Jak se naučit anglicky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj holky, moc tady nepřispívám, ale tohle téma mě zaujalo
Já se taky učím anglicky už od základky a na každé škole po ní jsem pak zas začínala od znovu, ale domluvit se a rozumět, to ani náhodou. Taky to v podstatě nepotřebuji, takže mě nic nenutí to používat, ale děsně mě to štve, tak jsem loni najela na stránky interpals, kde si píšu s cizinci a udržuji tu angličtinu aspoň v písemné podobě a troufám si říct, že s psaním a rozuměním psanému už celkem problém nemám.
Ale mluvení a rozumět mluvenému je problém už z toho důvodu, že mám prostě strach mluvit, že to řeknu špatně, tak to raději neřeknu vůbec, prostě to nejhorší, co může být:-)
Nicméně, kdo z vás ten ostych nemá, tak doporučuji tyto stránky a dají se tam najít lidi, kteří se třeba chtějí učit česky a oni tě na oplátku budou učit anglicky, nebo jiný jazyk, co ovládají, tak se domluvíte přes skype a je to:-) a taky je tam několik cizinců, co žijí tady, tak je možné se s nimi třeba scházet osobně a je to zadara:-)
Mám takovou osobní zkušenost a je to fakt k nezaplacení ![]()
tak angličtině zdar ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angličtina mi leze do hlavy asi celkem dobře a nemám problém se psaním nebo výslovností, ale musím se hodně učit, abych byla použitelná skutečně v normálním provozu. Tenhle jazyk mi asi sednul, na rozdíl od němčiny, tu jsem se učila 10 let a stejně jsem jí moc neuměla, angličtina je intuitivnější a pro mě i víc melodická, nj mi nezní. V tomhle roce jsem začala i s ruštinou, ale to jenom jako koníček a ta se mi učí taky celkem dobře, to bude asi tou melodičností, prostě mi ty jazyky dobře zní, ale to jsem OT. Kdyžtak dej vědět, kdybys chtěla, pošlu ti SZ, kde jsem byla a budu pokračovat s tou anglinou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Charmeuse S tou melodičností jsi na to kápla. Alespoň podle mě souvisí talent na jazyky s hudebním sluchem. A já jsem hluchá jak poleno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Paoloska píše:
@Charmeuse S tou melodičností jsi na to kápla. Alespoň podle mě souvisí talent na jazyky s hudebním sluchem. A já jsem hluchá jak poleno
Aha, mám hudební sluch a rytmus, ale že by to na to mělo vliv nevím, jen se mi některý jazyky zvukově líbí, baví mě je prostě poslouchat. Taky třeba slovenština je melodická, ale tu se nepotřebujeme učit, že! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Paoloska zalezi na uciteli. Ja ucim soukromne, mam studenty jen dospele, ucim treba 62 let, 55, 45 a podobne. Vsichni tyto lide zacinali na urovni asi A1 nebo uplny zacatecnik a pokrok je proste videt kdyz se k uceni a rozvoji vsech schopnosti pristupuje systematicky. Osobne si (z druhe strany barikady) myslim, ze je lepsi chodit na soukrome lekce nez do jazykovky do skupiny, individualni pristup je proste lepsi pro studenta co se tyce nauceni se. Druha vec je pak ucitel…spousta lidi uci jen proto ze byli nekde na au-pair nebo treba proste meli Aj na stredni a uci…od takovych se toho moc naucit nemuzes ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meluzinecka píše:
@Paoloska zalezi na uciteli. Druha vec je pak ucitel…spousta lidi uci jen proto ze byli nekde na au-pair nebo treba proste meli Aj na stredni a uci…od takovych se toho moc naucit nemuzes
S tím souhlasím, hodně mě motivoval učitel, za prvé ho to bavilo, dle mého i uměl a byly to maličké skupinky, takže se nám mohl věnovat hodně individuálně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meluzinecka Souhlasím a právě proto jsem z toho tak rozhozená. V jazykovce máme skvělou lektorku. Je tlumočnice, překladatelka a podle mě rozený pedagog. Příjemná, vstřícná, ale nic nám nedaruje…celou dobu výuky jsme všichni aktivně zapojení. Občas máme „supl“ a to je vždycky o ničem. Je nás ve skupině pět a pokrok vnímám zřetelně u ostatních, bohužel u sebe téměř vůbec. Nepodceňuju se, vím o svých schopnostech, v čem jsem dobrá a co mi nejde. Jinak mi ale spíš vyhovuje ta skupina. Dříve jsem chodila na soukromé lekce a měla jsem ostych někde promluvit, to se mi díky skupině zlepšilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Charmeuse píše:
Aha, mám hudební sluch a rytmus, ale že by to na to mělo vliv nevím, jen se mi některý jazyky zvukově líbí, baví mě je prostě poslouchat. Taky třeba slovenština je melodická, ale tu se nepotřebujeme učit, že!
Kdo je tvrdý na hudbu je tvrdý i na jazyk, možná jsou výjimky, ale já o žádné nevím. Na druhou stranu, mateřštinu jsme se naučili všichni. Jenže to byl první jazyk, který z jiného nevycházel. Já nad vším přemýšlím moc logicky, analyzuju, prostě se mi ten jazyk nechce dostat pod kůži. I základní vazby a věty ze sebe nedokážu jen tak vypálit. Poslech je pro mě směs neartikulovaných zvuků. Neříkám, že bych nemohla dělat víc…ale potřebuju, aby to bylo efektivní. Já se třeba našprtám slovíčka, pak si udělám kartičky, abych to měla v jiném pořadí, na přeskáčku, protože mě blokují ty souvislosti. No a pak si zkouším věty a učím se ta slovíčka ve větách. Pak přijdu na hodinu, a už to, že jsem v jiném prostředí mi ty slovíčka zase téměř vygumuje. Nechtíc si spojuju různé věci dohromady
Hodně používám mimotechnické pomůcky - slova která mi dané slovíčko připomenou, ale to je zase zdržovačka, nemám plynulý projev, ale pořád hledám spojitosti. A to samozřejmě nejde jen o slovíčka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Paoloska
Aha, takže jsi logický analytický typ. To bych měla být já jako účetní taky a je fakt, že mi třeba u angličtiny dost dlouho trvalo, než jsem třeba vstřebala rozdíl mezi „the“ a „a“, já vždycky přece vím o čem mluvím nebo píšu, tak mi přišlo nelogický tam strkat rozdílný členy, stejně jako některý fráze, který se musím otrocky učit, protože z češtiny bych je nepřeložila správně.
Proti mně se tomu jazyku skutečně věnuješ pilně a mnohem víc vědecky. Zkus jít na to hravěji a vypnout trošku logiku, když se ten jazyk učíš a určitě by pro tebe byla vhodnější individuální výuka, tedy z mého pohledu.
Na poslech a koukání se mi docela líbí Black Books, dá se stáhnout s titulkama na netu a je to i vtipný a knihy čtu teď zjednodušenou klasiku, abych z toho taky něco měla. Prý je taky dobře čtitelnej Harry Potter, ale mně se nelíbil ani jako film, ani jako kniha v češtině, tak do toho nepůjdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Charmeuse Měla by jsi mě vidět při čtení anglicky psané literatury. Z jedné strany knížka, z druhé slovník, v ruce propisku, před sebou google + sešit na poznámky…Manžel má sérii DVD Sherlock Holmes, tam se mi ta angličtina zdá nejposlechovější mým uším. Zkoušela jsem dětské pohádky, třeba Mašinku Toma a já tomu fakt nerozumím, je to děsně rychlé. No jo, no, kdybych se místo času tráveném na emiminu učila, tak už to asi umím i já…Sice na jazyky buňky nemám, ale vymlouvat se nechci, to mi stejně nepomůže. Zkusím ten intenzivní kurz a uvidím. Díky za všechny rady
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus určitě, s tím tvým odhodláním to dáš! Dětské pohádky taky zavrhuju, mně většinou vadí ty vysoké hlásky, ruší mě od soustředění na ten jazyk ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, co se týče jazykových znalostí jako takových, tak to podle toho co píšeš není problém, spíš jde asi o „rozmluvení se“ a to už je „maličkost“, kterou se nenech zastrašit!
Napadá mě zkusit si najít někoho na konverzaci, nejdřív asi spíš člověka, co v anglicky mluvící zemi nějakou dobu žil, takže bude mít dobrý přízvuk, ale zároveň bude schopen ti pomoct, když se doopravdy nebudeš chytat, případně rodilého mluvčího, který tu pár let žije. Ze začátku to asi nebude úplně easy, ale časem se to určitě zlomí a budeš vesele mluvit a poslouchat a ani si to neuvědomíš:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jazyková expertka ono stačí si občas jen pokecat s cizincema, minimálně na to rozpovídání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jazyková expertka koukám že sice tě tvůj projekt možná naučil anglicky, ale základům marketingu na sociálnách sítích ne.
Nevěrohodený nový člen, který propaguje podivný web, nenamáhá se zaplatit za reklamu a především lže o tom, že je spokojená uživatelka a rozhodně to není reklama.
jdi do vovele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit