Jak účinně odvlhčit místnost?

9090
19.10.14 22:34

Jak účinně odvlhčit místnost?

Prosím všechny co mají zkušenost o radu, už jsem fakt zoufalá.
V jiných místnostech není problém ale v ložnici se začala dělat po zdech plíseň, je tam šíleně vlhký vzduch, ráno zamlžená okna, mokré parapety…teď o víkendu jsme to celé nastříkali savem proti plísni, znovu vymalovali. Celý den je tam otevřené okno na ventilačku ale i tak je tam hrozně vlhký a takový těžký vzduch. Máte nějaký tip? Odvlhčovače jsou dost drahé, takže vůbec nevím, co třeba Ceresit, funguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26055
19.10.14 22:40

@Verca1989 símtě, pořiďte si elektrický odvlhčovač a pouštěj ho, máme ho taky, stál kol pěti litrů, budeš se divit kolik vody ti vysaje, ceresit a jemu podobné věci sou na houno, byla tady na to i diskuze, tak zadej a najdi, většina se shodla na tom odvlhčovači. Nám to dělá taky v jedné místnosti a máme pokoj. Navíc, když suším doma prádlo tak to zapnu s prádlem do koupelny a za cca dvě hoďky můžu pomalu žehlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
19.10.14 22:44

@Duckula Jsem stejného názoru. Jsou věci, na kterých se nemá šetřit. V případě plísní jde o zdraví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
19.10.14 22:45

Máme ten samý prroblém. Ceresit jsme zkoušeli, ten je dobrý maximálně tak do skříně. Pokud to vše děláte, jak píšeš a nepomáhá to, tak bude účinný opravdu jedině ten odvhčovač. My máme menší, má nádobu asi na litr a půl a opravdu to znatelně pomáhá. Když ho tam zapínám po delší době, tak vylévám plnou nádobu i dvakrát denně. Jinak máme vlhkost v ložnici klidně i 80 - 85% (to měří ten odvhčovač). Ještě mě napadá, topíte v té ložnici? To také trochu pomáhá.

• Citovat
  • Upravit
25197
19.10.14 22:51

@Verca1989 My máme ten samý problém, ale ve všech místnostech a postupem roků nárůstá - jak je nás víc a děti rostou. ZAtím to neřešíme odvlhčovači, páč budme dělat podkroví a vlhko půjde nahoru a slibujeme si od toho, že se víc rozloží. A ložnice půjde taky nahoru, atd…
Jinak tu zeď jsme vymalovali vápnem, zatím dobrý, tak uvidíme, jak přes zimu.
Mít to jako hotové bydlení, taky dám kvalitní odvlhčovač…
Jsme z toho dost na nervy, máme starší barák, manžel si zjišťoval, co se dalo od zkušených, všechno odizolvoané a stejně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
19.10.14 22:57

Odvlhčovač elektrický máme v koupelně. Nejde vlhko dál do baráku. Dříve jsme taky měli problémy s plísní, koupelna je největší zdroj vlhka po kuchyni a i když máme okénko v koupelně (malé) stejně se to nevyvětralo a akorát se pouštěla domů zima. Akorát, že plíseň se udělala uvnitř odvlhčovače a nejde to nijak vyčistit, nemáte taky s tím problém? Do obytné místnosti bych si ho z toho důvodu už nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
19.10.14 22:59

Jen jsem si říkala, zda neexistuje nějaká levnější varianta, holt tedy budeme muset zainvestovat :nevim:

@pavlats topíme ale bez efektu, tam se to ani nedá pořádně vytopit, ložnice je na sever, navíc bydlíme celkem na kopci, takže tu dost fouká a barák není zateplený ještě, takže i když je tam radiátor zapnutý, stejně tam nebývá víc jak 20°C :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
19.10.14 23:01

@4family aha, dobrá poznámka, nevim, zitra ho s chlapem sčeknem, jestli se tam neco nedělá, máme ho zatím něco přes půl roku, vlhkost šla rapidně dolu, zapínáme ho porůznu, někdy v patře ae nejčastěji je v oné vlhké mítnosti, je prostě v rohu tak to tam kondenzuje, tak je většinou tam.
Asi bych to, když je off, nechala rozdělané co to de ať větrá a přejít savem?, fakt nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
19.10.14 23:01

Ještě to tu nikdo nenapsal, tak tedy… nepoužívejte Savo, sežeňte jiný prostředek proti plísni, třeba Fungispray. O plísni jsou tu i další diskuze, zkus je projít.
Když jste malovali, přidali jste do toho nátěru prostředek proti plísni? Já teda nevím jaký, my tu teď taky měli malíře kvůli plísni na zdech a něco protiplísňového do barvy přidával.
Topíte v ložnici? Teplý vzduch absorbuje více vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
19.10.14 23:04

@iila do nátěru jsme nic nedávali, ani jsem nevěděla že něco existuje :zed: každopádně malovat se tam bude znovu na jaře, teď to byla provizorní rychlovka, budem tam něco přestavovat, tak se bude muset vymalovat znovu, tak už jsem alespoň moudřejší. Topení viz výše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
19.10.14 23:08
@Verca1989 píše:
@iila do nátěru jsme nic nedávali, ani jsem nevěděla že něco existuje :zed: každopádně malovat se tam bude znovu na jaře, teď to byla provizorní rychlovka, budem tam něco přestavovat, tak se bude muset vymalovat znovu, tak už jsem alespoň moudřejší. Topení viz výše

Taky nám plesnivěla zeď v ložnici, chyběl okap na štítě. Savo bylo na houby, mohla jsem to stříkat co měsíc, pak jsem to přetřela protiplísňovou barvou, dodělal se okap a je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
19.10.14 23:08

Sem se nesmí dát odkaz na konkrétní odvlhčovač?
Dejte ho sem někdo. nechce se mi hledat diskuze a v nich konkrétní typ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
19.10.14 23:10

@Verca1989 a nešla by zateplit jen jedna strana domu? Vím, že to není levné, ale třeba by to pomohlo. Nebo se zkus v malované poptat po termoizolační barvě, stojí kolem 500,– a má nahradit 5 cm polystyrenu. Nevím ale, jestli to tu vlhkost vyřeší. My řešili plíseň protiplísňovou barvou ( Remal) a zatím dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
19.10.14 23:13

@mlsalkaM polystyren máme nakoupený ale na ty ostatní věci teď nejsou finance, určitě by to byla nejlepší možnost ale holt to musí počkat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
19.10.14 23:57
@Verca1989 píše:
@iila do nátěru jsme nic nedávali, ani jsem nevěděla že něco existuje :zed: každopádně malovat se tam bude znovu na jaře, teď to byla provizorní rychlovka, budem tam něco přestavovat, tak se bude muset vymalovat znovu, tak už jsem alespoň moudřejší. Topení viz výše

my jsme dali do nátěru už lecos a bez efektu, plesniví to každou zimu…
prý to chce před tím oškrábat na cihly, protože plíseň je zažraná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný