Jak si prosadit jméno pro dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13331
24.6.16 14:19

On chce dát jméno po svých rodičích, já po dědovi, takže by bylo lepší, když bychom měli dvojčata, jinak se tady asi zabijem a nevím kdo nás rozsoudí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69038
24.6.16 14:21

@chipsa 8o Jakoze zenska si pri IVF vytrpi mnohem vic, chlap ani netusi, co si vytrpi, tak ze by mela mit vetsi pravo o nem rozhodovat? No, jak to rict… Z tohoto ohledu jsem si pro dite vytrpela fakt hodne, ano, prevazne ja, protoze chlap je u toho vseho spis podporujici divak, ale troufnu si rict, ze teda tusil sakra moc, neb se mnou byl pri vsem, pri nezdarech, pri potratech, nakonec i pri porodu ctyrkiloveho drobecka a i kdyz jeho to fyzicky nebolelo, tak na to dite jsme byli od prvotniho rozhodnuti ho mit dva. A i kdyz se v mnoha vecech neshodneme, stale jako dospeli lide chapame, ze my jsme dva rodice a nejak se lidsky dohodnout musime, jmenem pocinaje a stylem vychovy konce. Vazne by me nenapadlo, ze ja mam vetsi rozhodovaci pravo jenom proto, ze me to vic boli :nevim: On ma zas mnoho jinych zasluh a nestavi se na tom, proste jsme rovnocenni partneri a vazime si jeden druheho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
24.6.16 14:34

@Arturie My jsme do porodnice žádný papír nenesli, když se kluk narodil, zeptali se na jméno, to napsali do papíru pro matriku, ten jsme oba podepsali a oni ho pak na tu matriku poslali. Hele, mně by můj muž určitě taky ustoupil a toho Jeronýma by podepsal, ale já bych měla pěkně blbý pocit, že jsem si to vydupala, když jemu se to nelíbí. Mně by se to z jeho strany taky nelíbilo…kamarádky muž měl od mala vysněné jméno pro kluka Kazimír…no nedali ho, kamarádka by to nedala. A funguje to i opačně, nedělejte z těch chlapů zase takové jelita, co je jim kolem dětí všechno jedno o nic se nezajímají a však co, stejně se o ně celý život bude starat matka…

Příspěvek upraven 24.06.16 v 14:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.6.16 14:34
@svatecnice píše:
@martina.se dík za názor. Však ho nenuts ím. Ptala jsem se na něco jinyho.

jo, ptala ses, jak mu to jméno vnutit :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
24.6.16 14:35
@chipsa píše:
Holky, já to zase vidím trochu jinak. Mám také vysněné jméno, se kterým partner nesouhlasí. Jenže už jsem si kvůli dítěti dost vytrpěla a nyní absolvujeme druhé IVF. Takže já to zase vidím tak, že chlap nemá ani tušení, co si ženská musí protrpět. Neměla by tedy ženská právo si vybrat jméno dítěte podle svého srdce, když ona si musí vytrpět všechny ty záležitosti kolem a chlap jenom stojí za dveřmi?

Ne. Otec prostě není jenom dárce spermatu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31993
24.6.16 14:48
@chipsa píše:
Jenže pro chlapa je to jenom jméno, ale žena má dítě celý život na starost. Jestli se nám povede chlapeček, tak o to jméno bude obrovský boj. Protože on chce něco, co já nechci a taky je to pro něho srdeční záležitost :mrgreen: :mrgreen: Holku jsme neřešili, chlap je pokračovatel rodu :lol:Příspěvek upraven 24.06.16 v 14:16

8o no, jaký si to uděláš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31993
24.6.16 14:49

S takovou logikou má o rodinné rozpočtu rozhodovat ten partner, který domů nosí víc peněz za větší námahu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33860
24.6.16 14:57
@svatecnice píše:
@Billi aha, dobrej tip na to očkování prviho! Zatím se podle ní jmenuje „bácha“. Bohužel je to těžko vyslovitelny, ale zkusim, dík! :kytka: jiná debata s neústupným naprd:(@arinecka moc se mi líbí a co zatím hkedam jiný jména, tak se mi žádný tak nelíbí :( a chlap s návrhem ještě nepřišel, nebyl prej čas. Pohlaví víme teprve týden..

No, pokud nemá pádný důvod proč tohle jméno ne tak nechápu proč je tolik proti když sám ještě žádné vymyšené nemá. Dej tomu čas, třeba si dá říct nebo spolu vymyslíte takové jméno které se bude líbit jak tobě tak jemu. V porodnici se mnou byla holčina která podle utz čekala na 100% kluka a narodila se jí holčička :mrgreen: tak vymýšlejte raději jména jak pro holčičku i pro kluka, jedennikdy neví. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.16 15:01

U nas prisel se jmenem manzel sotva jsme pocali :mrgreen: Proste to bude kluk a bude to Adolf… Do posledni chvile o nem tak mluvil, cele okoli tim krmil a tak jsme to jmeno dali, i pres protesty vsech :P Je to modrooky blondacek a nikdo v nem nevidi Hitlera… Prosim anonym, nebo me mistni ematky ukamenujou.

• Citovat
  • Upravit
2839
24.6.16 15:04
@Anonymní píše:
U nas prisel se jmenem manzel sotva jsme pocali :mrgreen: Proste to bude kluk a bude to Adolf… Do posledni chvile o nem tak mluvil, cele okoli tim krmil a tak jsme to jmeno dali, i pres protesty vsech :P Je to modrooky blondacek a nikdo v nem nevidi Hitlera… Prosim anonym, nebo me mistni ematky ukamenujou.

Proc by te mely matky ukamenovat? Dneska se za anonym schovava uz kazda blbost :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
24.6.16 15:22

Já si teda jméno pro druhou holčičku prosadila i přes protesty manžela i dalších příbuzných, či známých, ze začátku se rozčiloval, potom to zkoušel po dobrém i přes spojence ve starší dceři a našich přátelích, ale bohužel mu nic nepomohlo. Ještě posledním výkřikem do tmy bylo, že mi nechtěl podepsat porodní plán, ve kterém to jméno bylo uvedeno, ale stejně měl chudák smůlu. už od začátku těhotenství jsem cítila, že se tak musí malá jmenovat, prostě, že to je její jméno, které ji přinese jen štěstí v životě, numerologicky mi to vycházelo úplně neskutečně, což mě v tom názoru ještě utvrdilo, takže ho nakonec má :). Manžel si už taky zvykl a od orodu nepronesl už o jménu nic negativního a prostě jí tak říká :), někdy se splete a řekne jí jako starší dceři, ale vesměs se trefí :D, Starší je Alena (říkáme jí Ajuško) a mladší Elena (té říkáme Elinko). Takže za mě to není tak úplně hrozné si něco prosadit, ani necítím, že by to s naším vztahem něco udělalo ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.16 15:32

@lauraka Protoze jsem se zde uz parkrat zminila, ze mame Adolfa a mistni lesany mi to dali pekne sezrat…

• Citovat
  • Upravit
24090
24.6.16 16:01
@Anonymní píše:
@lauraka Protoze jsem se zde uz parkrat zminila, ze mame Adolfa a mistni lesany mi to dali pekne sezrat…

Ada je nahodou moc pekny jmeno a mne se vybavi svalovec Dolph Lungren.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
24.6.16 16:24

@martina.se bezvadny příspěvky do debaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
24.6.16 16:28

@arinecka dekuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie