Jak se věnujete dvouletým?

Anonymní
15.12.11 11:25

Jak se věnujete "dvouleťákům"?

Ahoj holky,
chci se zeptat, jak se věnujete během dne svým +/- dvouletým dětičkám?? Když jsme venku, tak to neřeším - pro malou je zábava to že cestuje a potkává lidi - ale to teď neni moc často, když je zima.. Tady na vesnici mě prostě moc ven nebaví chodit, maximálne na hodku na hřiště či procházku.. Ale když jedem do města nebo k našim je to o něčem jiném.. Spíš mě zajímá co dělate doma :?: Malá se umí zabavit sama nebo si zavolá mě..problém je že ať si začnem malovat nebo čist či skládat Lego, u všeho vydrží se mnou chvilku.. Tak mě to ani nebaví :think: Baví jí koukat na pohádky - Krtek, Maxipes Fík apod.. Ale zas nechci aby na to koukala od rána do večera..jenže hraní celý den ji taky nebaví :nevim: Přijde mi že se jí osobně málo věnuji, jestli ji to může nějak „ublížit“ ve vývoji?? Myslim v mluvení, motorice.. Je něco co bych s ní měla opravdu denně dělat, cvičit..???
Děkuji za rady a přízpěvky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20518
15.12.11 11:31

Naštěstí se kluci zbaví spolu, jsou to opice, kam jeden, tam i druhý. Takže spíš mám problémy, když už zlobí moc a musím je „rozsadit“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
15.12.11 11:31

Tak dcera sice vydrží u činností celkem dlouho,ale každý den čteme a prohlížíme knížky nebo časopis,ráda tancuje, tak pustíme hudbu a vlníme se :) a občas mě popadne akční nálada a uděláme opičí dráhu ze všeho možného co doma máme, nebo závody na odrážedle.Teď spolu pečeme cukroví, tak to zabere dost času.Hodně se mi i snaží pomáhat doma-věšet prádlo-podává mi ho ,když vařím, tak má misku a míchá…

• Citovat
  • Upravit
12262
15.12.11 11:37

nám budou 2 roky na jaře ale děláme to samé, kouká na pohádky, kreslí si nebo si hraje, knížky jí moc nebaví takže spíš si hraje sama. dopoledne když vařím vyleze si na židli ke mě a dělá že krájí, nebo si stoupne k nádobí a dělá že umývá ale takhle že bych jí něco speciálně učila to ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
15.12.11 11:40

Jee, tak to moje princezna je celkem na maminku ci jineho dospelaka fixovana :roll: Takze vetsinou sedime spolu v hracim pokoji, cteme si, skladame skladacky, stavime z lega ci z kostek, kreslime pastelkami… Nebo pomaha uklizet, davat pradlo do pracky… Jen to samostatne hrani moc nehrozi, porad ji mam za zadkem :lol: A pohadku poustime jen vecer Krtecka, u toho vydrzi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
15.12.11 11:43

3 dny v týdnu jsme celé dopoledne pryč - plavčo, cvičení, zpívání. Odpoledne spí, podvečer jdeme nakoupit, vaříme, syna baví pomáhat, pozorovat. Ostatní dopoledne býváme doma, nekdy jdem ven. Doma si hraje většinou sám, já mu postupně nabízím činnosti (lego, malování, navlékání korálků, skládačky, vkládačky…). někdy to chce dělat se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
15.12.11 11:43

Ahoj. Dopoledne býváme aspoň hodinu venku, doma si hrajeme - dřevěná vláčkodráha, knížky, lego, pěnové puzzle, dřevěné zvířátkové puzzle, vkládačky, domeček s kuličkodráhou a vkládačkami, malujeme na papír, tabuli, magnetickou tabulkou. Sama si hraje s vláčkodráhou, legem, stele panenkám, přendává čisté nádobí do myčky a zpátky (teď zrovna nemáme myčku v provozu, takže to nevadí a myčka je vytažená ze zásuvky), jezdí po bytě s kočárkem (máme dva) nebo na odrážedle. Přendává něco (kostičky, céčka, pastelky..) z jedné nádoby do druhé, probírá starší dceři nádobíčko pro panenky nebo si hraje s dřevěným domečkem na panenky, s dětskými spotřebiči (myčka, pračka, sporák, mikrovlnka, rychlovarka). Nebo bere panenkám oblečky (máme jich mraky) a snaží se je obléknout sobě, což se jí většinou daří, takže si je pak zase sundává a tohle jsem dokolečka). Často si vezme dětský notebook, který zapíná a vypíná a na AHOJ (to se ozve při zapnutí i vypnutí) odpovídá. Nebo si tam nastaví melodie a mačká klávesy, které spustí nějakou melodii.

Odpoledne, jak přivedem starší dceru ze školky, si už hrají většinou spolu. TV ji moc nebaví, maximálně ji zaujme nějaká reklama nebo známé znělky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
15.12.11 11:45

naše malá 2 roky a měsíc si taky nevydrží hrát sama, chvíli malujeme, chvíli si čteme(o pejskovi a kočičce), chodíme ven, dívá se na kouzelnou školku, včeku Máju, hraje si s hračkami, tvoříme spoku, občas pečeme-moc ráda pomáhá.1× týdně chodíme na cvičení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
15.12.11 11:47

Mája nemá ještě ani 1,5 roku, ale už vyndává příbory z myčky (po jednom, za každý kousek jí musím poděkovat), umývá okna (spodek balkonových dveří), vysává, vytírá - střídáme se, zametá, utírá prach, abyste neřekli, že jsem otrokář, tak i plastelínuje.
Maty ve dvou letech míchal těsto na buchtu, celkově pomáhal s vařením (naštěstí ho to se mnou nebavilo dlouho a spíš „vařil“ sám). Maloval barvama, lepil. Hráli jsme „pexeso“ (mezi obrázkama jsme hledali dva stejné).
Když o tom tak přemýšlím, moje děti hračky tak nějak nemusí. Spíš pomáhají při dospěláckých činnostech, které potom trvají jednou tak dlouho, ale děti jsou šťastné a důležité.
Včera Maty kořenil těstvinovej salát. Po ochutnání naznal, že to potřebuje ještě pepř, no já s Májou jsme plivaly oheň, tatínek se olizoval a Maty statečně snědl celou misku - vařil přece on, že? :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
15.12.11 11:56
Ywett píše:
Mája nemá ještě ani 1,5 roku, ale už vyndává příbory z myčky (po jednom, za každý kousek jí musím poděkovat), umývá okna (spodek balkonových dveří), vysává, vytírá - střídáme se, zametá, utírá prach, abyste neřekli, že jsem otrokář, tak i plastelínuje.
Maty ve dvou letech míchal těsto na buchtu, celkově pomáhal s vařením (naštěstí ho to se mnou nebavilo dlouho a spíš „vařil“ sám). Maloval barvama, lepil. Hráli jsme „pexeso“ (mezi obrázkama jsme hledali dva stejné).
Když o tom tak přemýšlím, moje děti hračky tak nějak nemusí. Spíš pomáhají při dospěláckých činnostech, které potom trvají jednou tak dlouho, ale děti jsou šťastné a důležité.
Včera Maty kořenil těstvinovej salát. Po ochutnání naznal, že to potřebuje ještě pepř, no já s Májou jsme plivaly oheň, tatínek se olizoval a Maty statečně snědl celou misku - vařil přece on, že? :pankac:

Jojo, kluci taky dělali z plastelíny dlouhý had. Asi deset minut jsem jim připravovala místo, deset minut si hráli, pět minut se hádali a teď jak na to koukám i s tím mytím rukou v koupelně, mám to tak na cca 15 min úklid :-))))) Takže zábava na círka půl hodinu pro celou rodinu :-)))))

Příspěvek upraven 15.12.11 v 12:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
15.12.11 12:01

Moje 2,5 letá si vůbec nehraje sama..Ještě nezačala, vždy někoho potřebuje - většinou mě :zed:
Takže chodíme ven na procházky, na nákupy, hrajeme si a kouká na pohádky..

Mě hraní také nějak nebaví( to asi nebaví nikoho), ale rozhodně si hraju, to bych jí musela před tv posadit na 10 h denně a to nejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
15.12.11 12:12

Já mám kluka a taky už řeším, jak si s ním hrát. Všechno už jsme vyčerpali - od vláčků, vkládaček, knížek, autíček, stavebnic, kostek, dětských mobilů, hračky od Fisher Price, kuličkodráhu…
A to máme obrovské zásoby hraček po starším synovi.

Chtělo by to nějakou vzdělávací hračku, ale nevím jakou. Hledám a nic nenacházím.

Naštěstí si hezky hraje s bráškou. Teď např. mám celé dopoledne „volné“ - kluci si hrajou spolu :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
15.12.11 13:00

No, taky mám pocit, že se mu nějak výchovně nevěnuju a je mi z toho divně :nevim:
Dopoledne většinou obíháme město, před obědem poklízím a on tu tak chodí, jezdí si s autem, nebo mi kramuje hrnce a dělá, že míchá a vaří, jezdí na odrážedle. Věšení prádla ho neba a vysavače se bojí :-) Pořád se chce koukat na youtube na videa, kde jezdí vlaky, případně na Červeného traktůrka. Takže ho tak 3× denně posadím cca na 15-30 minut před komp. Další vyžadovaná zábava je zapálení svíčky, kterou obratem sfoukne, spotřeba sirek enormní :-)
Jinak si rád čte, resp. já mu čtu a popisuju, co je na obrázku a on bud ukazuje nebo jen poslouchá. Hodne rad maluje na magnetické tabulce, na té bud sam nebo chce, abych neco malovala já na papír, nejlépe různá auta :-). Kostky ho moc neba (leda tak rozložit nebo zbořit, co máma postaví) a vkládačky a skládačky taky ne, na to už ho skoro nenalákám.
Uvažuju o dřevěném „pexesu“. Na Vánoce dostane mimo jiné vláčkodráhu z Ikey, tak snad ho to zabaví, když tak miluje vlaky :-)

Příspěvek upraven 15.12.11 v 13:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
15.12.11 13:00

V nejhorším přebíráme hračky :lol:
Dobrá je ta plastelína (ale mě to tááák nebaví :oops: )
Dnes jsem jí dala dva hrnečky a rýži a 20 minut si vyhrála v židličce. Dalších 20 minut jsme to uklízely :lol:

Ale já se snažím dítě moc neorganizovat, chci, aby si uměla hrát sama, vymýšlet. Jako parťák jsem ale samozřejmě k dispozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
15.12.11 13:16

A ještě přihazuji hrátky s baterkou..Bohužel i to se děje za mé přítomnosti..Takže zalézáme do tmy ( wc, koupelna, nerozsvěcené pokoje večer) a bklikáme, svítíme, hrajeme si..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí