jak se rychle dát dohromady

166
3.1.08 00:03

jak se rychle dát dohromady

Ach jo. Nakazila jsem se chřipkou, příšerná bolest v krku, rýma.. zkrátka klasika. Jenže mám hrozný strach, abych to nepřenesla na malého. :cry: Byla jsem dnes v lékárně a ptala jsem se, co můžu když kojím a jediné co mi dali je Paralen. (ten je na horečku, což zatím nemám, jinak k ničemu) Jsem vyřízená, chtěla jsem aspoň nějaký coldrex nebo něco… Máte někdo zkušenost čím se dát rychle do kupy???? Jo a hlavně - je možné nenakazit broučka (3měsíce), když ho kojím a jsem s ním stále ve styku? To by bylo strašné :cry: Je to určitě nakažlivé neb s tím přišel domů manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
3.1.08 00:17

Holka, co si myslíš, že je coldrex? Koukni se na složení.

Nacpi se céčkem, případně i paralenem, prolej se tekutinou a vypoť se. A kojení se neboj, pokud nebudeš mít dlouhotrvající horečky. Miminko nenakazíš, ale naopak, předáš v mléce protilátky.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
3.1.08 00:21

//COLDREX TABLETY 12 Tablety

Co obsahuje Váš lék?
Paracetamolum 500 mg, Phenylephrini hydrochloridum 5 mg, Coffeinum 25 mg, Terpinum hydratum 20 mg, Acidum ascorbicum ethylcelluloso obductum 38 mg, což odpovídá Acidum ascorbicum (vitamin C) 30 mg v 1 tabletě.//

TAkže paralen, kofein a céčko ;)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
3.1.08 00:33

no jo, vidíš, a to ten web prolejzám a na ten Codrex jsem se zrovna nepodívala. Chtěla jsem třeba něco na ten krk - nějaký ten Orofar nebo něco. Ale asi se nedá nic dělat. Kéž bys měla pravdu s tím, že se malý nenakazí - toho se fakt strašně bojím. :cry:
P.S.: s tím složením jsi mě dostala. Manža koupil Nurofen (jak jsme zblblí z těch reklam) a doma zjistil, že to je obyč. 200mg Ibuprofen, jen jednou tak drahej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
3.1.08 06:16

pomoc

take jsem prodelala stejnou zkusenost.Ja se lecim jen prirodou. a vse je ok.
Nejlepe je nakoupit si caje. lipa, hermanek, materidouska,cerny bez…
Prolivat se jimi a vodou.
Vitaminy samosebou take,jak v prirodni, tak tabletove forme a dvojite davky.Vitaminy pro kojici matky jsou delany pro pokryti denni potreby zdrave maminy, takze pridat jeste jeden pred spanim neni na skodu.
Jist hodne cibule a cesneku-ale pokud malicky prdola trpi na prdiky, tak ne.
Kloktat salvej-hodne silny odvar, na boleni v krku.
Pouzivam etericke oleje-takove ty do aromalampy, treba od Salusu.
Kup si tee tree a potirej s nim krk .muzes s nim natirat i mandle , neredenym!!!!
Eukalyptus- ten je take dobry,ale na kloktani- 2-3 kapky do trochy vody a kloktat.Vzdy ale radne promichat.
Take se daji oleje inhalovat.
do misky s horkou vodou par kapek eterickeho oleje- eukalypt, tee tree, citron, kadidlovnik, geranium, tymian, rozmaryna/ lze kombinovat napr: 1 kapka tymianu a 2 kapky eukalyptu a pod.

Koupele: 1 lzice medu nebo smetany + 7 kapek eterickych oleju, dle vlastniho cuchu :)

koupel je ucinna, poud v ni setrvas alespon 20 minut.

Masaze: 1 lzice slunecnicoveho oleje + 5-7 kapek Eterickych oleju a milacek at ti to vetre alespon na zada a hrudnik.

Miminku muzes preventivne take dat na lzici oleje 1 kapku treba citronu nebo tee tree. a masirovat cele telicko 2 x denne.

Mej hodne zvlhceny vzduch a neboj se vetrat.

me rady jsou ze zkusenosti a odbornosti- jsem odborny- certifikovany aromaterapeut.Takze se nemusis obavat ze jsou to neoverene rady.

Mnoho zdravi a spokojene miminko. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
3.1.08 08:12

ahoj

v těhu i kojení můžeš bioparox - lokální ATB do krku. Mě pomohl několikrát. Tak se nestresuj a věř že mimi protilátky ochrání .. no a kdyby ne, tak oni jsou to prcci statečný :o)

První syn nebyl nemocnej do 13ti měsíců , druhej od nás chytl ve 4 týdnech virozu jak blázen… jo holt nejhorší jsou pro tyhle prcky rýmy…

tak ať to přečkáš bez nákazy malého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10480
3.1.08 09:26

Ahoj mně pomáhá kloktat šalvěj, normálně v lékárně mají buď sušenou, nebo extrakt, ten nakapeš do teplé vody a kloktáš 3× denně a mezi tím ještě kloktat slanou vodu. Do hrnku teplé vody dát 2 lžičky mořské soli a kloktat klidně mezi tou šalvějí. Fakt to pomáhá, akorát ta slaná voda člověka trochu natahuje… :-( a jestli máš i rýmu tak si stříkej do nosu vincentku, nebo sprej z mořské vody a hlavně vitamíny :wink: Ať jsi brzy v pohodě :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1905
3.1.08 09:46

ja bych zkusila echinaceu, prodavaji v kapkach, predavkovat se tou, co hodinu az dvacet kapek. V minulem tehu mi to radila lekarnice, a je fakt ze dvou dnu byl pokoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
3.1.08 10:52

Ahoj, tak já šla do toho Coldrexu, i když je tam „jen na výslovné doporučení lékaře“. Vím, že ten jediný mi vždycky a hlavně velmi rychle pomohl, takže jsem si jeden šálek dovolila a ráno mi bylo skvěle.
Samo kdyby tam bylo, že se „nesmí“, tak si ho nevezmu, stejně jako jsem to neudělala v těhu, při kterém se fakt nesmí.

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
3.1.08 11:53

Jak napsaly holky přede mnou: ovázat krk, držet ho v teple, samý čaj, pomůže med do něj, citron, vitamíny v tabletách,jitrocelový sirup, miminko hlavně kojit ať má dost protilátek a na tvorbu mlíčka, která mírně klesá v době nemoci- pít gravimilk, případně i dětský sunar, který obsahuje taky vitamíny( i několikrát za den-mám to vyzkoušený)anebo smetanu.Mám angínu už 4den-na ústupu. Proti horečce jsem si vzala asi 2×paralen. Nic jinýho, jen do toho nosa opravdu pomáhá teatree oil.Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.1.08 12:27

Šalvěj jenom kloktat! Nepít! Snižuje tvorbu mléka. Taky teď s něčím podobným bojuju. Na krk mi v lékárně poradili Septisan. Markyz

• Citovat
  • Upravit
47
3.1.08 12:35

Echinacea je dobra rada pro vsechny.
Zapomela jsem ji v poznamkach.
Take jsem se s ni vylecila a ackoli jsem hodne casto nemocna, kdyz byla cela rodina nakazena, me udrzela v pohode a nic jsem nechytila.pomuze zvysit mnozstvi protilatek a zaktivizovat imunitni system a tak i miminko dostane vice protilatek v mlece.
No a homeopatika jsou mozna kdykoli.
Coldrex bych v zadnem pripade nebrala, ani kdybych nekojila, jen to pomuze od nemoci,ale huntuje telo jinak. :(

Hodne zdaru a zdravi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
3.1.08 14:26

Ahoj,

chci te jen uklidnit s tim nakazenim. Asi tri tydny po druhem porodu nekdo (asi starsi dcera) domu dotahl streptokoka a meli jsme to postupne vsichni, jen ten mrnous se tomu zazrakem vyhnul. V kontaktu jsme byli samozrejme vsichni a manzelovi se z toho nakonec vyvinula spala. Takze klid…Navic ve trech mesicich to neni tak hrozne jako u nas ve trech tydnech. To by bylo asi zajimave..

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
3.1.08 14:31

Šalvěj je na kloktání moc fajn, dřív jsem si ji občas vařila i na pití - ona čistí a napravuje - ale posledních pět let jsem v kuse těhotná, kojící nebo rovnou obojí, tak jsem na ni zapomněla. A na krk fakt pomáhá i jako kloktadlo - ale to jsem si ji dělala silnou, nepitelnou…

A co je taky fajn a navíc fakt moc dobré? Cibulový sirup. Nakrájená cibule se prosype cukrem - klidně několik lžic, nechá se to přes noc a pak se to přes plátno vymačká. Je to hustá tekutina, které se užívá po lžících…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
3.1.08 14:38

Když jsem přišla do Ostravy, byla jsem furt na hromadě, antibiotika každý měsíc… Asi změnou prostředí, u nás bylo přece jen čistěji… Několikrát jsem i prodělala imunostimulační léčbu, pokaždé to na nějakou dobu pomohlo - abych se pak zase sypala…

No, naštvala jsem se a začala jsem se léčit víc podle babských rad a po silných lécích sahat až když už bylo jasné, že jsou opravdu potřeba. Spíme v chladnu a musím říct, že tohle všechno mi pomohlo nejvíc…

Holkám se lékům vyhýbám stejně, jen panadol při zubech a sirupy na kašel, antibiotika měla jen jednou Ada, kdy mi je vnutil můj původní pediatr na návštěvě u našich - dneska si myslím, že i ta byla zbytečná… Myslím, že jako lidstvo budeme mít sakra velký problém se zneužíváním léků a trochu se toho bojím…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky