Jak se přinutit k učení?

Anonymní
27.6.20 23:15

Jak se přinutit k učení?

Ahoj, měla bych rovnou dva dotazy co se učení týče :) Vždycky jsem byla šprtka, co se ráda učila, do hlavy mi to padalo samo. Z maturity jedničky, první vejška taky super.. ale teď dělám druhou a už nevim, co si počít. Je mi 24 let. Nejsem schopná si nic zapamatovat, ikdyž se učím dlouho. U zkoušky jsem většinou za úplnýho trotla a ikdyž jsem se učila třeba 3× tolik co ostatní, tak se na mě zkoušející koukají jako na flinka. Zkoušela jsem různé podpůrné prášky, vitamíny, kofein. Dávám během učení pauzy, odměňuji se za učení, mám čistou pracovní plochu, nic jiného mě nezaměstnává a přesto nejsem schopná si věci zapamatovat. To je první problém a teď se přidal druhý. Nemůžu se k tomu učení poslední 2 týdny dokopat. Vím, že se musím učit, je to těžká zkouška. První pokus jsem už nezvládla. Napíšu si předem, co se budu učit a jak dlouho a když k tomu sednu, tak se mi to úplně znechutí a zavřu to. Pak jsem schopná i bulet, co to dělám. Vím, že se musím učit a přesto se radši koukám do zdi nebo jdu spát a pak zpětně lituju, že nic neumím. Vím, že se to trošku vylučuje s prvním problémem, ale ta nechuť je až teď poslední dva týdny. Četla jsem si různé rady na netu, abych se motivovala, odměňovala, dávala si reálné cíle. Neumim to přesně popsat, ty moje pocity. Ale když začnu číst poznámky, tak je to něco, co čtu “po stý” a zavřu to. Nebaví mě to. Teď mě právě čeká opravný pokus zkoušky za 3 dny. Celkově jsě nad tim strávila cca 2 měsíce. Nejdřív jsem se učila, ale nelezlo mi to do hlavy a teď už se to ani učit nechci :-D i jsem si cvičně vybrala pár otázek, jestli bych na ně dokázala odpovědět.. a nedokázala.. jako bych o tom nic nevěděla. I teď radši píšu na emimino, místo toho, abych se učila :pocitac: měla jsem v pláni se dnes učit celý den. Po hodince vždy 15 minut pauza.. učila jsem se tak maximálně hodinku. Kdybych dělala aspoň něco jiného. Uklízela, dívala se na telku nebo tak, ale já opravdu čučim jen do zdi.. nechápu se vůbec. Neměl to někdo podobně? Co vás povedlo se nakopnout v obou směrech? Jak paměť, tak chuť do učení? Děkujii :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
375
27.6.20 23:33

Třeba už jsi ze všeho vyčerpaná. Taky mívám období, kdy mi vše jde, jsem velmi produktivní a potom zas přijde období, kdy se mi do ničeho nechce apod. - jak jsi popsala. Důležité je vědět, proč danou školu chci vystudovat. Co takhle se spojit s nějakými spolužáky z ročníku a zkusit spolu učivo rozebrat po Skypu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.20 23:43

@Valerie83
To mě taky napadlo. Ale teď se to zrovna nehodí :D školu musím i chci dostudovat, protože již pracuji v oboru a potřebuji k tomu papír, jinak budu mít smůlu. Práce mě baví, chci to dělat do budoucna. Zkouška je pro mě moc důležitá. Ostatní spolužáci zkoušku buď už udělali a nebo na ni hází b*bej. Učí se tak týden předem. Učit společně se nikdo nechce. To jsem i zvala dvě holčiny k sobě domů, že se prozkoušíme a nic :nevim:
Ale musim se hlavně učit sama. Přitom to neni nudný předmět. Ale je toho spoustu :(

• Citovat
  • Upravit
15575
28.6.20 00:09

Je toho na tebe moc :nevim: jestli mas zkousku za tri dny tak bych si dala zitra den volna. Zacvic si, projdi se prirodou, jed na vylet. Cokoliv jen nezustavej doma a provetrej hlavu. Jestli to pomuze :nevim: ale vzhledem k tomu, ze mas dalsi termin opravy jiz za tri dny, nezbyva nez doufat ze ano. Idealni by bylo proste na tyden vypadnout od vseho, to ovsem nyni nejde.
Drzim palce at zkousku das :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.20 01:14

@kaja00 Moc děkuji za podporu. Neni to tak, že bych něco doháněla na poslední chvíli. Učím se na tuto zkoušku už opravdu dlouho. Mám jen strach, abych si později ten výlet nevyčítala :(

• Citovat
  • Upravit
9918
28.6.20 06:56

Udelat si volno. Ja se neucim pravidelne, ale osloucham sve telo. Kdyz proste vidim, ze mi to do te hlavy neleze, tak prestanu plytvat svym casem a jdu si treba pustit film nebo na prochazku a pak to najendou jde. Nebo pred menstruaci ci behem jsem proste silene unavena, klidne se neucim a pak to dozenu v jine dny, kdyz jsem vykonna a sedim u toho klidne nekolik dni za sebou a leze to do hlavy samo.
Loni den pred zaverecnou zkouskou jsem si udelala den naprosteho volna a stravila ho na prochazce s kamaradkou a v kavarne, aby si hlava odpocnula a vyplatilo se. Vysledek zkousky me prijemne prekvapil.
Takze hlavne ze sebe nedelat stroj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
28.6.20 08:32

To je normalni, kdyz se ucis na nekolikaty pokus zkousky, uz ses to ucila nekolikrat, tak te to samozrejme nebavi… proste to vytahni, sedni si s tim, cti si to nahlas, hledej si v tom nejake zajimavosti, ja si veci treba vypisuju (delka stravena na latce je strasna, ale jde to). Ja se treba vzdycky ucim az na posledni chvili, jindy se k tomu nedokopu, ale zas je to pak efektivni, protoze vim, ze jindy uz na to nemam cas :D
Nebo si najdi nejakeho partaka, kteremu to budes cist nebo ktery se to uci na zkousku taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze