Jak se vyrovnat s potratem?

347
20.10.15 09:58

Jak se vyrovnat ?

Maminky poraďte… je to skoro už 3 roky co jsem porodila ve 38 týdnu mrtvého miminko :,( a stále se s tim nedokážu vyrovnat. Mam už 10 měsíčního syna kterého nadevše miluji :srdce:.a myslela jsem, že jeho narozením se s tim už nebudu tak trápit, ale trápím. Nikdo to neví. Nechci nikomu přidělávat starosti. Jsou tady nejake maminky ktere si prošli necim podobnym nebo stejným a zda se s tim dokázaly vyrovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9374
20.10.15 10:19

@vila222 To je mi líto :( :hug: Mrtvé miminko, to je snad nejhorší noční můra všech žen :( Pohledej ve staších diskuzích, jsou tu maminky s podobnými zkušenostmi. Moje „tchýně“ porodila 2 mrtvá miminka a 2 potraty, než se jim zadařil můj přítel. S ní jsem se o tom ještě nebavila, ale věřím, že na všechny své děti stále myslí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
20.10.15 10:21

Moc mě mrzí, co se ti stalo. Já tuto zkušenost nemám, ale vím, ze existují různé stránky, kde si o tom povídají maminky, které si smrti dítěte prošly. Myslím ze se to jmenuje Dlouhá cesta, Prázdná kolébka..
Byla jsi u psychologa? Jinak si myslím, ze se s tím nevyrovnáš nikdy, ale snad se s tím naučis žít. :hug: :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
2790
20.10.15 10:22

@vila222 To musí být strašné. Neumím si tu situaci ani představit. Jen bych ti možná řekla, že trápením nad mrtvým miminkem nikomu nepomůžeš. Především ne sobě a vašemu malému. Samozřejmě nezapomeneš nikdy, ale je třeba se soustředit na ty živé blízké. Možná by ti i pomohlo říct o svých pocitech muži. Třeba ho to trápí také a společně by jste to mohli překonat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
20.10.15 10:33

@brko u psychologa jsem nebyla. Je to jedna z možností jak si o tom s někým popovídat. Pořád se mi vse vrací a nemůžu se těch špatných myšlenek zbavit. Porod, odchod z porodnice bez miminka, misto vozeni kocarku zařizování pohřbu, hruza! To by se nemělo stavat :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
20.10.15 10:59

Me se to stalo, ve 28 týdnu. Nemyslím, ze je to schopen někdo pochopit. Mám už taky zdravé děťátko, ale často přemýšlím, jaké by to bylo, kdyby byli 2…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
20.10.15 10:59

@Petule030 to je hrozný :(

@vila222 moc mě to mrzí. Tady je skupinka Prázdná náruč, kde jsou holky, co přišly o miminko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
20.10.15 11:16

@Senseye taky o tom přemýšlím jake by to bylo kdyby jsem mela dve. Nevím zda se mi ještě podaří druhé miminko a o to je to těžší. Obě miminka jsem mela vymodlena. Na prvního jsem čekala 3 roky a těšne před porodem jsem o něho přišla :,(. Srazilo me to na úplne dno. Druhé miminko přišlo po roce a něco. Největší sok jsem zažila, když mi stanovili úplne stejný termín porodu jako u prvního. Těhotenství jsem si vudec neuzila. Kazda prohlídka byla utrpení zda je vse v pořádku, zda tluče srdicko atd. Pokud jsem miminko par hodin necítila, tak jsem panikařila, hruza. Dlouho jsem se bála říct někomu, že jsem těhotna. Dnes nám krásného chlapečka a je to muj poklad :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
23.10.15 13:49

@vila222 s tím těhotenstvím jsem to měla taky tak… Ale teď jsem šťastná, mám pocit, ze ten smutek chodí ve vlnách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1736
23.10.15 15:15

@vila222 ahoj,vim cim si prochazis :( ja to zazila pred 3lety,1.3,je to strasny, jak to leti. V 37.t jsem porodila mrtveho chlapecka,dr.me zanedbal. Infarkty placenty. A v r.2009,2010 ZT v 8.t. :,( bylo to strasne, nam pomohla psycholozka, koupili jsme byt.Mimi stale neprichazelo, tak jsme zkusili ivf,2× neuspech a ted na velikonoce jsem otehotnela prirozene :) a cekame holcicku.Ted to bude znit hloupe, ale nam radili vse co bylo hodit za hlavu, a zacit znova :hug: je to tezky se s tim vyrovnat, ale neboj, bude dobre.Ja jsem to vzdavala, jeste, ze mam muze, ktery i v tech nejhorsich chvilkach stal pri me :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty