dost, k moři třeba do Chorvatska by jsme mohli klidně 2× za rok, ale ani se nám už nechce. Jedem radši jednou za 2 roky na nějakou lepší dovolenou.
Ale chtěla jsem napsat to, že čím míň si to můžete dovolit, tím víc je vám to pak vzácné a tím víc si to užijete. Já už z toho moře takovou radost nemám. kamoška byla vloni s rodinou poprvé od svatby u moře - v Chorvatsku, po 20-ti letech a až jsem jí záviděla, jak to prožívali. Já už to tak neumím, užít si Chorvatsko plné Čechů a studeného moře. A popravdě jsem jí tu radost a nadšení až záviděla…
Když jsme dřív neměli peníze a jeli jednou za čas, tak to byl úplně jiný zážitek.
Tak je jasné, že když se po strašně dlouhé době dostaneš zas někam jinam, tak na to koukáš nadšenýma očima, ale asi bych neřekla, že to stojí za tu výměnu pokaždé. Je to dost o člověku, jednoho to omrzí, druhého ne. My jezdíme každý rok, většinou i na déle než týden a stejně se tam každý rok strašně těším a počítám dny do odjezdu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže když něco chces musíš vynaložit úsilí něco za něco. takže chces vyšší plat pracuj více chceš dům Vem si hypo, chces studovat Studuj, i s detmi žáden problém, když totiž opravdu něco člověk chce udělá proto vše zatím vidím že se jen nudis zakladatelko, chtit něco opravdu, udelas vše abys to měla,.nic není nemožné vím to dobře sama se touto řadou řídím a vychází to skvělé a zápis za uši nikdy Nezávidím druhým protože oni si to odreli vynaložili úsilí až to uděláš budeš mít to co oni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nimie Já se taky těším, ale už jsem vybíravá, neberu všecko. Dřív jsem byla šťastná i za to, že můžu na Istrii pod stan. Ty doby už jsou dávno pryč.
A když jedem s dobrou partou, tak se víc těším na chalupu třeba na Šumavu, než někam k moři s all incl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když si chtěla baráček, tak proč hypo na byt? Nebo pokud na to nebylo, tak přibrat práci. Taky dělám po večerech z domova. Někdy je to na budku, protože si bohužel nemůžu sama rozvrhnout pracovní čas, prostě práce je a pak musí být brzo hotová (včera bylo pozdě
) a většinou je jí pak hodně a nebo je nějakou dobu pauza. Nikoho nezajímá, jestli klukovi rostou zuby a nespí, nebo je nemocný nebo co. Jo, jsem pak občas protivná na manžela, ale on to chápe.
Zatím si jedu podle svého - dovolená v Jugoslávii, první dítě, automobil, druhá dovolená v Jugoslávii, druhé dítě… znáte to ![]()
A jsem spokojená. Zatím vše vychází, ale musí se tomu jít naproti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanyny píše:
@Nimie Já se taky těším, ale už jsem vybíravá, neberu všecko. Dřív jsem byla šťastná i za to, že můžu na Istrii pod stan. Ty doby už jsou dávno pryč.
A když jedem s dobrou partou, tak se víc těším na chalupu třeba na Šumavu, než někam k moři s all incl.
Jo, tak to jasně no
ale mě asi zrovna Chorvatsko neuchvátilo ani napoprvé, přišlo mi fakt mnohem lepší vyrazit třeba k Balatonu, asi jsem divná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Radíte zakladatelce studovat vysokou školu. Píšete, že to jde i na mateřské. U mě teda ne. Nevím, kolik času bych potřebovala na hlídání, ale i kdybych měla děti od rána do večera po babičkách, tak bych to prostě nezvládla. Prostě na to nemám. Rada podnikat… Zatím jsem nevymyslela nic. Manuálně zručná nejsem. Jazyky mi taky nejdou.
Taky bych se chtěla mít někdy líp. No ale zase ne o moc.
Mám se docela dobře.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Radíte zakladatelce studovat vysokou školu. Píšete, že to jde i na mateřské. U mě teda ne. Nevím, kolik času bych potřebovala na hlídání, ale i kdybych měla děti od rána do večera po babičkách, tak bych to prostě nezvládla. Prostě na to nemám. Rada podnikat… Zatím jsem nevymyslela nic. Manuálně zručná nejsem. Jazyky mi taky nejdou.Taky bych se chtěla mít někdy líp. No ale zase ne o moc.
Mám se docela dobře.
Tak jasně, pokud ti to nejde (ač teda mám za to, že spousta věcí jde, když se chce, mám odzkoušeno na vlastním životě) a nechceš do toho investovat ten čas, tak holt nezbývá než se smířit s daným stavem
ale na radách samotných nic špatného není, pro úspěch je potřeba něco obětovat, něco se naučit, nějak se zdokonalit, bez práce to nepůjde (pokud nemáš ultra štěstí).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Radíte zakladatelce studovat vysokou školu. Píšete, že to jde i na mateřské. U mě teda ne. Nevím, kolik času bych potřebovala na hlídání, ale i kdybych měla děti od rána do večera po babičkách, tak bych to prostě nezvládla. Prostě na to nemám. Rada podnikat… Zatím jsem nevymyslela nic. Manuálně zručná nejsem. Jazyky mi taky nejdou.Taky bych se chtěla mít někdy líp. No ale zase ne o moc.
Mám se docela dobře.
Když to nemáš vyzkoušené víš houby zda jde nebo nejde.vs je 2× za měsíc 1 den nekdynecely, obcas něco navíc co bys jako nestíhala?
Já studují při 3detech a nejsem výjimka proč ty ne? znám lékařku co studovala při dětech vše se dá jen to předem nevzdavat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Soňa 1 píše:
Když to nemáš vyzkoušené víš houby zda jde nebo nejde.vs je 2× za měsíc 1 den nekdynecely, obcas něco navíc co bys jako nestíhala?
Já studují při 3detech a nejsem výjimka proč ty ne? znám lékařku co studovala při dětech vše se dá jen to předem nevzdavat
Nevím, kdo by mi 2krát za měsíc hlídal na celý den. Chlap má teď tolik práce, že ho vidíme v neděli a to kolikrát jen půl dne. Nejde jen o to. Věřím tomu, že někdo studuje se 3 dětmi. Já ale nejsem tak schopná a nemám na to. I kdybych byla bezdětná a měla na studium celé dny, tak bych VŠ vystudovat nezvládla. Každý na to prostě nemá.
- Citovat
- Upravit
S takovym pristupem to nepujde. Kdo chce hleda zpusoby a kdo nechce hleda duvody. Ja odesla z domu v 17ti. Z brigad platila najem, studovala a zila. Pamatuji tedy opravdu krusne casy. Ted je vse jinak. V tehotenstvi jsem se bala nudy tak s temer nulovyma investicema zacala podnikat. Nebylo to lehke s miminkem ale zvladlo se to. Kdyz se chce jde vse.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@edward píše:
S takovym pristupem to nepujde. Kdo chce hleda zpusoby a kdo nechce hleda duvody. Ja odesla z domu v 17ti. Z brigad platila najem, studovala a zila. Pamatuji tedy opravdu krusne casy. Ted je vse jinak. V tehotenstvi jsem se bala nudy tak s temer nulovyma investicema zacala podnikat. Nebylo to lehke s miminkem ale zvladlo se to. Kdyz se chce jde vse.
Nemyslím si. Každý přece nemá na to, aby vystudoval VŠ. Někdo zase není tak manuálně zručný. V čem podnikáš? To taky není jen tak. Musí být nápad, něco se musí umět.
- Citovat
- Upravit
Teda nečetl jsem všechno, ale snad první odpověď musíš se smířit…
to nechápu. Já jsem měl od puberty vždy cíl.
do třiceti chci:
Nežít v bídě jako moji rodiče
mít své bydlení
svoji firmu
Několik poboček
nemít žádné dluhy
Mít dvě děti.
Vše se mi podařilo (ikdyž něco trošku později protože jsem byl 3 roky ny rodičovské) a tak přidávám další cíl.
Chci něco dokázat, něco za co by si mě lidi vážili.
A čím více jsou ty cíle náročné, tím víc mě to tlačí dopředu a dnes za sebou vidím splněné cíle které se mi před deseti lety zdály naprosto nedosažitelné.
A ano každý nemůže být profesně úspěšný, protože potom by pro nás neměl kdo pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JayLee píše:
ti nezbejva nez se ti smirit dle toho co pisesmy jsme se museli omezit avic maknout nez jsme s koupili velkej byt 2 auta a postavili barak a to vse bezhypotencne s tim aby se i nae deti mely dobře a neomezovali jsme když je uz nyni mame a doprali jsme s kdykoli cokoliv
a taky si přejeme jen zdravi a praci
všechno jde kdyz se chce
hele a jak jsou děti velké a jak na to reagují?
Popravdě dělal jsem to tak jako ty, ale moc vděku jsem za to nedostal. Spíš čímdál časteji slyším " jsi ten njhorší táta na světě„, "už tě nebudu poslouchat“, „nic mi nedovolíte“… Včera jsem ho už chytl a osprchoval ledovou vodou… aby se probral.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas píše:
hele a jak jsou děti velké a jak na to reagují?
Popravdě dělal jsem to tak jako ty, ale moc vděku jsem za to nedostal. Spíš čímdál časteji slyším " jsi ten njhorší táta na světě„, "už tě nebudu poslouchat“, „nic mi nedovolíte“… Včera jsem ho už chytl a osprchoval ledovou vodou… aby se probral.
Super, jsi úspěšný, dosáhl jsi všeho, čeho si chtěl a máte to doma moc krásný!!!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit