Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ach jo. Nakazila jsem se chřipkou, příšerná bolest v krku, rýma.. zkrátka klasika. Jenže mám hrozný strach, abych to nepřenesla na malého.
Byla jsem dnes v lékárně a ptala jsem se, co můžu když kojím a jediné co mi dali je Paralen. (ten je na horečku, což zatím nemám, jinak k ničemu) Jsem vyřízená, chtěla jsem aspoň nějaký coldrex nebo něco… Máte někdo zkušenost čím se dát rychle do kupy???? Jo a hlavně - je možné nenakazit broučka (3měsíce), když ho kojím a jsem s ním stále ve styku? To by bylo strašné
Je to určitě nakažlivé neb s tím přišel domů manžel.
Holka, co si myslíš, že je coldrex? Koukni se na složení.
Nacpi se céčkem, případně i paralenem, prolej se tekutinou a vypoť se. A kojení se neboj, pokud nebudeš mít dlouhotrvající horečky. Miminko nenakazíš, ale naopak, předáš v mléce protilátky.
L.
//COLDREX TABLETY 12 Tablety
Co obsahuje Váš lék?
Paracetamolum 500 mg, Phenylephrini hydrochloridum 5 mg, Coffeinum 25 mg, Terpinum hydratum 20 mg, Acidum ascorbicum ethylcelluloso obductum 38 mg, což odpovídá Acidum ascorbicum (vitamin C) 30 mg v 1 tabletě.//
TAkže paralen, kofein a céčko ![]()
L.
no jo, vidíš, a to ten web prolejzám a na ten Codrex jsem se zrovna nepodívala. Chtěla jsem třeba něco na ten krk - nějaký ten Orofar nebo něco. Ale asi se nedá nic dělat. Kéž bys měla pravdu s tím, že se malý nenakazí - toho se fakt strašně bojím. ![]()
P.S.: s tím složením jsi mě dostala. Manža koupil Nurofen (jak jsme zblblí z těch reklam) a doma zjistil, že to je obyč. 200mg Ibuprofen, jen jednou tak drahej
take jsem prodelala stejnou zkusenost.Ja se lecim jen prirodou. a vse je ok.
Nejlepe je nakoupit si caje. lipa, hermanek, materidouska,cerny bez…
Prolivat se jimi a vodou.
Vitaminy samosebou take,jak v prirodni, tak tabletove forme a dvojite davky.Vitaminy pro kojici matky jsou delany pro pokryti denni potreby zdrave maminy, takze pridat jeste jeden pred spanim neni na skodu.
Jist hodne cibule a cesneku-ale pokud malicky prdola trpi na prdiky, tak ne.
Kloktat salvej-hodne silny odvar, na boleni v krku.
Pouzivam etericke oleje-takove ty do aromalampy, treba od Salusu.
Kup si tee tree a potirej s nim krk .muzes s nim natirat i mandle , neredenym!!!!
Eukalyptus- ten je take dobry,ale na kloktani- 2-3 kapky do trochy vody a kloktat.Vzdy ale radne promichat.
Take se daji oleje inhalovat.
do misky s horkou vodou par kapek eterickeho oleje- eukalypt, tee tree, citron, kadidlovnik, geranium, tymian, rozmaryna/ lze kombinovat napr: 1 kapka tymianu a 2 kapky eukalyptu a pod.
Koupele: 1 lzice medu nebo smetany + 7 kapek eterickych oleju, dle vlastniho cuchu ![]()
koupel je ucinna, poud v ni setrvas alespon 20 minut.
Masaze: 1 lzice slunecnicoveho oleje + 5-7 kapek Eterickych oleju a milacek at ti to vetre alespon na zada a hrudnik.
Miminku muzes preventivne take dat na lzici oleje 1 kapku treba citronu nebo tee tree. a masirovat cele telicko 2 x denne.
Mej hodne zvlhceny vzduch a neboj se vetrat.
me rady jsou ze zkusenosti a odbornosti- jsem odborny- certifikovany aromaterapeut.Takze se nemusis obavat ze jsou to neoverene rady.
Mnoho zdravi a spokojene miminko. ![]()
ahoj
v těhu i kojení můžeš bioparox - lokální ATB do krku. Mě pomohl několikrát. Tak se nestresuj a věř že mimi protilátky ochrání .. no a kdyby ne, tak oni jsou to prcci statečný
)
První syn nebyl nemocnej do 13ti měsíců , druhej od nás chytl ve 4 týdnech virozu jak blázen… jo holt nejhorší jsou pro tyhle prcky rýmy…
tak ať to přečkáš bez nákazy malého
Ahoj mně pomáhá kloktat šalvěj, normálně v lékárně mají buď sušenou, nebo extrakt, ten nakapeš do teplé vody a kloktáš 3× denně a mezi tím ještě kloktat slanou vodu. Do hrnku teplé vody dát 2 lžičky mořské soli a kloktat klidně mezi tou šalvějí. Fakt to pomáhá, akorát ta slaná voda člověka trochu natahuje…
a jestli máš i rýmu tak si stříkej do nosu vincentku, nebo sprej z mořské vody a hlavně vitamíny
Ať jsi brzy v pohodě ![]()
ja bych zkusila echinaceu, prodavaji v kapkach, predavkovat se tou, co hodinu az dvacet kapek. V minulem tehu mi to radila lekarnice, a je fakt ze dvou dnu byl pokoj
Ahoj, tak já šla do toho Coldrexu, i když je tam „jen na výslovné doporučení lékaře“. Vím, že ten jediný mi vždycky a hlavně velmi rychle pomohl, takže jsem si jeden šálek dovolila a ráno mi bylo skvěle.
Samo kdyby tam bylo, že se „nesmí“, tak si ho nevezmu, stejně jako jsem to neudělala v těhu, při kterém se fakt nesmí.
M.
Jak napsaly holky přede mnou: ovázat krk, držet ho v teple, samý čaj, pomůže med do něj, citron, vitamíny v tabletách,jitrocelový sirup, miminko hlavně kojit ať má dost protilátek a na tvorbu mlíčka, která mírně klesá v době nemoci- pít gravimilk, případně i dětský sunar, který obsahuje taky vitamíny( i několikrát za den-mám to vyzkoušený)anebo smetanu.Mám angínu už 4den-na ústupu. Proti horečce jsem si vzala asi 2×paralen. Nic jinýho, jen do toho nosa opravdu pomáhá teatree oil.Petra
Šalvěj jenom kloktat! Nepít! Snižuje tvorbu mléka. Taky teď s něčím podobným bojuju. Na krk mi v lékárně poradili Septisan. Markyz
Echinacea je dobra rada pro vsechny.
Zapomela jsem ji v poznamkach.
Take jsem se s ni vylecila a ackoli jsem hodne casto nemocna, kdyz byla cela rodina nakazena, me udrzela v pohode a nic jsem nechytila.pomuze zvysit mnozstvi protilatek a zaktivizovat imunitni system a tak i miminko dostane vice protilatek v mlece.
No a homeopatika jsou mozna kdykoli.
Coldrex bych v zadnem pripade nebrala, ani kdybych nekojila, jen to pomuze od nemoci,ale huntuje telo jinak. ![]()
Hodne zdaru a zdravi.
Ahoj,
chci te jen uklidnit s tim nakazenim. Asi tri tydny po druhem porodu nekdo (asi starsi dcera) domu dotahl streptokoka a meli jsme to postupne vsichni, jen ten mrnous se tomu zazrakem vyhnul. V kontaktu jsme byli samozrejme vsichni a manzelovi se z toho nakonec vyvinula spala. Takze klid…Navic ve trech mesicich to neni tak hrozne jako u nas ve trech tydnech. To by bylo asi zajimave..
Terik
Šalvěj je na kloktání moc fajn, dřív jsem si ji občas vařila i na pití - ona čistí a napravuje - ale posledních pět let jsem v kuse těhotná, kojící nebo rovnou obojí, tak jsem na ni zapomněla. A na krk fakt pomáhá i jako kloktadlo - ale to jsem si ji dělala silnou, nepitelnou…
A co je taky fajn a navíc fakt moc dobré? Cibulový sirup. Nakrájená cibule se prosype cukrem - klidně několik lžic, nechá se to přes noc a pak se to přes plátno vymačká. Je to hustá tekutina, které se užívá po lžících…
L.
Když jsem přišla do Ostravy, byla jsem furt na hromadě, antibiotika každý měsíc… Asi změnou prostředí, u nás bylo přece jen čistěji… Několikrát jsem i prodělala imunostimulační léčbu, pokaždé to na nějakou dobu pomohlo - abych se pak zase sypala…
No, naštvala jsem se a začala jsem se léčit víc podle babských rad a po silných lécích sahat až když už bylo jasné, že jsou opravdu potřeba. Spíme v chladnu a musím říct, že tohle všechno mi pomohlo nejvíc…
Holkám se lékům vyhýbám stejně, jen panadol při zubech a sirupy na kašel, antibiotika měla jen jednou Ada, kdy mi je vnutil můj původní pediatr na návštěvě u našich - dneska si myslím, že i ta byla zbytečná… Myslím, že jako lidstvo budeme mít sakra velký problém se zneužíváním léků a trochu se toho bojím…
L.