Jak se mít lépe?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Promiň, ale tvé rady mi nejsou k ničemu. Koukáš na mě z patra, to není pěkné… Bohužel si zřejmě v životě nezískala to nejdůležitější…
Víš co?
Tvoje původní otázka zněla: jak se mít lépe. Nelíbí se ti byt, nelíbí se ti dovolený, auto. Jsi nespokojená. Není jiná odpověď, než: chceš-li se mít lépe, musíš se snažit.
Já třeba vůbec nesouhlasím s tím, že každý musí studovat až do…, směju se nad komentáři typu: s devíti dětmi studuju, pracuju, starám se o 14 psů a jsem coooooooool. ![]()
Nemyslím si, že člověk získá spokojenost a klid v duši penězi, úspěchem, nevím, čím vším. To bude někde jinde.
Spíš bych se zamyslela, proč teda závidíš a co ti skutečně chybí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každý jsme jiný. Někdo je motorová myš od narození nakopnutý k cílům, jiný je trošku línější. Já jsem spíš ta línější
Spíš jsem šla školou života. Největší změna u mě nastala, když jsem pochopila, že to za mě nikdo jiný neudělá. Že se nemohu ohlížet na přítele, rodinu, musím začít a oni to prostě přijmou. Když to z člověka sálá, nic ho nezastaví. Kdo chce zapalovat, musí hořet
Obehraná písnička o vystoupení z komfortní zóny je pravdivá. A bohužel to může znamenat i chvilkovou nepohodu v rodině. Jenže to chce zápal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Talitha
Jo asi máš pravdu…
Taky jsem se chtěla smát, ale skoro mi přišlo, že nejsem normální, když chci přes den taky jíst, hrát si s dětmi, odpočinout si u kafe a v noci spát! Velký to luxus asi…
Jo, asi jsem nakonec pohodlná… a hlavně hloupá, že mám pocit, že většina zde odpoví normálně, to je spíš výjimka, každý zde ukazuje spíše svoje dokonalé alter ego. ![]()
No jo, nemám se tak blbě ptát. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
a hlavně hloupá, že mám pocit, že většina zde odpoví normálně, to je spíš výjimka, každý zde ukazuje spíše svoje dokonalé alter ego.
No jo, nemám se tak blbě ptát.
jo, jsi hloupa… https://cs.wikipedia.org/wiki/Alter_ego Aletr ego tady snad nikdo nepouziva, nepredvadi…prispevatelky zde ukazuji to, ceho dosahly…ach, ty cizi termity…
a holt, nektere z nas obetuji to odpoledni kafe s nohama nahore a jdou sprtat, no…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuziky
Vím, co je alter ego, to ty jsi to nepochopila, ale to nemá cenu… Věnuj svůj čas prosím jinde. Třeba se běž pro mě za mě učit.
![]()
Termity máš asi v hlavě…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Talitha
Jo asi máš pravdu…
Taky jsem se chtěla smát, ale skoro mi přišlo, že nejsem normální, když chci přes den taky jíst, hrát si s dětmi, odpočinout si u kafe a v noci spát! Velký to luxus asi…Jo, asi jsem nakonec pohodlná… a hlavně hloupá, že mám pocit, že většina zde odpoví normálně, to je spíš výjimka, každý zde ukazuje spíše svoje dokonalé alter ego.
No jo, nemám se tak blbě ptát.
ASi, no. ![]()
My máme starý dům, hromadu dětí, několikrát jsme se stěhovali, než jsme našli, kde by se nám líbilo. POřád nám chybělo NĚCO. Nebylo to ani studium, ani kariéra, ani kvanta peněz.
Mně chyběla spokojenost v zaměstnání (profesní veletoč se podařil, chtělo to jen menší dovzdělání), muži chyběla dílna a vrtání se na baráku po celodenní práci v kanclu. Časem jsme prostě změnili zásadní věci, které nás žraly.
Já vím, že v neužitečné a nepomáhající profesi nebudu nikdy šťastná a chlap nebude nikdy šťastnej v bytě.
Přišli jsme na to až kolem čtyřicítky a vůbec to nemělo nic společnýho s drahou dovolenou, další vysokou školou nebo miliony ve strožoku.
Najdi, co a proč ti vadí. To by možná pomohlo.
Nevylučuju, že někomu vadí, že má málo peněz a je to jediný krok ke štěstí, ale zdá se mi to spíš výjimečné. ![]()
Třeba skupina zdejších zajištěných megastar mi taky nepřijde nijak extra spokojených, protože nechápu, proč by si někdo spokojený chtěl honit ego na těch, jimž nebylo dáno.
Tož good luck!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Smich píše:
Každý jsme jiný. Někdo je motorová myš od narození nakopnutý k cílům, jiný je trošku línější. Já jsem spíš ta línějšíSpíš jsem šla školou života. Největší změna u mě nastala, když jsem pochopila, že to za mě nikdo jiný neudělá. Že se nemohu ohlížet na přítele, rodinu, musím začít a oni to prostě přijmou. Když to z člověka sálá, nic ho nezastaví. Kdo chce zapalovat, musí hořet
Obehraná písnička o vystoupení z komfortní zóny je pravdivá. A bohužel to může znamenat i chvilkovou nepohodu v rodině. Jenže to chce zápal.
ohó, hluboká pravda, někdy něco v duchu zamítnu proto, že bych tím vlastně narušila zaběhnuté koleje a pohodlí pro ostatní… jak říkáš, když se člověk chce realizovat, tak musí jasně říci, jak to bude fungovat, a obvykle se ukáže, že nakonec není takový problém překopat uspořádání. Zbytečné strachy, které zbytečně brzdí. A ano, ta sálající rozhodnost tam hraje roli
Člověk vleze do cesty pomale se šinoucímu hadraplánu, ale když se valí lokomotiva, raději ji pustí jako první…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, trochu se pleteš s těma prioritama volného času/studium - já mám dvě děti a dost aktivit + studuji dálkově VŠ - dá se to i když je mou prioritou rodina - jedu na svůj dluh, prostě málo spím no…dá se to vydržet, ale pokud už ted k tomu přistupuješ takto tak to nedáš, na to musí být člověk hodně zakousnutej a přesvědčenej, není to sranda na státní VŠ
líbí se mi tvůj přístup k AJ - do toho bych se být tebou pustila s vervou. Založ si tu diskuzi na kladné hodnocení/zkušenosti s doučováním přes net - já měla výborné doučování ze statistiky a matematiky pro VŠ přes skype - každý den od 22.30 do 01.hod. určitě by jsi našla někoho se stejným principem na angličtinu + třeba někoho přes den a za rok/dva budeš mít AJ parádní…já to mám takto v plánu dělat až dokončím VŠ - vrhnu se na angličtinu
jdi do toho, nebuď jako většina lidí co jsou nespokojeni se svým životem, ale jediné co dělají je, že závidí, komentují a kňučí.
přeji ti hodně štěstí, síly a vytrvalosti na to se sebou vážně něco dělat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Niektoré komentáre boli naozaj kruté
ja by som si určila priority, čo skutočne chcem, potrebujem, čo mi chýba. Dom? Máte byt, vziať hypo, kúpiť - postaviť dom. Chceš študovať? Ak si skutočne presvedčená že chceš tak choď, obetuj čas, peniaze a študuj. Vlastné auto? Máte služobné, vozenie bez starostí a nákladov. Auto je žrút peňazí, riešte ho až nebude služobné. Dovolenka pri mori? Chorvátsko, bulharsko a teraz kvôli utečencom aj grécko, turecko mi neprídu až tak drahé. Ja by som chcela ísť na bora bora alebo malé divi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám hlavně z celé diskuze pocit, že zakladatelka nechtěla ani tak poradit, jak se mít lépe. Ona si chtěla jen postěžovat, jak je to možné, že ostatní se mají dobře a ona blbě.
A čekala podporu v tom, že si někdo postěžuje s ní, jak je to všecko nespravedlivé.
Ona nechce dělat sama nic pro to, aby se měla lépe.
Po druhé stránce chápu, že ne každý na to má - začít studovat, podnikat, budovat bohatnout. Myslím, že zakladatelka na to prostě nemá a nechce se jí do ničeho nového pouštět. To nemyslím zle, to je prostě o povaze a životní energii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Poslední dobou se často přistihnu, že závidím druhým to, co mají… Vím, že je to povrchní, ale nemohu si pomoci. Líbilo by se mi mít dům, se zahradou, bazénem, bydlíme v paneláku, splácíme hypotéku, líbilo by se mi kdybychom měli vlastní auto, jezdíme ve služebním, v případě, že by muž přišel o práci jsme nahraní, a líbilo by se mi, kdybychom měli na dovolenou, stačila by jedna za rok…
A tak si vždycky řeknu, sakra ženská, život ti utíká, udělej s tím něco!!! Jenže následně si odpovím : Ale co? A hlavně JAK? Mám dvě malé děti, z toho mladší je ještě miminko, a až se vrátím do práce, čeká mě směšná výplata, mám jen SŠ, na studování je pozdě, tenkrát to nešlo, školy jsou i daleko… Nějaká praxe je, ale jde o administrativu, ta je velmi špatně placená, navíc malé děti… Muž vydělává průměrně, taky SŠ, naděje na výrazně lepší plat nulová, neumí ani jazyk… Začít podnikat? To asi těžko se žádným kapitálem, který bych mohla případně při neúspěchu postrádat.
Není to tak, že bychom byli na hranici chudoby, na účtu mám naspořeno, ale to je prostě jenom pěkná rezerva, na barák ani auto mi to fakt nestačí.Takže co vlastně zbývá, sportka?
Nebo snad smíření?
Já vím, díky bohu za zdraví… Ale přesto, taky vás tohle někdy štve? A dokázali jste se svým životem v tomto směru něco udělat, když už jste měli děti? Povedlo se vám se mít lépe?
No, já myslím, že se máte báječně. Máte svoje bydlení, máte zdravé děti, máte auto, které můžete využívat aniž by jste za něj museli vše platit. Chápu, že by jste rádi nějakou zahrádku - tak co třeba pronájem pozemku s chatičkou v zahradní kolonii? Určitě je to dobrá varianta, vypadnete ven, ale nestojí to jako koupit a opravovat barák. A lepší práce se vzděláním? Mám ZŠ s ne dobrými známkami, mám vyučení s úplně blbým směrem a bez maturity, přesto mám celý život velmi dobré zaměstnání (i jsem teď po letech změnila), jsem spokojená se slušnou výplatou. Ušetřím něco bokem, živím si docela náročný koníček, mám nové auto. Takže ono to není jen o vzdělání. (Jazyky taky neumím). Neříkám, že mám miliony, ale žiju si dobře, koupím si co se mi líbí, vlastně mi nic nechybí. Možná se zkus trochu radovat z těch darů co máte? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanyny píše:
Já mám hlavně z celé diskuze pocit, že zakladatelka nechtěla ani tak poradit, jak se mít lépe. Ona si chtěla jen postěžovat, jak je to možné, že ostatní se mají dobře a ona blbě.
A čekala podporu v tom, že si někdo postěžuje s ní, jak je to všecko nespravedlivé.
Po druhé stránce chápu, že ne každý na to má - začít studovat, podnikat, budovat bohatnout. Myslím, že zakladatelka na to prostě nemá a nechce se jí do ničeho nového pouštět. To nemyslím zle, to je prostě o povaze a životní energii.
k..a, mám pocit, že jsi to odhadla přesně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanyny píše:
Ne ne, tak to fakt není…
Z pár řádků opravdu člověka nepoznáš.
Náhodou se musím pochlubit, měla jsem štěstí, včera pohledala na netu, našla večerní kurz AJ a už jsem nahlášená.
Týdně hodinka a půl. Dál chci hlavně to řízení.
Díky všem, co se mi pouze nevysmáli nebo neodsoudili…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ne ne, tak to fakt není…Z pár řádků opravdu člověka nepoznáš.Náhodou se musím pochlubit, měla jsem štěstí, včera pohledala na netu, našla večerní kurz AJ a už jsem nahlášená.
Paráda, gratuluji a hodně zdaru! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ne ne, tak to fakt není…Z pár řádků opravdu člověka nepoznáš.Náhodou se musím pochlubit, měla jsem štěstí, včera pohledala na netu, našla večerní kurz AJ a už jsem nahlášená.
Super
dobrý začátek, moc ti přeju, aby ti to vydrželo a aby ti to skutečně pomohlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit