Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V den menzes je testování ideální, tak nechápu, proč nechceš?
@Janli potřebovala bych ideálně vydržet, abych měla alespoň den, dva zpoždění. Když jsme se snažili o dceru, tak jsem každý menses testovala den, dva před, abych pak následně byla zklamaná a obrečela to. Teď mám ty cykly dost nepravidelné, takže je pro mě lepší vydržet a počkat ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak prostě netestuj
Zaměstnej se a budeš mít jiné myšlenky ![]()
Nechceš to asi zakriknout jsem pochopila. Zaměstnala bych se jinými činnostmi a udělala test třeba po dvou dnech zpoždění.
Zaměstnej se něčím ať na to nemyslíš. Testování je průkazné tak dva týdny od vynecháme menstruace. Já měla tolik příjemných starosti že jsem zapomněla že jsem měla dávno mít menstruaci.
Udělej si test ráno. Teď už stejně můžeš mít víc naředěnou moč a test ti může vyjít negativní i když by jsi těhotná byla.
@Eemii pro mě zbytečně brzy. Dva dny nic neznamenají. Navíc jak jsem psala, jsem zapomněla na menstruaci.
@Švédka87 dva týdny od vynechání je tak akorát čas zavolat lékaři…test je u pravidelného cyklu průkazný v den vynechání, u nepravidelného bych tomu dala ještě třeba týden..
@Vladusxx No dobře a stejně k čemu to bude? Akorad tak nanejvys lékař sdělí že je těhotná. Dál už je to buď a nebo. Pokud si dítě chce nechat, pak není kam spěchat
@Vladusxx jo, u mě by se ten týden po fakt hodil. Mám teprve třetí menstruaci od porodu a každá z nich byla trochu jiná. Takže usuzovat můžu veliké prd.
Nevím, jestli si pomůžeš - netestuješ, ale jsi z toho ve stresu. Tak se otestuj a je to.
@Švédka87 píše: Více
Ono je potřeba včas zjistit, že je těhotenství v děloze a prosperuje a ne každý lékař tě vezme ze dne na den.
Ahoj holky, prosím o radu, jak zatím netestovat, zda jsem těhotná.
U první dcery jsem se zařekla, že u druhého počkám, protože vím jaký to je pro mě stres.
Dnes to mám dostat, vypadá to, že se zatím nic nechystá a já prostě jen od rána odolávám nutkání. I když racionálně vím, že je to blbost.
Nejen, že můžu mít zpoždění nebo prostě velmi rychle „potratit“ ale pořád mě to láká.
Je mi od včera divně od žaludku, mám lehký průjem a samozřejmě hlava už mi tu nakecává, že to může být těhotenství. Ale já moc dobře vím, jak si tyhle příznaky dokážu sama vyvolat.
Odpoledne jdeme s dcerkou na hřiště, tak to bude jednodušší, ale teď potřebuju doma uklidit.
Prosím anonymně, mám tu známé.