Jak se stát finančním poradcem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Bellino píše: Více
Já bych tu definici poupravil, řada finančních poradců má ke gramotnosti poměrně daleko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Simod píše: Více
Když to zvládne šimpanz, proč jich 99% odpadne? Viděla jsi někdy ty zkoušky? Já ano, nepovažuju se za negramota, ale nedala bych je ani omylem. I dlouho fungující poradci z nich mají celkem vítr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
chtela bych videt toho, kdo funguje 20 let beze zmeny. To nejde, ver tomu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše: Více
Ja jsem je delala. I s vs ekonomickeho smeru jsem se opotila.
![]()
Nejsou to ale jenom tyto zkousky. Dela se jich mnohem vic. Nektere se pravidelne musi obnovovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše: Více
Viděla.
Kde si na to číslo přišla? To se ani vzdáleně neblíží realitě.
- Citovat
- Upravit
- Citovat
- Upravit
Je to nečistý byznys se špatnou pověstí podobně jako např. prodejci v autobazarech, pojišťovnictví atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristyna.Cerna píše: Více
Tohle mě teda trochu děsí… Pokud teda nepočítáš s tím, že tě čeká několik let intenzivního studia a následné praxe…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magical-eyes píše: Více
finančním poradcem se bohužel může stát téměř každý, kdo se naučí „pár produktů“ a má dobrou vyřídilku, máme v širší rodině takovou ženu, vyučená servírka a po pár školeních je finanční poradce,
před cca deseti lety mě pořád přemlouvala, ať do toho jdu s ní, že mě zacvičí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejde. Treba muze pouzivat 20 let stare prodejni techniky, ale vzdelavat a ucit se musi. Za tu dobu pribylo x zkousek, digitalizoval se proces, xkrat se zmenily produkty, legislativa
Bez uceni muzes prodavat auta, ale ne financni produkty, fakt ne. Nabidku jim kolikrat zpracovava nekdo jiny, nemusi znat streva, ale musi to umet klientum alespon zakladne vysvetlit. Ti, kdo si mysli, ze to bez toho pujde, brzy narazi a skonci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale jo. Znam pripad jedne konkretni firmy, ktera nabira poradce, ktere posle na serii skoleni. Tim skolenim projdou stovky lidi, ale ve skutecnosti u toho zustanou a dloujodobe pracuji jen skromne jednotky. Fakt malo.
Uspesnost u samotne zkousky cnb neni 1%, to zas uplne ne
ale 90% taky ne, je docela bezne, ze se opakuje.
Ta zkouska ma ruzne urovne a ta nejvyssi je fakt masakr. Nejsou to zkousky jen pro poradce, delaji je i zamestnanci z financnich instituci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moise píše: Více
Tak jasně, protože na začátku je vždy jen vidina velkých výdělků a potom, až se jim to všechno odkryje, tak teprve zjistí, co je to za práci a velká část jde o dům dál, o tom žádná…
Pořád je to ale člověk, který lidem radí ve velice důležitých oblastech, „má v rukou“ jejich úspory a zkrátka si myslím, že by nemělo stačit mít maturitu a pár zkoušek, které ano, sice jsou náročnější než bývaly, ale řekla bych, že pořád ne na takové úrovni, aby oddělily zrno od plev ![]()
Pracovala jsem léta v těsné blízkosti poradců a viděla jsem daleko víc, než bych chtěla…
Fandím těm, kteří opravdu ví o čem mluví a kteří opravdu chtějí pomoct, ale stále je vidím jako menšinu.
- Citovat
- Upravit
@Simod velka cast jde o dum dal, protoze zjisti, ze nema obchodni dovednosti nebo jim nevyhovuje prace na sebe a nezvladaji time managenent. A prave si mysli, ze zbohatnou pres noc s nohama na stole. To narazi vsude.
Prace jako takova tak silene blba neni
Ale komplexne sedne malokomu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V zaměstnání budiž, když to zaměstnavatel toleruje, ale tohle opravdu není práce jako každá jiná… jakmile tě to nebaví, nerozumíš tomu atd., tak klientům můžeš hodně uškodit.
A kéž by se všichni neustále vzdělávali, jak píšeš… kolik jich je takových, kteří už 20 let fungují totálně beze změny. To následné vzdělávání a zkoušky opravdu nikoho nenaučí být kvalitním poradcem, to zvládne šimpanz