Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymity…Ahojky, v podstatě má otázka je nadpis : Jak se stát vegetariánem? Nejsem závislá na mase, mám ho ráda, připravuji ho ráda, ale nějak mě hlodá pocit viny, že kvůli mé chuti zemřelo zvíře. Poradí mi někdo? Děkuji
No, tak asi přestat jíst maso?
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymity…Ahojky, v podstatě má otázka je nadpis : Jak se stát vegetariánem? Nejsem závislá na mase, mám ho ráda, připravuji ho ráda, ale nějak mě hlodá pocit viny, že kvůli mé chuti zemřelo zvíře. Poradí mi někdo? Děkuji
Nejíst maso? ![]()
Je to proste
stačí nejist maso… Ja jsem vegetariankou asi od 6 let, uz od malička mam proste k masu odpor. V duchu vidím někoho jak zabiji jehnatka, králíky apod a je mi zle. Každopádně pokud ti maso normálně chutná, nevim jak dlouho to vydrzis a jestli ta chuť na maso nakonec nebude vetsi nez hlodani svědomí
Drzim palce at ti to vyjde
@Anonymní píše:
Jestli právě jíš řízek, tak ho odlož…
@Anonymní píše:
prostě ho nejez. Ale Ty evidentně nemáš důvod, takže nechápu
najdi si, čim maso nahradit a hurá.
Ja jsem veganka. Maso nejim uz od svych 14let a teda ani jako dite, bych se takhle nezeptala. Jinak na pobaveni dobry ![]()
No, pokud pkchybujes o spravnosti toho, co delas, tak si sezen informace. Dnes to neni tak tezke. Knih o etickem veg(etari)anstvi vychazi spousta. Vcetne detailniho popisu toho, co ta vec, kterou koupis v balicku v marketu prozije, nez se dostane na tvuj talir.
Jestli chapu dobre, hledas impulz? Neco, co te presvedci, otevre oci? No pokud na to mas odvahu, nemusis ani cist, staci se podivat na Cowspiracy nebo Earthlings. To druhe nedoporucuju slabym zaludkum.
Stat se vegetarianem technicky neni tezke vubec. Proste prestanes jist mrtve casti zvirat. To neni tak tezke ohlidat. Vetsine lidi to jidelnicek spis obohati nez naopak..
Ona chtela asi poradit treba cim ho nahradit atd ne?
taky s tou myslenkou koketuji cely zivot. Ale jsem i nejak lina zacit. Musela bych totiz nastudovat recepty s zrejme vyrit dvojmo. Pro pritele. Nechci to totiz nikomu vnucovat. Nejodhodlanejsi sem totiz byla v detstvi, kdyz tu myslenku moje mamka totalne zazdila a zakazala mi to.
Prosím o zachování anonymity…
Ahojky, v podstatě má otázka je nadpis : Jak se stát vegetariánem? Nejsem závislá na mase, mám ho ráda, připravuji ho ráda, ale nějak mě hlodá pocit viny, že kvůli mé chuti zemřelo zvíře. Poradí mi někdo? Děkuji