Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj,
v kolika měsících vám vylezl první zub a jak se to projevovalo??? ![]()
Tak sebe nevím, ale Darek má první dva - 8. měsíc…týden nejedl, nespal, řval…na dásních nebylo nic poznat a najednou jedna čárka a druhej den druhá ![]()
Právě ˇˇze mladej taky nechce spát, furt se budí, včera vypadal jak dědek bez protézy a slimpal až hrůza, ale taky mi pŕipadá, že na dásních nic nemá… /má půl roku/
Přesně v 5. měsíci první a nebylo to tak výrazný - byla lehce protivnější, ani neslintala víc, v noci to taky celkem šlo, zato ten druhej, asi 3 týdny po tom prvním už byl libovej
to jsme mazali, homeopatikovali a já nevím co všechno a byla protivná jak když byla malinká a měla prdíky, když vylezl tak jsme si fakt oddechli, že máme zase to naše milý děťátko. Ale ani u jednoho jsem si nevšimla, že by si nějak víc strkala ruce do pusinky, ani že by extrémně slintala, spíš byla ubrečená a protivná a nechtěla být sama ani vteřinu
U mě asi v osmi měsících jak se to projevovalo to už si nepamatuju ![]()
Ale Adik mám dva dolní první vylezl když měla 6.měsíců a 21 dní a druhý týden na to.Bez horeček,průjmů,pláče,jedla pořád stejně akorát slintala jak bernardýn a furt měla něco v puse,ale jinak to bylo v klidu.Dnes jsem objevila prosvítající vrchní levý zub a je fakt že mi trochu bojkotuje jídlo,ale pořád bez horeček a průjmů atd. ![]()
Příspěvek upraven 06.01.11 v 09:17
Mi se tlačí osmičky a jako nic moc
![]()
Majda první zuby (šest měsíců, dolní jedničky), týden prořvala, pak na dásničkách měla takové tmavofialové flíčky (prý „modřinky“), a pak jeden den zub a druhý den další.
Naštěstí s každým zubem to trápení bylo menší a menší, teď jí během pár dnů vyrostly tři pětky a kdybych jí nečistila zuby, ani to nepoznám…
U nás první zub vylezl v 6. měsících, teď má 4. Jen jeden, dva dny víc kňoural, jinak jsem o zubech nevěděla ![]()
U nás první zub ve 4 měsících, skoro měsíc slintala a byla trochu protivná a to je doteď, proteže od té doby nam lezou další, už má 5 a 6 právě leze.
A může to trvat měsíc než bude něco vidět.
Ahoj tak nam je 5,5měsiace a mame dva zuby mnel akorat trochu naběhle dasne a byl uknourany jinak v pohodě ![]()
ahoj, v 5,5 m vyliezol prvý, ani sme nevedeli ako a bol tam, za to ten druhý (prerezal sa asi za 10 dní) to som myslela, že sa zbláznim, hrozné
u horných už to trápenie nie je tak hrozné, v noci si trochu poplače, inak dobré
Teraz jej lezú dva naraz a zvláda to statočne ![]()
**noo aktuální téma… my měly v 5ti m už venku dva zuby dole.. ty první byly děs fakt…málo jedla, furt řev, nepomohl ani moc gel.. *malá ještě v tý době nepřišla na to, že může kousat kousátka, takže fakt děs..
(ale bez teplot a takových těch věcí, takže dobrý) ** noo teď je nám 8m, máme dole 3zuby, nahoře jeden, ale další 3na cestě.. takže od rána řve jak tur..
**mažu jí to o 106 a přes den dávam mrkev na kousání..
on když roste jeden, tak to neni tak hrozný jako tři najednou no fakt děs.. před chvílí se prořvala až k spánku a teď spííííííí…
![]()
mona.k.79 píše:
**noo aktuální téma… my měly v 5ti m už venku dva zuby dole.. ty první byly děs fakt…málo jedla, furt řev, nepomohl ani moc gel.. *malá ještě v tý době nepřišla na to, že může kousat kousátka, takže fakt děs..
(ale bez teplot a takových těch věcí, takže dobrý) ** noo teď je nám 8m, máme dole 3zuby, nahoře jeden, ale další 3na cestě.. takže od rána řve jak tur..
**mažu jí to o 106 a přes den dávam mrkev na kousání..
on když roste jeden, tak to neni tak hrozný jako tři najednou no fakt děs.. před chvílí se prořvala až k spánku a teď spííííííí…![]()
![]()
Gratuluju
![]()
Tak u nas prvni kolem pul roku a mala mela prujem a az po par dnech se vyklubali spodni jednicky. Protivna a uslintana byla, ale nebylo to tak hrozne. Pak kolem 8 mesice sileny horecky, pres 39 a dva dny neustaly rev a mrzuta byla strasne a najednou vylezli 4 zuby nahore. Ted rostou 2 nahore a 2 dole, ale je to docela v klidu. Mazeme mastickama a hodne hloda. Uz se taky zabavi jinak, ale obcas spatne spi.
Ahoj, už jsem to tu někde psala. Naší roste první zoubek a do včera často kadila, teplotu teda ne a navíc má rýmu a kašel (to nevím jestli k tomu). Jinak je taky taková nevrlá a řekla bych, že i víc unavená.