Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hezký den, jsem již zoufalá!
Máme zrekonstruovaný byt ve starém bytovém domě, ještě před pár měsíci jsme měli ryběnek doma jen pár, spíše menších. Doma opravdu vytírám ob den, máme malého syna, ten věčně něco rozlívá atd. Takže čisto tu máme, v tom problém není.
Po dvou měsících v zahraničí jsme se vrátili do bytu a já málem omdlela, ryběnky dokonce v posteli, v šuflících v lince - pár, ale byly tam. Večer když je tma, tak vylezou, ale jsou obří, no opravdu jsem se zhrozila.
Již předtím jsem dala všude vanilkové lusky, levanduli, vše přírodní, co jsem se dočetla, ale bez výsledku.
Poradíte? Mockrát děkuji.
Jsou to urcite rybenky? Jinak kde neni vlhko, nejsou rybenky. Nemate v byte moc vlhko? Netece nekde neco?
Rybenky mají rády vlhko, takže jestli bydlíte ve starším domě, je možné, že to bude tím. Vytíráním jim asi nepomůžeš, spíš větráním a vysoušením prostor. Nekape vám někde kohoutek? U nás se stahovaly z venku, když v technické místnosti pod kohoutem pro napouštění vody zůstávalo trochu vody v kbelíku, to jim stačilo. Od doby, kdy si na to dáváme pozor, jsou pryč i rybenky.
@AH Právě, že nemáme, ale sousedi pod námi a vedle nás mají v bytě plíseň, my byt vysoušeli týdny, byl také vlhký, ale dle vlhkoměru už není, ani nemáme plíseň…
No jo, ale celý dům je stále vlhký. To, že vás být je suchý, je fajn, ale ony prolezou i potrubím. Musí se vysušit celý dům.
Taky jsme dlouho bojovali. Stupačkami prolezou a s vlhkým počasím je jich víc.
@Mamca_1234 No já vím… Jen říkám, že ten problém je sdílený. My měli rybenky a když bylo horké léto tak mravence. Byli jsme v 7 patře z 8 a přes stupačky vlezlo všechno i k nám.
Zkusit případně zatěsnit vše co jde. Případně se domluvit se sousedy.
Vyhubit elektronickym repelentem a pouzivat ho potom preventivne v urcitych intervalech. Existuji proti nim i synteticke repelenty, ale to neni nic, co se da pouzivat jako prevence…