Jak to chodí po obědě ve školce?

4336
19.2.13 19:29

Jak to chodí po obědě ve školce?

Ahojky!
Ráda bych poprosila paní učitelky z MŠ, jestli by mi alespoň trošičku mohly popsat, jak to chodí ve školkách po obědě. Měla bych „zaskakovat“ za nemocnou
paní učitelku a jít bych měla už teď ve čtvrtek. Tak bych ráda věděla, co mě
asi tak zhruba čeká.
Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
19.2.13 19:46

Ahoj.
Po obídku, jdou některé děti domů a ostatní se převléknou do pyžámek, učitelka jim přečte pohádku, a pokud nemá jinou práci (tak já třeba si čtu nebo dělám něco na pc), záleží jak ve které školce, někde mohou nespavé a starší děti vstávat dřív a jdou si hrát do třídy nebo ke stolečku kreslit a tak, ostatní po tom vzubíš, v ten čas, kdy se má dle režimu vstávat, děti se převlknou, dají si sváču no a pak začnou chodit rodiče, děti si hrají (já jim většinou nechám volnou hru) nebo hrajeme společenské hry, protože odpoledne už je tam méně dětí a není takový rambajs, tak je na to klídek… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
19.2.13 19:56

Tak já, když dovyprávím pohádku nebo příběh beru větší děti po cca 15 minutách klidného odpočinku (předškolákům to fakt stačí…)ke stolečku na práci…grafomotorika, Šimonovy listy a pod…případně s nimi dokončím to, co ráno nedodělaly s ranní učitelkou…pak si mohou v klidu a potichu hrát…pokud by rušily spící děti, vědí že pošupajdí zpátky do pelíšku-takže si dávají sakra pozor, aby byly potichu…ve chvíli, kdy už s nimi nepracuju a oni si hrají, píšu třídnici nebo si připravuju věci na další den…né všechno lze připravit doma…
Ale samozřejmě to předpokládá, že děti, které mají spát budou v klidu ležet a nezačnou blbnout ve chvíli, kdy ty odejdeš pracovat se staršími dětmi…pokud by to nešlo, tak holt nic nedělej…nech je dýl odpočívat než mrňata usnou a pak teprve vem předškoláky k práci…

• Citovat
  • Upravit
11560
19.2.13 20:28

A ted trochu z praxe:
po obidku nektere deti jdou domu, ostatni se prevleknou do pyzamek a zaposlouchaji se do pohadky pustene z CD prehravace.
Pani ucitelka si dela, co potrebuje…
Je to tak 8× CD a 2× cteni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
19.2.13 20:33

@Ivan PPZ To děláte??? Hmm…to, radši nechci vědět, jak to vypadá dopoledne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
19.2.13 20:35

Sice nereaguju, ale pročítám, nebojte, nepíšete zbytečně.
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
19.2.13 20:37

@Ivan PPZ Tak to Vám závidím…já teď od září poprvé dětem pustila CD minulý týden…hlasová indispozice…jinak čtu…2 někdy 3 pohádky…no…jak vidím, musím se „vylepšit“…čtení už není IN… :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
19.2.13 20:39

Asi mám rozmazlené děti…mě by CD nevzaly…rušily by a neposlouchaly ho… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4336
19.2.13 20:39

Tak já si zas myslím, že puštěné CD se se čtením pohádky srovnat nedá - čtení je prostě čtení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fayinka
19.2.13 20:43

Přebírám děti už před obědem, takže oběd, hygiena, děti se převléknou do pyžámek - starší mají kroužky (Povídálek, grafomotorika, angličtina, keramika..) a jdeme na lehátka do ložnice. VŽDY jim čtu pohádku. CD pohádku jsem letos pustila 2×, když jsem přišla o hlas :lol: Po pohádce si v ložnici píšu třídnici, dělám si nějakou přípravu, hodnocení, prostě, co je zrovna třeba. Pak vstávání, hygiena, svačinka. ve třídě pak už jen volná hra, nebo si zazpíváme nějakou písničku, zahrajeme hru a děti postupně odchází. odpoledne není moc náročné na činnosti. To zvládneš!

• Citovat
  • Upravit
fayinka
19.2.13 20:46

@Jitka1976 Jen čti dál. Zrovna teď máme téma pohádky a dozvěděla jsem se v ranním kroužku věcí..Nejoblíbenější pohádka Star wars, před spaním se nečte, neumím převyprávět jednoduchou pohádku - protože ji neznám (Karkulka, Smolíček, Budulínek..) Achjo. Tak si říkám, že když už si s dětmi nečtou rodiče doma, tak čtu já! Vždyť já bych se při CD nudila a navíc máš pravdu, že CD by děti ani moc nebavilo, neumí poslouchat..

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
19.2.13 20:46

Z mé strany to byla ironie…proto ty uvozovky a to IN…myslím, že pán není učitel, ale rodič a holt to tak v jejich školce je…taky znám školku, kde se pouští dětem video na spaní…a učitelky se sesednou na kafe a pokec…já si taky uvařím kafe…a upíjím u čtení pohádky

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
19.2.13 20:48

@fayinka Zdravím Fayinko… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
fayinka
19.2.13 20:54

@Jitka1976 Ta moje plačtivá holčička už nepláče - mohla jsem se třeba postavit na hlavu a nic. Na začátku ledna měla narozeniny a od té doby JE UŽ VELKÁ HOLKA a přestala ze dne na den. Dokonce se sama zapojuje do všech činností a vyhledává kolektiv! Koukám na to pořád jak jelen :dance:

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
19.2.13 21:03

Tak to je super…někdy se to zlomí tak nějak samo…vyrostou…sice jen pomyslně s další svíčkou na dortu, ale…hlavně, že to zkončilo a je v pohodě…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin