Jak se mít lépe?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Talitha píše:
Super, jsi úspěšný, dosáhl jsi všeho, čeho si chtěl a máte to doma moc krásný!!!![]()
![]()
Myslím si že je to spíš náturou staršího syna, on je prostě strašně negativní. Druhej je naprostý opak. Ať se děje cokoliv tak je rád. Ale nechci tu plevelit téma o karierním růstu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nadpis zni JAK. Takze opravdu se sebpu zacit neco delat. Bud si dodelat skolu, kurz, neco se naucit nebo zjistit co by dotycou bavilo/zajimalo. Mam kamaradku bez maturity co si pri trech malinkych detech udelala kurz manikerky a doma delala nehty. Po trech letech si pronajala svuj salon a ma se fakt dobre. Proste kdyz se chce jde to. Me vzdy zajimal sport a zdrava vyziva. Tak mam obchod se zdravou vyzivou, poradenske centrum a prednasim. Ted otviram zdravou pekarnu a jednou si splnim sem mit vlastni restauraci ale nekde u more takze ted pracuji natom
nikdo mi nepomaha muj manzel studuje takze cela domacnost je na me jak financne tak celkove. Mam trileteho syna a jsem tehotna. Chce jen chtit a jit za tim. Ne jen si rikat proc ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jéé zrovna jednáme o koupi starého hotelu kam jsem jako dítě jezdil s rodiči na dovolenou
Ale restaurace u moře to by fakt nenapadlo. To už je o dva levy výše.
Teda pokud nebude „restaurace u moře“ pouze název hospody na dědině. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reknu ti to asi tak…vysokou jsem delala dalkove ( aby me na skole nemuseli zviti nasi- a to mi to ani nedavali najevo tak, jak udajne tobe tvoji rodice- ale zacala jsem ji studovat hned po maturite…)
v prbehu dvou rodicaku ( resp. jedne materske a jednoho rodicaku) jsem nesedela doma na zadku, ale vzdelavala se…daji se sehnat kurzy zdarma pro mamy na rodicaku i shlidanim deti…a jo, asi budes muset dojizdet…no boooooze, to je toho…
bydleni- proc trvas na domecku? mame byt v panelaku, muz podil na rodinnem domku prodal, stalo by nas silene penez z toho udelat neco k ziti podle nasich predstav…tak proste mame byt v panelaku a kdyz je volna chvile, mizime pryc…
dovolena u more? proc u more? nemuzes najit dovcu tady- Jeseniky, Krkonose, jizni Morava, cokoliv…deti si uziji, vy taky, spousta hotelu nabizi i animacni programy…a ano, da se najit i za par korun… ja osobne treba pojedu mnohem radeji na 5 4-5dennich dovolenych v tuzemsku nez jednu dvoutydenni u more…jasne, more ma neco do sebe, ale on i ten breh rybnika v zapaud slunce je nadherny…
nesed na zadku, neberec a makej…a nebo sed, brec, ale nezavid, tohle neni vubec hezka vlastnost…a muze se casem prestat libit i tvemu muzi…ja bych taky doma nechtela fnuknu, co na sobe nebude pracovat, protoze tohle a tamto…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Taciras píše:Začni tím, že si odpovíš na oblíbenou otázku z pohovorů a myslím DOOPRAVDY odpovíš… Kde se vidíte za 5 (10) let? Až to budeš vědět, zapracuj na tom, jdi si za tím. Děti už máš, takže to je super (nečeká tě přerušení na několik let), je čas začít pracovat na kariéře. Věci nejdou někdy tak rychle, jak bychom si přáli, ale pokud jdou správným směrem, je to dobré.
Za tohle děkuji, to opravdu nutí člověka se zamyslet… ![]()
Kupodivu, jako vysokoškolák se za nevidím, protože když to vidím kolem sebe, u nás ani vysoká škola lepší pracovní pozici nezajistí, takže to zavrhuji. Na té kariéře bych ale opravdu chtěla zapracovat, najít si lepší pracovní pozici, no a když to vezmu kolem a kolem, dokázaly by mi ji asi zajistit 2 věci. Řízení auta a anglický jazyk. Řidičák mám, takže můj plán do dalších měsíců zní: Překonat strach z řízení a zkusit najít večerní kurz angličtiny.
- Citovat
- Upravit
@Zuziky
Nepsala jsem nic o moři a tvůj tón se mi nelíbí… Je to jak když píšeš, jsi pitomá a já jsem nejchytřejší.
To si prosím nech, nic o mě nevíš, pouze sis přečetla pár řádků. To, že se někdo nevzdělává znamená hned, že sedí na zadku? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Za tohle děkuji, to opravdu nutí člověka se zamyslet…
Kupodivu, jako vysokoškolák se za nevidím, protože když to vidím kolem sebe, u nás ani vysoká škola lepší pracovní pozici nezajistí, takže to zavrhuji. Na té kariéře bych ale opravdu chtěla zapracovat, najít si lepší pracovní pozici, no a když to vezmu kolem a kolem, dokázaly by mi ji asi zajistit 2 věci. Řízení auta a anglický jazyk. Řidičák mám, takže můj plán do dalších měsíců zní: Překonat strach z řízení a zkusit najít večerní kurz angličtiny.
vis co? ja si myslim, ze na to jdes pstane…ty nechce vysokou proto, aby ses neco naucila, ale proto, ze ti ma prinest lepsi misto…a jakmile vidis, ze asi ne, tak proste rezignujes…tohle je spatne… hledej veci/kurzy/zazitky, ktere te budou inspirovat, posouvat nekam dal…a pak se na to nabali i ten pracovni uspech…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Zuziky
Nepsala jsem nic o moři a tvůj tón se mi nelíbí… Je to jak když píšeš, jsi pitomá a já jsem nejchytřejší.To si prosím nech, nic o mě nevíš, pouze sis přečetla pár řádků. To, že se někdo nevzdělává znamená hned, že sedí na zadku?
a delas neco krom zavideni sousedum, ze maj barak, svoje auto, lepsi dovcu? porad jen pises, ze neco nejde…jde, jen se musi chtit
a ne, nejsem nejchytrejsi, tu pusu jsem si taky xkrat natriskala, ale prave proto si prijdu opravnena ti radit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuziky píše:
vis co? ja si myslim, ze na to jdes pstane…ty nechce vysokou proto, aby ses neco naucila, ale proto, ze ti ma prinest lepsi misto…a jakmile vidis, ze asi ne, tak proste rezignujes…tohle je spatne… hledej veci/kurzy/zazitky, ktere te budou inspirovat, posouvat nekam dal…a pak se na to nabali i ten pracovni uspech…
A to je špatně? Nemyslím si… Ano, vysokou bych studovala pouze pro to, aby mi něco přinesla… to tak dělá asi většina, je to poněkud logické. Inspirovat se může úplně jinde.
- Citovat
- Upravit
@Zuziky píše:
a delas neco krom zavideni sousedum, ze maj barak, svoje auto, lepsi dovcu? porad jen pises, ze neco nejde…jde, jen se musi chtit![]()
a ne, nejsem nejchytrejsi, tu pusu jsem si taky xkrat natriskala, ale prave proto si prijdu opravnena ti radit
Promiň, ale tvé rady mi nejsou k ničemu. Koukáš na mě z patra, to není pěkné… Bohužel si zřejmě v životě nezískala to nejdůležitější…
- Citovat
- Upravit
Myslím, že jsi jen pohodlná a vlastně tě to hořekování baví.
Mojí mámě je letos 42, dochází třikrát denně k nemohoucí babičce, doma má psa, moje dva mladší sourozence, chodí do práce a dodělává si maturitu. Každé pondělí dálkově už tři roky, letos jí čeká poslední rok. A proč? právě proto, aby měla lepší práci, než jen s účňákem. Přdtím si zase dodělávala kurz speciální asistentky. Taky dálkově. Jo, a nemá ani svoje auto.
Občas si ho půjčí od přítele, ale většinou se domluví s někým jiným nebo taxi.
Edit - a dokonce jede i každý rok na dovolenou. Sice jen po čechách, k rybníku do chatky, ale jede. Nebo na výlety.
Takže pokud chceš, všechno jde.
Máš plno věcí, co by ti mohl závidět někdo jiný.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Promiň, ale tvé rady mi nejsou k ničemu. Koukáš na mě z patra, to není pěkné… Bohužel si zřejmě v životě nezískala to nejdůležitější…
ale jiste, ze to neni pekne…pro tebe…mne se kouka docela dobre…na nekoho, kdo neni ochotny uhnout ze sveho pohodli, aby zlepsil/ziskal neco, co jinym zavidi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuziky Je to úžasná ženská. jasně, taky toho má plný kecky kolikrát, nejraději by skončila se školou a vlastně se vším, ale vždycky se oklepe. Když nemůže ona, k babiččce se zavolá ošetřovatelská služba, ze školy se ten den omluví a jede na víkend někam relaxovat, třeba i jen na procházku do národního parku. On člověk není stroj.
A taky by se na tohle mohla vyprdnout, sedět na pracáku a nic neřešit, peníze by neměla o moc menší se všema těma dávkama na které by teoreticky měla nárok, ale co by to byl za život…
- Citovat
- Upravit
@Zuziky píše:
ale jiste, ze to neni pekne…pro tebe…mne se kouka docela dobre…na nekoho, kdo neni ochotny uhnout ze sveho pohodli, aby zlepsil/ziskal neco, co jinym zavidi…
No hlavně, že mě znáš!
Neřekla bych, že je to o pohodlí, ale o možnostech a ano, o těch obětech, které musí něco přinést, jen těžko budu obětovat čas strávený s rodinou, když mě za to nic nečeká, někdo třeba ano, ale já mám ty priority asi nastavené jinak. To přeci není pohodlí, to znamená, že dělám něco pro děti - chci být s nimi. Nejsem ten typ, co by se nemusel učit, nejsem hloupá, ale nejsem zase Einstein, na soukromou školu bych neměla peníze, tudíž státní a tam to určitě nebude jen tak, hala bala.
Zkusím se hecnout k tomu řízení a angličtině, tu vídám v nabídkách hodně.
- Citovat
- Upravit