Jak se psychicky obrnit?

Anonymní
13.5.20 15:42

Jak se psychicky obrnit?

Zdravím. Potřebuju radu. Ve zkratce vás seznámím s tím oč jde. Moje matka mě jako malou nechala tátovi a odešla. vidala jsem ji sem tam. Posledních 10 let je ale skoro bezdomovec. Neustále po mě chce peníze. Ty jsem ji dříve dávala ale pak jsem to stopla ale vždy ji dala alespoň jídlo a nějakou hygienu a vyprala jsem ji. V poslední době po mě chtěla jezdit po čertech a peníze. Řekla jsem ať přijede že jí dám jídlo. Přijela, vzala si jídlo a odjela. Pak se měsíc neozvala včetně dne mých narozenin. Asi o týden později jsem ji volala co se děje. Prý je na mě naštvaná že jsem ji nepomohla. Jakože jídlo jí nezachrání že jsem za ní nepřijela já atd. Tak říkám ok a zavěsila jsem.
Teď mi napsala sos zprávu o zavolání zpět.
Přemýšlím jestli se chce omluvit ale spíš s tím nepočítám. A nebo se omluví a pak řekne že něco potřebuje. Já už vůbec nevím jak reagovat. Jestli zase něco chce tak mám sto chutí ji říct ať už mi nikdy nevolá.
Vůbec nevím co mám dělat. Zkuste někdo poradit jak se zachovat..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7206
13.5.20 15:45

Ona vyčítá tobě žes ji nepomohla? 8o To ona se na tebe jako dítě vykašlala když si jí nejvíc potřebovala. Nedala bych jí nic. Má možnost chodit do práce a na co chce si vydělat jako všichni normální lidé. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
13.5.20 15:51

Upřímně si nedokážu představit jak bych se zachovala, na jednu stranu bych jí asi přestala pomáhat a doporučila na pomoc nějakou organizaci. A chvíli bych to nechala na ní, pokud si člověk nechce nechat pomoci, tak je to jeho volba. Na druhou stranu by mi to asi nedalo spát, kdyby to byla moje máma. Každopádně souhlasím s tebou, nedávat peníze, ale pomoci s jídlem atd. Ale nemůže se na tebe pořád spoléhat, musí se z toho dna chtít dostat i ona, protože co kdyby ses třeba odstěhovala na druhou stranu republiky? Musí prostě přestat být na tobě závislá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.20 15:52

@Aletheia to právě vím. Ale ona je takový psycho. Když ji řeknu že ona odešla tak na mě vyjede že táta mě ji nechtěl dát. Ze odešla od něj a že nechtěla odejít odemě. Mám sama už 4 letého kluka a když mu bylo tolik co mě když odešla tak jsem ji začala úplně nenávidět protože jsem vůbec nechápala jak mohla.. :( ale ona si vymýšlí tisíc důvodu proč má těžší život než ostatní. Včetně jejího dětství a že za sebou nemá žádnou rodinu. Práci že nemůže sehnat protože nemá pořádně kde bydlet. Atd. A já už nevím co je pravda a co ne. Vždy mě akorát psychicky úplně vysaje.

• Citovat
  • Upravit
7206
13.5.20 15:58

Já chápu, je to máma. Ale upřímně. Čím se definuje máma? Že tím že dítě porodí, nebo tím že se o něj stará? Tvoje mám tě porodila, to je vše. :nevim:

Dala bych ji maximálně stále stejný balíček potravin ZÁKLADNÍCH (chléb, trvanlivý salám, brambory, zeleninu, maso na vývar) a pokud chce čokoládičky a bla bla tak ať si to sežene sama.

Vysává tě a vždy bude. Práce je hromada. VELKÁ spousta i s ubytováním, je úplně jedno že nemá kde bydlet… Jsou to výmluvy. Pomáhat má smysl někomu kdo toho nezneužívá. Ale obecnou radu ti nikdo moc nedá, je to hodně o povaze člověka. Já bych to už dávno zabalila. Předala jí balíček a řekla že až bude mít práci až se mi ozve. Nic víc. Třeba by ji to motivovalo něco dělat, teď nemá proč se snažit když všechno dostane :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.20 16:03

@EvieK několikrát jsem ji říkala ať si nechá pomoct. Že ji pomůžou začít a nasměrují jí. Ale to ona nechce. Prý má nějakou psychiatrickou diagnózu. Podle její doktorky by měla být na lécích. To mi to trochu stěžuje. Co když to ji brání v tom aby byla normální… byla jsem kvůli tomu i u psychologa a ten mi řekl že i přes to si nemám kazit svůj život kvůli ní pokud se nechce léčit. Ale pořád je to máma. :(

• Citovat
  • Upravit
3032
13.5.20 16:06
@Anonymní píše:
@EvieK několikrát jsem ji říkala ať si nechá pomoct. Že ji pomůžou začít a nasměrují jí. Ale to ona nechce. Prý má nějakou psychiatrickou diagnózu. Podle její doktorky by měla být na lécích. To mi to trochu stěžuje. Co když to ji brání v tom aby byla normální… byla jsem kvůli tomu i u psychologa a ten mi řekl že i přes to si nemám kazit svůj život kvůli ní pokud se nechce léčit. Ale pořád je to máma. :(

Právě to chápu, pořád je to máma.. ale každopádně asi je na čase to utnout, pokud to nejde po dobrem a ona pořád spoléhá na tvojí solidaritu, místo toho aby se postavila na vlastní nohy.. Kdo chce pracovat, práci si vždy najde. Souhlasím s tím co napsala @Aletheia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
13.5.20 16:22
@Aletheia píše:
Já chápu, je to máma. Ale upřímně. Čím se definuje máma? Že tím že dítě porodí, nebo tím že se o něj stará? Tvoje mám tě porodila, to je vše. :nevim:

Dala bych ji maximálně stále stejný balíček potravin ZÁKLADNÍCH (chléb, trvanlivý salám, brambory, zeleninu, maso na vývar) a pokud chce čokoládičky a bla bla tak ať si to sežene sama.

Vysává tě a vždy bude. Práce je hromada. VELKÁ spousta i s ubytováním, je úplně jedno že nemá kde bydlet… Jsou to výmluvy. Pomáhat má smysl někomu kdo toho nezneužívá. Ale obecnou radu ti nikdo moc nedá, je to hodně o povaze člověka. Já bych to už dávno zabalila. Předala jí balíček a řekla že až bude mít práci až se mi ozve. Nic víc. Třeba by ji to motivovalo něco dělat, teď nemá proč se snažit když všechno dostane :nevim:

Tak to já bych ji čokoladičky klidně dala. Já bych mohla sladkostma saturovat třeba tři bezdomovce. Furt to na nás někdo válí. Ještě se nesežraly z Mikuláše a už je dosypáno z Vánoc, Velikonoc :zed: :zed: :zed: V komoře už jsem musela založit další box.

Zakladatelko, tvoje mamka je asi fakt psychicky nemocná. Chtělo by to trénovat odstup. Říct si, že je to ta její nemoc, co ji nutí být taková. A dávej ji jen jídlo. Když začne, prostě furt opakuj "já vím, mami, to je složitý, hmm, nojo, je to složitý, dáš si ještě buchtu?'

To já dělám se svýma bláznivými tetama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7206
13.5.20 16:28
@Anonymní píše:
@EvieK několikrát jsem ji říkala ať si nechá pomoct. Že ji pomůžou začít a nasměrují jí. Ale to ona nechce. Prý má nějakou psychiatrickou diagnózu. Podle její doktorky by měla být na lécích. To mi to trochu stěžuje. Co když to ji brání v tom aby byla normální… byla jsem kvůli tomu i u psychologa a ten mi řekl že i přes to si nemám kazit svůj život kvůli ní pokud se nechce léčit. Ale pořád je to máma. :(

Jak stěžuje? Je nemocná. Dobře, to se může stát. Má tedy mít invalidní důchod a pracovat v chráněné dílně kde nebudou mít vysoké nároky. Měla by jistě nárok i na chráněné bydlení pokud je její diagnóza těžší.
Opět výmluva. Ani duševně nemocní nejsou práce neschopní a odsouzení k tomu být bezdomovci. :nevim:
Moc ji omlouváš. Až se divím. Nechala tě jako dítě. Odkopla a bylo jí jedno co s tebou bude. Až ses dala na nohy tak tě sosá. Udělala bych jí to stejné co ona tobě. Já osobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hegy
13.5.20 16:37

Napíši ti, co bych udělala já. Pro mě by takový člověk neexistoval, ani kůrku od chleba by nedostala. Asi takhle. Taková jsem prostě já, neodpouštím…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.20 16:49

@EvieK @Aletheia @Bábrdl to dělám. Právě vždy dostane něco k jídlu. Peníze už ne. Každopádně jsem ji volala a neomluvila se jen chtěla moje číslo účtu prý kvůli výplatě do práce. Prý ať jsem jaká jsem, pořád jsem její dítě. To jsem dopadla. Léčit se díky ní půjdu asi brzo já :roll:

• Citovat
  • Upravit
7206
13.5.20 16:58
@Anonymní píše:
@EvieK @Aletheia @Bábrdl to dělám. Právě vždy dostane něco k jídlu. Peníze už ne. Každopádně jsem ji volala a neomluvila se jen chtěla moje číslo účtu prý kvůli výplatě do práce. Prý ať jsem jaká jsem, pořád jsem její dítě. To jsem dopadla. Léčit se díky ní půjdu asi brzo já :roll:

Tak tohle není psychická nemoc. Čistá vypočítavost a psychický nátlak. Tfuj :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
13.5.20 17:22

Jsi zodpovědná hlavně za sebe a své psychické zdraví, pak za své dítě…a mamka je dospělá osoba, má tu zopdovědnost sama za sebe, nepřebírej to za ní, nebo tě to vysaje nebo se to překlopí do tvé nemoci…a pomůže ti ona, když onemocníš? I kdyby měla psychiatrickou diagnózu, musíš nastavit hranici (jakou pomoc a jak často budeš dávat). A nenech se vmanipulovávat do něčeho, co nechceš. Najdi si něco o syndromu věčné oběti. Takoví lidi se cítí neustále oběti druhých, že jim nepomáhali, obětí nespravedlivého světa, vymlouvají se na různé nemoci…Tím, že ji budeš pořád pomáhat, tak ji nepomůžeš, bude to naopak pro tebe čím dál větší přítěž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
13.5.20 17:36
@Hegy píše:
Napíši ti, co bych udělala já. Pro mě by takový člověk neexistoval, ani kůrku od chleba by nedostala. Asi takhle. Taková jsem prostě já, neodpouštím…

to neni neco, na co bys mela byt tak hrda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
13.5.20 17:38

https://www.kosmas.cz/…-dost-dobra/#…

A případně psychoterapie. Pomůže to ve spoustě věcí, je mi líto, že se musíš prát s takovýmhle vkladem do života, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová