Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nehty si koušu už od nepaměti, od dětství (táta kousal taky). Několikrát jsem už dokázala přestat, prostě jsem si je namazala lakem proti kousání nehtů, opravdu mi vyrostly, mohla jsem si je i nalakovat. Jenže samozřejmě, když už to zvládnu a vyrostou, jsou hrozně moc tenké, lámou se, ohýbají. Navíc mám hnusné i kužičky okolo, takže opět ztrácím motivaci a jedu odznova. ALE CHCI PŘESTAT! Chci mít krásné a zdravé ruce, je to nechutný zlozvyk
Co pomohlo Vám? Jak jste s tím přestaly? Jaké pomohly vitamíny na zpevnění nehtů a hezké kůžičky?
Díky!!!
![]()
Nech si udelat gelovky nebo shellac - to snad uz kousat nebudes… nehty jsou o vyzive zevnitr plus dle me i o genetice… ale treba po shellacu mi narostli krasne samy o sobe ![]()
@llida gelové nehty jsem dříve nosila, ale už je nechci - nelíbí se mi to, odrůstá to, je mi to nepříjemné a stojí to (zbytečné) peníze. Shell lak se mi líbí, ale na to právě potřebuju nějaké nehty mít
Mám v plánu si za odměnu, když přestanu kousat, koupit lampu a lakovat shellky doma. Děkuji ![]()
@milujuki na shellac nepotrebujes mit vlastni nehty… ja prisla s nijakymi, manikerka je i shellacem prodlouzila… samozrejme kvalitni pece o nehty se shellacem je to asi tak stejne scifi jako mit kvalitni barvene vlasy a uces z domova - do tehle veci se vyplati investovat u odborniku
ale jak kdo chce ![]()
@milujuki píše:
Nehty si koušu už od nepaměti, od dětství (táta kousal taky). Několikrát jsem už dokázala přestat, prostě jsem si je namazala lakem proti kousání nehtů, opravdu mi vyrostly, mohla jsem si je i nalakovat. Jenže samozřejmě, když už to zvládnu a vyrostou, jsou hrozně moc tenké, lámou se, ohýbají. Navíc mám hnusné i kužičky okolo, takže opět ztrácím motivaci a jedu odznova. ALE CHCI PŘESTAT! Chci mít krásné a zdravé ruce, je to nechutný zlozvykCo pomohlo Vám? Jak jste s tím přestaly? Jaké pomohly vitamíny na zpevnění nehtů a hezké kůžičky?Díky!!!
![]()
Umělé nehty?
Hm ja z toho vyrostla
jakoze kousala jsem si je v detstvi a pak uz ne. Tak nevim ![]()
Na kuzicky je skvely balzam na nehty od Saloos, navic nadherne voni. Jinak bych lakovala asi alespon tim pruhlednym ![]()
Až přijdeš na nějaký trik, tak si ho nech patentovat
Bude mi 30 a bojuju s tím, je to strašný zlozvyk. Při tom nejsem ve stresu, mám se fajn
Já si dávám gelovky, ale jsou období, kdy je mít nemůžu. Teď jsem těhotná a tak do roka miminka je mít nechci. Takže se snažím, ale prostě nejsou tak hezký, jak bych chtěla ![]()
@Anonymní píše:
Až přijdeš na nějaký trik, tak si ho nech patentovatBude mi 30 a bojuju s tím, je to strašný zlozvyk. Při tom nejsem ve stresu, mám se fajn
Já si dávám gelovky, ale jsou období, kdy je mít nemůžu. Teď jsem těhotná a tak do roka miminka je mít nechci. Takže se snažím, ale prostě nejsou tak hezký, jak bych chtěla
Proč nee gelovky u miminka?
@Anonymní píše:
Až přijdeš na nějaký trik, tak si ho nech patentovatBude mi 30 a bojuju s tím, je to strašný zlozvyk. Při tom nejsem ve stresu, mám se fajn
Já si dávám gelovky, ale jsou období, kdy je mít nemůžu. Teď jsem těhotná a tak do roka miminka je mít nechci. Takže se snažím, ale prostě nejsou tak hezký, jak bych chtěla
Aspoň nejsem sama
.
Jak jsem říkala, gelovky mi nevyhovují, chci mít nehty “svoje”, ale krásné
achjo… a přesně - i když přestanu, nejsou tak hezky, jak bych chtela
Myslím že se ještě prodává takový hořký lak na nehty, naši mi ho dávali jak jsem ji je kousala jako malá 😃
@Asiina
Jo, ten mi mamka taky davala. Jsem ho olizala, vyplivala a jedeme dal ![]()
@Anonymní píše:
@Asiina
Jo, ten mi mamka taky davala. Jsem ho olizala, vyplivala a jedeme dal
A psychologická pomoc tě nenapadla?
Já si kousala nehty jako malá a vlastně jsem se z toho vylecila sama, protože mámě to bylo asi jedno. Jde o to, že když si je kouses, tak se ti zmenšuje to lůžko a místo prstu jsou takový paličky a nejsem si jistá, jestli se to pak prodlouží do normálního tvaru. Nehty ti narostou, ale ten tvar prostě bude vždycky zvláštní. Každopádně bych si je pořád lakovala a ty kuzicky promazavala olejem a když se ti někde něco zlomí, tak mít hned u sebe nůžky na zastrizeni, aby sis to nechtěla ohlodat. Venira má dobrý vitamíny na vlasy a nehty.