Jak si přestat kousat nehty?!

104
14.3.22 08:14

Jak si přestat kousat nehty?!

Nehty si koušu už od nepaměti, od dětství (táta kousal taky). Několikrát jsem už dokázala přestat, prostě jsem si je namazala lakem proti kousání nehtů, opravdu mi vyrostly, mohla jsem si je i nalakovat. Jenže samozřejmě, když už to zvládnu a vyrostou, jsou hrozně moc tenké, lámou se, ohýbají. Navíc mám hnusné i kužičky okolo, takže opět ztrácím motivaci a jedu odznova. ALE CHCI PŘESTAT! Chci mít krásné a zdravé ruce, je to nechutný zlozvyk :poblion: Co pomohlo Vám? Jak jste s tím přestaly? Jaké pomohly vitamíny na zpevnění nehtů a hezké kůžičky?

Díky!!! :( :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1462
14.3.22 08:20

Nech si udelat gelovky nebo shellac - to snad uz kousat nebudes… nehty jsou o vyzive zevnitr plus dle me i o genetice… ale treba po shellacu mi narostli krasne samy o sobe :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
14.3.22 08:23

@llida gelové nehty jsem dříve nosila, ale už je nechci - nelíbí se mi to, odrůstá to, je mi to nepříjemné a stojí to (zbytečné) peníze. Shell lak se mi líbí, ale na to právě potřebuju nějaké nehty mít :D Mám v plánu si za odměnu, když přestanu kousat, koupit lampu a lakovat shellky doma. Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
14.3.22 08:29

Mi pomohli jen právě gelovky, nosím už přes 10 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
14.3.22 08:41

@milujuki na shellac nepotrebujes mit vlastni nehty… ja prisla s nijakymi, manikerka je i shellacem prodlouzila… samozrejme kvalitni pece o nehty se shellacem je to asi tak stejne scifi jako mit kvalitni barvene vlasy a uces z domova - do tehle veci se vyplati investovat u odborniku :mavam: ale jak kdo chce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.3.22 08:55
@milujuki píše:
Nehty si koušu už od nepaměti, od dětství (táta kousal taky). Několikrát jsem už dokázala přestat, prostě jsem si je namazala lakem proti kousání nehtů, opravdu mi vyrostly, mohla jsem si je i nalakovat. Jenže samozřejmě, když už to zvládnu a vyrostou, jsou hrozně moc tenké, lámou se, ohýbají. Navíc mám hnusné i kužičky okolo, takže opět ztrácím motivaci a jedu odznova. ALE CHCI PŘESTAT! Chci mít krásné a zdravé ruce, je to nechutný zlozvyk :poblion: Co pomohlo Vám? Jak jste s tím přestaly? Jaké pomohly vitamíny na zpevnění nehtů a hezké kůžičky?Díky!!! :( :)

Umělé nehty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
14.3.22 08:56

Hm ja z toho vyrostla :think: jakoze kousala jsem si je v detstvi a pak uz ne. Tak nevim :think:
Na kuzicky je skvely balzam na nehty od Saloos, navic nadherne voni. Jinak bych lakovala asi alespon tim pruhlednym :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.22 09:03

Až přijdeš na nějaký trik, tak si ho nech patentovat :D Bude mi 30 a bojuju s tím, je to strašný zlozvyk. Při tom nejsem ve stresu, mám se fajn :D Já si dávám gelovky, ale jsou období, kdy je mít nemůžu. Teď jsem těhotná a tak do roka miminka je mít nechci. Takže se snažím, ale prostě nejsou tak hezký, jak bych chtěla :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7674
14.3.22 09:04
@Anonymní píše:
Až přijdeš na nějaký trik, tak si ho nech patentovat :D Bude mi 30 a bojuju s tím, je to strašný zlozvyk. Při tom nejsem ve stresu, mám se fajn :D Já si dávám gelovky, ale jsou období, kdy je mít nemůžu. Teď jsem těhotná a tak do roka miminka je mít nechci. Takže se snažím, ale prostě nejsou tak hezký, jak bych chtěla :nevim:

Proč nee gelovky u miminka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
14.3.22 09:04
@Anonymní píše:
Až přijdeš na nějaký trik, tak si ho nech patentovat :D Bude mi 30 a bojuju s tím, je to strašný zlozvyk. Při tom nejsem ve stresu, mám se fajn :D Já si dávám gelovky, ale jsou období, kdy je mít nemůžu. Teď jsem těhotná a tak do roka miminka je mít nechci. Takže se snažím, ale prostě nejsou tak hezký, jak bych chtěla :nevim:

Aspoň nejsem sama :) :palec:.
Jak jsem říkala, gelovky mi nevyhovují, chci mít nehty “svoje”, ale krásné :D achjo… a přesně - i když přestanu, nejsou tak hezky, jak bych chtela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
14.3.22 09:20

Myslím že se ještě prodává takový hořký lak na nehty, naši mi ho dávali jak jsem ji je kousala jako malá 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
14.3.22 09:23

@Asiina to používám, jak jsem již zminovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.22 09:24

@Asiina
Jo, ten mi mamka taky davala. Jsem ho olizala, vyplivala a jedeme dal :D

• Citovat
  • Upravit
53518
14.3.22 09:32
@Anonymní píše:
@Asiina
Jo, ten mi mamka taky davala. Jsem ho olizala, vyplivala a jedeme dal :D

A psychologická pomoc tě nenapadla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
14.3.22 09:52

Já si kousala nehty jako malá a vlastně jsem se z toho vylecila sama, protože mámě to bylo asi jedno. Jde o to, že když si je kouses, tak se ti zmenšuje to lůžko a místo prstu jsou takový paličky a nejsem si jistá, jestli se to pak prodlouží do normálního tvaru. Nehty ti narostou, ale ten tvar prostě bude vždycky zvláštní. Každopádně bych si je pořád lakovala a ty kuzicky promazavala olejem a když se ti někde něco zlomí, tak mít hned u sebe nůžky na zastrizeni, aby sis to nechtěla ohlodat. Venira má dobrý vitamíny na vlasy a nehty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí