Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj jsem v 17 tt byla jsem dvakrát hospitalizovana s hematomem a hrozícím potratem takže nervy. V březnu ZT a dvě revize tak jsem si říkala, že jsem si to snad už vybrala. Špinění pomalu ustávalo ve středu jsem byla na extrakci zubu 6 dole bolelo to, ale říkala jsem si že to přejde.
Ve čtvrtek jsem byla na gyndě bez utz ale srdíčko krasně bilo.
poté odpol se mi to přestalo zdát se zubem normální tak jsem volala příteli ať přijede.
Měla jsem teplotu šílena bolest tváře ve které byla obrovská velka boule zimnice, bolest hlavy slabost unava. Čekala jsem tam sice nějakou dobu, ale byla jsem ráda, že mě vzali nejdřiv jak to bylo možné i když jsem tím předběhla 3 chlapi, který tam již čekali 3 hodiny nechci říct, že nic nebolelo ale oproti mě vypadali super:D (On asi každý)
Závěr absces takže anestesie asi 8 vpichu a jelikoz tam je zanet až do mista se to nedostane takže následné rozřezávání půlky dolní čelisti jsem dost cítila nejhori bylo citit jak tu tkán doluji od kosti brr.
Dren a antibiotika a dneska znovu.
V noci jsem se jiz oproti předchozím dnům vyspala trochu lépe s jidlem na tom nejsem růžově 2 dny –2 kg.
Dnes rano jsem se vzbudila a bylo me totálně slabo, busení srdce, zimnice jeste ze jsem měla odvoz.
Přišla jsem tam fronta asi 20 lidi jen k okenku v pul 8 a to jich tam 20 dalších určitě sedělo musela jsem vypadat hrozně protože mě dokonce nabizela paní s pánem ať si lehnu. Nevěděla jsem zda rano pichat clexane tak jsem si ho vzala sebou poprosila sestricku když mi rekla že pichnout zd si to muzu pichnout nekde u nich ze nemam ani dezinfekci vzala mě tam když mě videla a lékaři hned mě dávali na kreslo byla jsem za to vděčná dneska by to bylo čekání tak na 4 hodiny možná déle.
Opet anestesie ktera zas tolik nepusobila opetovne rozriznuti širši, zjistena teplota a tachykardie stali najedmnou lékaři i medici.
Cesta domu už byla lepsi boule už je trochu lepsí nateklá jsem stejne.
Ležím celý den podařilo se mi na hodinu usnout.
V noci a ráno jsem trochu víc zašpinila než poslední dny takže zase strach, ale prý antibiotika zesiluji účinek clexanu.
Byla jsem dneska jeste pro utrogestan došel mi tak sem to gynekologovi říkala, ale pry se nemám znepokojovat tak se snažím být v klidu.
a zítra znovu:( na čelistní chirurgii.
Prožil někdo něco podobného je to pro mě hrozná zátěž a peklo.
Děkuji alespon za přečtění.
Jé, to jsi božátko
Je mi to líto, člověk by chtěl být co nejvíc v klidu, když čeká to vytoužené miminko a zdraví tě prostě nenechá…na to asi nejsou rady, snad jen prostě zkusit vypnout a cíleně se snažit nervovat co nejmíň, abys miminku posílala co nejmíň negat. hormonů.
Já v těhu nic takového neprožila, ale se zuby a čelistí jsem si taky užila a pořád užívám. Před dvěma lety mi tahali na čelistní chirurgii osmičky a byly tam komplikace, nešlo jim to, seděla jsem tam x hodin. Mám špatné klouby, tak jsem je prosila o nežnější přístup, ale bez efektu. Nakonec mám vykloubenou čelist, není v kloubech ani když mám zavřenou pusu, když ji otevřu na víc než 3cm, tak mi celá čelist jakoby spadne. Spravit se to dá jen hodně ošklivou operací, které se bojím, je tam hodně rizik. Pokud se to ale nespraví, tak za pár let budu na hadičkách a nebudu moct ani mluvit.
Teď jsem na začátku 4. měsíce a musela jsem vysadit léky proti bolesti, tak se snažím moc nemluvit.
Jediné, co mi pomohlo, je to odsunout v hlavě úplně dozadu, schovat jakoby někam do šuplíčku a vůbec nad tím nepřemýšlet. Teď s tím stejně nic neudělám, tak ať zbytečně nestresuju i miminko…
@luciekal
vydrž, musí to být šílený. Přeju ti, ať je ti brzo líp.
@luciekal moc ti držím palce ať už máš brzy klídek a můžeš si užívat těhotenství:hug: už jsme si spolu jednou o hematomu myslím psaly, je to náročný, a to mě to zlobí „teprve“ druhý týden, já jsme s každým zašpiněním na nervy
snad se zuby brzy umoudří.
@luciekal ahoj, já tedy BEZ problémů se zubama, ale hematom v 17tt! Divím se, že ti dávají anestezii a nepočkají, až budeš alespoň ve 20tt, i když to asi musí děsně bolet - neumím si to představit, promiň, nikdy jsem se zubama problémy neměla
ale k hematomu, dali ti jen utrogestan??? nedali ti Ascorutin??? Kup si Magnesium (já si beru Magne B6 - 3×denně) byla jsem už tak zoufalá, že jsem chtěla zkusit homeopatika, které vím, že fungují, ale hematom se mi naštěstí vstřebal! Každopádně jeslti můžu poradit, tak zurčitě NIC nedělej, hlavně nevysávej, nevytírej - prostě se zbytečně neohybej! Nedoporučuji ani styk, než se hematom vstřebá! Hodně lež, papkej vitamíny a necestuj na delší cesty! Myslím na tebe, protože vím, co přesně prožíváš! Nebo, dobře to dopadne a když budeš mít pochybnosti, běž na UTZ a to tě uklidní
!!! ![]()
@luciekal píše:
Ahoj jsem v 17 tt byla jsem dvakrát hospitalizovana s hematomem a hrozícím potratem takže nervy. V březnu ZT a dvě revize tak jsem si říkala, že jsem si to snad už vybrala. Špinění pomalu ustávalo ve středu jsem byla na extrakci zubu 6 dole bolelo to, ale říkala jsem si že to přejde.
poté odpol se mi to přestalo zdát se zubem normální tak jsem volala příteli ať přijede.
Měla jsem teplotu šílena bolest tváře ve které byla obrovská velka boule zimnice, bolest hlavy slabost unava. Čekala jsem tam sice nějakou dobu, ale byla jsem ráda, že mě vzali nejdřiv jak to bylo možné i když jsem tím předběhla 3 chlapi, který tam již čekali 3 hodiny nechci říct, že nic nebolelo ale oproti mě vypadali super:D (On asi každý)
Závěr absces takže anestesie asi 8 vpichu a jelikoz tam je zanet až do mista se to nedostane takže následné rozřezávání půlky dolní čelisti jsem dost cítila nejhori bylo citit jak tu tkán doluji od kosti brr.
V noci jsem se jiz oproti předchozím dnům vyspala trochu lépe s jidlem na tom nejsem růžově 2 dny –2 kg.
Dnes rano jsem se vzbudila a bylo me totálně slabo, busení srdce, zimnice jeste ze jsem měla odvoz.
Přišla jsem tam fronta asi 20 lidi jen k okenku v pul 8 a to jich tam 20 dalších určitě sedělo musela jsem vypadat hrozně protože mě dokonce nabizela paní s pánem ať si lehnu. Nevěděla jsem zda rano pichat clexane tak jsem si ho vzala sebou poprosila sestricku když mi rekla že pichnout zd si to muzu pichnout nekde u nich ze nemam ani dezinfekci vzala mě tam když mě videla a lékaři hned mě dávali na kreslo byla jsem za to vděčná dneska by to bylo čekání tak na 4 hodiny možná déle.
Opet anestesie ktera zas tolik nepusobila opetovne rozriznuti širši, zjistena teplota a tachykardie stali najedmnou lékaři i medici.
V noci a ráno jsem trochu víc zašpinila než poslední dny takže zase strach, ale prý antibiotika zesiluji účinek clexanu.
Byla jsem dneska jeste pro utrogestan došel mi tak sem to gynekologovi říkala, ale pry se nemám znepokojovat tak se snažím být v klidu.a zítra znovu:( na čelistní chirurgii.
NIKDY bych nešla na vyndání zubu v těhotenství- já mám vcestnou placentu- taky dvě hospitalizace za sebou- 15 tt hrozící potrat a 24 tt krvácení a hrozící předčasý porod..je mi zle celou dobu, zvracím, teď už míň, ale mínus 5 kg, břicho žádný (klidně sem dám fotku
), takže si asi umím představit, jak ti je, vydrž, teď už nic jinýho dělat nemůžeš, chudinko, mně vyndali všechny 4 moudráky, bylo to šílený..držím palce, ať je líp, v těhu vše ok a mimi i ty jste zdraví ![]()
@majki.r děkuji za povzbuzení.
Koukám, že si taky užíváš byla si zvyklá brát prášky Paralen prý můžeš já stejně beru max 1-2 denně hlavne snížit teplotu a prý nárazově i ibalgin lepší než se trápit.
To musí být hrozné stou čelistí vůbec si to nedokážu představit.
V kolikátém týdnu jsi to už začínáš 2 trimestr?
Přeji ti ať tě to bolí co nejméně budeme připravené na porod:D ![]()
@enny3 Já tam měla zánět a bolel ten zub 4 týdny měla jsem tem zánět zubní dřeně.
Takže pro mě byla extrakce nejlepsi volba protože by se ten zánet mohl rozjíždet pořdá par dní před extrakcí se bolest stupňovala sice když to páčil ona je 6tka velká a spodní patro prý tvrdší než horní.
asi jsem neměla na výběr copak já to snad vydržím musím ale ten mrnousek aby to zvládl.
to jsi na tom taky pěkně s kilama zvracíš pořád.
já když byla v nemocnici tak za týden -4 kg byla jsem na 59/172 už zamnou byla i dietní a to jsem jedla nezvracela.
Ted se snažím jist ale hlad nemám a moc nejde otevřit pusu.
Takže jsem nabrala něco a teď zas část shodila.
Co my si pro ty miláčky musime vytrpět ![]()
Já si pořídila tehu kalhoty a ted chodím a popotahuju je protože padají:D zadek žádný.
Kolik má miminko kilo? jsi pořád v nemocnici nebo už doma?
@luciekal Moc děkuju
Jojo, brala jsem hlavně Ataralgin, ten mi krásně pomáhal, ale v těhu mi ho nedoporučují. Snažím se to zvládat bez léků, vysadila jsem všechny, brala jsem i léky na spaní atd.
Zvládám to docela dobře, ono to hodně bolelo tak dva měsíce po tom zákroku, ale myslela jsem, že je to tím, že mám tu pusu tak sešitou a že tam byly komplikace, tak jsem se moc neozývala. Pak si to jakoby trochu sedlo, až po roce se to začalo hodně horšit…když dýl mluvím, tak to bolí, musím si dávat pozor, abych moc neotevřela pusu, jak ta čelist jakoby úplně spadne, tak už to hodně bolí. Ale ty klouby jsem měla špatné už před zákrokem, jen jim teda docela pomohli ![]()
Dneska jsem ve 14. týdnu ![]()
Taky ti přeju, aby tě to trápilo co nejmíň a abys byla rychle zdravá..
![]()
@Ladybird146 ona ta diskuze nebyla vůbec o hematomu:) Ale asi admin to tak pojmenoval ascorutin taky beru.
Já už tam nemám asi moc velký hematom nevim když je placenta tak se to prý moc neřeší ty bereš utrogestan? V jakém týdnu jsi?
Prý se v 2.trimestru brát nemá.
Anestesie při trhání zubů atd na plod nemá žádný dopad normálně se může používat a byla to bolest že bych nedokázala čekat bohužel ted taky ale já věřím že už se to jen zlepší.
Jak si měla velký hematom a jak mizel?
Mě hodně říkají že to je i tím clexanem. a ted stema antibiotikama včera v 9 jsem vzala první a v noci větší špinění ale ne nijak zavratný takže to by souhlasilo
Moc děkuji za povzbuzení je to hezké ![]()
@majki.r 14 týden už je hezký to už je miminko krásné a teď bude krásnit:)Už víte předběžně co to bude někdo to ví už při utz nt screeningu.
Takže se chystáš někdy na nějaký zákrok? To musí byt hrozné davat si takhle pozor neumím si to představit a já se tady stěžuju:))
@luciekal píše:
Byla jsem dneska jeste pro utrogestan došel mi tak sem to gynekologovi říkala, ale pry se nemám znepokojovat tak se snažím být v klidu.a zítra znovu:( na čelistní chirurgii.
ahoj, dalsi zub?
@akcinaj Děkuji je to peklo já jsem z toho ještě ted na nervy mám již občas vodnatý výtok ale kdyz je jsem na nervy zda nekrvácím pořád kontroluju vložku.
Jak jsi na tom ty pořád krvácení nebo jen špiněni?
Ona tato diskuze nebyla o hematomu asi admin to tam dopsal když to videl v první vete samozdřejmě že z nej mam strach asi ani nevím jak je velky doktor to neřešil delal v 14 tt nt screening a utz přes bricho nevim zda to tam je videt.
A včera poslouchal srdíčko.
Přeji hodně sily je to hrozné počítat každý den.
Ať je co nejdřívě placenta pak je to již lepší.
@KackaDoup Ahoj to je ten samý nepodařilo se to sním zvládnout a zánět by byl pro mimčo horší
Já mam jinak opravené další 4 tak doufám, že ty to zvládnou těhotenství prostě ze zubama dělá své.
@lleennttiillkkaa děkuji za povzbuzení co jiného mě zbývá.)