Mají babičky radši vnoučata od dcer?

12.5.20 21:19

Mají babičky radši vnoučata od dcer

Ahoj, dlouho mě trápí otázka ohledně toho, zda bude mít moje tchyně ráda naše děti (s jejím synem), stejně jako děti její dcery. Jsem jedináček, takže ze strany našich strach nemám, ale mám trochu obavy, zda nebude přítelova mamka upřednostňovat děti svojí dcery před dětmi mými a mého přítele, tudíž svého syna. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30988
12.5.20 21:22

Železi na tvém vztahu s tchyni. Pokud je vřelý, rozdíl mezi dětmi dělat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
12.5.20 21:24
@Cuddy píše: Železi na tvém vztahu s tchyni. Pokud je vřelý, rozdíl mezi dětmi dělat nebude.

a taky na vztahu tchyně se svým synem bych řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
12.5.20 21:26

Záleží jak se k ni budes ty chovat. Pokud budeš megera, která tchyni děti nechce poučet, tak asi nebude tak nadšená jako do vnoučat od dcery, se kterou to bude moct víc prožívat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023

Jsem druhorozená dcera a mé děti jsem na druhé koleji za dětmi mého bratra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897

Né, babči jsou obecně z vnoučat potentované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36139
12.5.20 21:27

No upřímně mi to u tchýně trochu připadá, ale možná to bude tím, že švagrová měla dítě první a bydlí kousek od sebe, takže ho vidí skoro denně. Ono všeobecně dá holka spíš na rady své mámy, než tchýně, tak taky možná i proto. Ale fakt je to u nás úplně minimálně a jak už je dcera větší tak možná bude za chvíli vše jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31196
12.5.20 21:28

@Niki23232323 Uprimne pokud jsou deti jeji dcery uz na svete, tak dost mozna bude vice hlidat je a bude to prirozene. S nastupem do prace a deti do skolek clovek mnohem casteji potrebuje hlidani, aspon co vidim u nas. Dokud jsem byla na RD, tak bylo vsechno nejak jednodussi. Ale asi by zaroven nemela kupovat jednem dary za 100 a druhym za 10.000. Nevim, jak si presne predstavujes, ze to bude s narozenim deti fungovat, ale tchyniny urcite nebudou. Celkove je tezke vybalancovat rodinne vztahy a musi na tom vzdy spolupracovat vsechny strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.5.20 21:28

@Niki23232323 záleží hlavně na vztahu dítěte a rodičem, tedy tvého chlapa a jeho mámy.. Moje ex tchyně malucha miluje.. A mě měla taky ráda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
12.5.20 21:35

U nás to platí.
A tu vřelost jsem už vzdala.
Měla jsem dítě první a nezájem. A to jsme se hodně snažili s manželem o kontakty. Měla dítě švagrová a úplně jiné.
A když už byla dcera větší a po návštěvě u tchánovců zazněla od dcery otázka „Mami, proč babička pořád mluví o Kačence?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
12.5.20 21:36

Jak ve kterych rodinach. Nekde by tchyne rada rozmazlovala/pomahala i vnoucata od sveho syna, ale nevesta je nafucena/mega chytra/nema rada tchyni apod, ze nerada pujcuje. Potom se vztah buduje tezko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16275
12.5.20 21:43

U nás to naštěstí neplatí. Já mám ségru i bráchu, naši se ke všem našim dětem chovají stejně. Manžel má sestru a i tchyně se k našim dětem chová s láskou a vřelostí. S dětmi od dcery (manželovy sestry) má bližší vztah, protože se s nimi vídá víc, ale zase k nim nemá jen ten hezký babičkovský vztah, protože její dcera jí je dává od malička na hlídání až moc a děti mají hodně volné hranice, takže babička je nucena i vychovávat (a kolikrát si i posteskne, že je z toho unavená a že se těší na naše děti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
12.5.20 21:48

Za prvé myslím, že zbytečně řešíš problém, který ještě není.

A za druhé, pokud bude, tak nic nenaděláš. Někde to tak je - ať už z důvodu vztahu se synem / dcerou, nebo z důvodu vztahu se snachou / zetěm - někdy hraje roli pohlaví dětí, pořadí atd. (první vnoučata jsou radost, druhá už spíš povinnost atd.). Někde to tak není a babička by se rozkrájela pro všechny.

Pokud chceš vztahy dobré, snaž se Ty s ní mít vztahy dobré, a víc pro to stejně nemůžeš udělat.

Moje máma třeba celý život říkala, jak se těší na vnoučata - půjčím a vrátím - a pak s mojí dcerou chtěla být minimálně. Věk, stereotyp, nemoci, atd. (bylo jí 60, když se malá narodila). Předem nikdy nic nezjistíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
12.5.20 21:51

Zalezi na tchyni, vztazich… moje tchyne je skvela! Sice ano, vic jede v detech od svagrove, ale to je proto, ze je vida x krat tydne a nase parkrat rocne, protoze my bydlime 200km daleko. Ale kdyz uz jsme na navsteve, tak se k detem chova krasne a bere vsechny stejnym metrem. <3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30323
12.5.20 21:57

To se asi uvidí. Naši mají jen vnoučata odemne, takže tam je to jedno. U tchýně je to trošku vidět, že mluví víc o dětech od švagrové, ale tam jsou jako jediní prarodiče a často hlídají atd. Dřív mě přišlo, že si nemohla najít cestu k naší dceři, jediná holka mezi kluky, ale nyní mě to přijde, že už je to v pořádku.
Já osobně jsem měla vždy blíž k babičce od taťky, možná i tím, že jsem byla nejmladší vnouče, ty dva další jsou o dost starší, i když jsou od dcery. U druhé babičky jsem byla mimo, bydlela jsem daleko, ostatní v místě nebo do 15 km, takže tam vztah nic moc a nebylo to od dcery od syna, všechny vnučky jsme byly od dcer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová