Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Občas mě vykartáčujou, chodíme k panu veterináři, zastřihne mi drápky, někdy mě vypustí na psí louku.
@PavelChytry No to těžko. Chovat psa v kotci je hnus. Pes chce být u člověka…
@Tlačenka-fuj
Měla jsem papouška, co prožil celý život v kleci. 10 let.
Měl ji otevřenou, nikdy ven nešel. Brala jsem ho na ruku, na rameno, nikdy nereagoval. Seděl celý život na jednom bidle. Jen zpíval a žral.
Byla to šedá přešlechtěná andulka ze Zverimexu, nedokázala létat.
@jita555 píše: Více
Náš týraný chudák je momentálně v posteli. ![]()
Ale asi bych ho měla vyhodit před barák… chudáka týraného
![]()
@kesaibot ja bych na to moc nesázela. Taky máme takový exemplář. Oba rodiče pracovní psi, ovčáci, od rána do večera u zvířat. Ten náš zvládnul základní výcvik (ale jen když jsem ho mela pul lekce na kline a drbala ho) a kdyz se hlásili lidi na pokračovací kurz, tak si mne vzala lektorka stranou a doporučila toho nechat (a ze to byl ranec, museli jsme byt příšerní, kdyz nas nechtěla dal kasírovat
). Ne proto, ze by byl hloupý, ale proto, ze jeho jediná motivace je udělat mi radost. On samotny z toho výcviku nemel nic.
Taky jsem si říkala, ze to je věkem. No nebylo. Je mu sedm let a většího troubu aby pohledal. Ale je to neskutečně hodný pes, tak si nestezuju
@Šmoulice píše: Více
Nejlepší je psa nechat běhat po louce, mit sex s jinými psy a hlídat ovce
@PavelChytry Jak běhat po louce?
Máme v rodině pastevecké psy 3. A i ty ovce a i tak ten pes potřebuje kontakt pána (spí u postele). Pracovní využití je hezká věc, a souhlasím, že mnoho psů potřebuje zaměstnat.
Ale to neznamená, že pak po boku svého majitele nebude šťastný klidně v garsonce.
@PavelChytry píše: Více
Psi jsou společenská zvířata a potřebují být se svými lidmi. Pokud jsou pravidelně a dostatečně venčeni, je jim dobře i v malém bytě. Naopak pes někde na velké zahradě být vůbec v pohodě nemusí, pokud je tam většinu času sám.
Jasně, třeba toho jorkshira, to je vysloveně pastevecké plemeno. ![]()
Těžko bude psovi dobře v bytě, když ho tam lidi zavírají samotného a ještě ho nechají vykastrovat. Představ si, že by to někdo udělal tobě
Prosímtě … Nese. r se do věcí, kterým absolutně nerozumíš
![]()
Jsi k smíchu. ![]()
@Šmoulice píše: Více
Co je na tom k smíchu, že lidi zavírají kastrované psy v bytě a ještě lžou sobe i ostatním, jak mají rádi zvířata?
@PavelChytry pes v bytě, pokud má péči, pohyb a častou společnost, může být velmi šťastný..
a kastrace je tisíckrát lepší, jak množka a bůhvíjaká štěňata - se probera něco si přečti, než začneš šířit bludy… Chytrý bys zjevně chtěl být, ale nejsi…
@Lucy75 píše: Více
Ty bys byla velmi šťastná, kdyby tě majitel vykastroval, zavřel v bytě a řekl že máš péči?