Jak uchovat upečené pečivo čerstvé ?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
37125
11.12.18 16:13

V chlebníku nebo mám v mrazáku a rozmrazim si pár kousků, když ho potřebuju, je měkké tak za 20 minut a jako čerstvé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44192
11.12.18 16:22

Kupujeme každý den ráno čerstvé v pekárně naproti,vzdy tam nekdo vyběhne. Mrazak jen pro případ nemoci,den stare je uz na topinky nebo tousty.Musi se ale mrazit hned certve,bezprostredne po nakupu,ne večerní gumove rohliky,ktere se nesnedly.My jsme v tomto rozezrani a způsob,jak uchovat pecivo,aby bylo jako cerstve,zatím nikdo nevymyslel :mrgreen: Bud si napect nebo si zajít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
11.12.18 16:33

Chleba v supermárketu nekupuji, jen drobné pečivo, které do 2 dní sním. Dobře upečený chleba (z malé pekárny) by měl v sáčku vydržet i 3 - 5 dní. Nebude už tak křupavý, ale neměl by se kazit a 3 den je stále velmi chutný. Doporučuji nedávat pečivo do těch papírovo sáčkových pytlíků, hned to oschne. Nevím, kdo to vymyslel (asi ti co prodávají pečivo ze zmražených polotovarů). Když ho pak hned nesníš, druhý den stojí za houby.
A mražené pečivo je hnusné. Móda dnešní doby, za kterou může právě ta špatná kvalita pečiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
11.12.18 16:53

Tak pečivo druhý den už nikdy nebude jako úplně čerstvé, ale třeba kváskovej chleba vydrží dobrej dlouho. S rohlíkem ze supermarketu může člověk vyvádět cokoliv a stejně bude do večera hnusnej. Mně se na domácí pečivo osvědčil buď dvouvrstvý sáček uvnitř len, venku bavlna (třeba Magsbags) nebo PUL pytlík (jako na plenky, třeba Bamboolik má i atesty na potraviny, myslím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
11.12.18 16:55

Upect, hned po schladnuti zamrazit, to co se urcite nesni do vecera…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
11.12.18 16:55
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
11.12.18 17:35

@Barborika já také zamražuji, nebo na případy nouze kupuji pečivo k dopečení. Jediné co mi chutná i po pár dnech jsou některé druhy chleba.

• Citovat
  • Upravit
26559
11.12.18 18:21

U nas se pece doma, je to snezeny do druheho dne. Kdyz jedu pryc, upecu extra, ale hned jak schladne dam do mrazaku.
Na ty pytliky hned kouknu, jestli se to tady da sehnat :think: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
12.12.18 09:32

Promazávané dáváme do mrazáku. Potom když ho vytáhneš a necháš chvíli rozmrznout, je jako čerstvé. To ostatní dáváme do sklepa, je tam větší zima. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová