Jak se správně učit na test?

106
7.5.16 17:10

Jak se správně učit na test?

Ahoj holky,

Zajímá jak se jste se připravovaly nebo připravujete pokud studujete na test či písemky. Mám s tím docela problém, protože se neumím učit. Vždycky se to snažím nadrtit všechno nazpaměť a pak nevím o co pořádně jde. V pondělí píšu test, který musím napsat na 100%, tak mám z toho celkem obavy. Byla bych ráda za nějaké rady. Děkuji za Vaše odpovědi.

Příspěvek upraven 07.05.16 v 17:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66815
7.5.16 17:13

@Debbi93 nazpamět bez souvislostí- současný trend a tak nějak k ničemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
7.5.16 17:15
@matkabagristy píše:
@Debbi93 nazpamět bez souvislostí- současný trend a tak nějak k ničemu

No právě a pak to stejně po tom testu zapomenu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
7.5.16 17:17

Já si napíšu ručně výpisky-tak si to pamatuju nejlépe, hlavně učivo musíš pochopit, jinak to je mazec. učím se nahlas, barvím si ve skrriptech, pak opisuji jen to nejdůležitéjší, test znamená otevřené otázky, nebo a, b,c? pokud možnosti tak to si vzpomeneš i když to třeba jen přečteš, několikrát, pokud volné, viz. výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
7.5.16 17:17

Tak nejdřív se snažim nakoukat obsah (jak to jde po sobě a co k sobě patří za podkapitoly).No a pak začnu s výpiskama. A dělám si výpisky z výpisků až se postupně dostanu k hrubé osnově. Je to zdlouhavé, ale funguje mi to.No a třeba u matiky je to o tom počítat a počítat…A z čeho ten test píšeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
7.5.16 17:18

Přečti si kus a pak si to nahlas zopakuj, svými slovy, zkus si odůvodnit proč je to a to tak, z jakého důvodu a fakt si to odříkej nahlas. K tomu si zvýrazňuji záchytné body, podle těch pak opakuji. Nezapomeň si druhý den projet ve zkratce to, co jsi se naučila, jinak to zapomeneš rychleji. Já si i třeba právě při tom povídání ty záchytné body píšu, třeba jen první slovo. Nazpaměť jsem se nikdy nic nenaučila, to neumím, navíc je to k ničemu, musíš to prostě pochopit.. i když uznávám, některé věci jsou pro některé lidi zcela nepochopitelné, každý máme ty své :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
7.5.16 17:21
@mirecekblbecek píše:
Já si napíšu ručně výpisky-tak si to pamatuju nejlépe, hlavně učivo musíš pochopit, jinak to je mazec. učím se nahlas, barvím si ve skrriptech, pak opisuji jen to nejdůležitéjší, test znamená otevřené otázky, nebo a, b,c? pokud možnosti tak to si vzpomeneš i když to třeba jen přečteš, několikrát, pokud volné, viz. výše.

Je to test z předmětu sociální politika státu budou tam otevřené i uzavřené otázky :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
7.5.16 17:23

@Debbi93 a kolik toho máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
7.5.16 17:26
@Debbi93 píše:
Je to test z předmětu sociální politika státu budou tam otevřené i uzavřené otázky :?

soc. politika není těžká, to je ze života, já se učím, tedy chystám se ve čt, mám právo-začátek, tak se už musím ukecat, abych začala, mám blbou pamět. držím paleček. hod otázku třeba ti poradíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
7.5.16 17:29
@Malaga píše:
@Debbi93 a kolik toho máš?

11. okruhů dohromady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
7.5.16 17:31

A z čeho se to učíš? To je gympl nebo VŠ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
7.5.16 17:33
@Debbi93 píše:
11. okruhů dohromady

nepodléhej panice, mi musel na absolutorium stačit týden, neboj, to není tak moc. dáš to. hlavně kliiiiid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
7.5.16 17:36
@mirecekblbecek píše:
nepodléhej panice, mi musel na absolutorium stačit týden, neboj, to není tak moc. dáš to. hlavně kliiiiid.

když si budeš věřit, bude vše ok, kámoška se ze 30 otázek naučila 5,víc nestihla a vybrala si z těch 5 dvě a dostala za1. :mavam: ona říkala musíš si požádat(nebyla věřící, ale prostě měla intuici a sebevědomí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
7.5.16 17:39
@lear píše:
A z čeho se to učíš? To je gympl nebo VŠ?

Jsem na VŠ je to zápočtový test, pokud ho nedám na 100% tak to budu opakovat znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
7.5.16 17:40
@ixule píše:
Přečti si kus a pak si to nahlas zopakuj, svými slovy, zkus si odůvodnit proč je to a to tak, z jakého důvodu a fakt si to odříkej nahlas. K tomu si zvýrazňuji záchytné body, podle těch pak opakuji. Nezapomeň si druhý den projet ve zkratce to, co jsi se naučila, jinak to zapomeneš rychleji. Já si i třeba právě při tom povídání ty záchytné body píšu, třeba jen první slovo. Nazpaměť jsem se nikdy nic nenaučila, to neumím, navíc je to k ničemu, musíš to prostě pochopit.. i když uznávám, některé věci jsou pro některé lidi zcela nepochopitelné, každý máme ty své :mrgreen:

To je nejlepsi zpusob :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko