Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, děkuju, problém je, že ideálně by měl fakt jen ležet…
Přes den je v obýváku, postel má v děcáku, v kuchyni mu kutloch udělat bohužel nejde… ![]()
Zkusím to s tou hračkou… Ale já si myslím, že on to chápe, jen je otrávenej, že nesmí „nic“, ani knížka úkolů pro předškoláky nepomohla…
Otrávenej tam ty úkoly plnil, ale ne pořádně, prostě jen aby se neřeklo… ![]()
Dneska právě dostane ten tablet, tak tam něco postahujem, to snad aspoň na den pomůže… Pak mě už ze zoufalství napadlo akvárko… Chce ho už docela dlouho, tak by měl na co koukat…
![]()
Ale ten Voltík by mohl být dobrej nápad, to zkusím objednat, nebo někde koupit…
Nebo Bofin… ![]()
Ještě mě napadá co malýho baví je Brain box to můžeme hrát pořád dokola a může se u toho i ležet
jo a unás ještě zabírá kocour, bud u malýho leží a mazlí se a nebo malej leží na břiše a škádlí kocoura na podlaze nějakou stužkou a nebo fáborkem..
@jdukolem píše:
Ještě mě napadá co malýho baví je Brain box to můžeme hrát pořád dokola a může se u toho i ležet
jo a unás ještě zabírá kocour, bud u malýho leží a mazlí se a nebo malej leží na břiše a škádlí kocoura na podlaze nějakou stužkou a nebo fáborkem..
Tak kočku asi neukecám s manželem, ty rybičky možná (hlavně by akvárko nevadilo ani mně…
)
@kate02 píše:
Tak kočku asi neukecám s manželem, ty rybičky možná (hlavně by akvárko nevadilo ani mně…)
@jdukolem píše:chápu… výhoda je že my kočku už máme, ale zkus ten Brain box u nás je to hitovka..
Vyzkoušíme…
Mně ho je taky líto a chápu, že ho to prostě štve, že musí ležet (zvlášť, když brácha nemusí, že jo…), jenže nenadělám nic, no… ![]()
Další varianta je nový lego každej den, ale to bychom vydělávali jen na lego…
![]()
@kate02 píše:
Vyzkoušíme…Mně ho je taky líto a chápu, že ho to prostě štve, že musí ležet (zvlášť, když brácha nemusí, že jo…), jenže nenadělám nic, no…
Další varianta je nový lego každej den, ale to bychom vydělávali jen na lego…
![]()
![]()
jako jo já mu rozumím.. opruz.. vem si ani mu není špatně nebo tak a musí být v klidu..prostě opruz… tak snad vám kontrola dopadne dobře
@jdukolem píše:
jako jo já mu rozumím.. opruz.. vem si ani mu není špatně nebo tak a musí být v klidu..prostě opruz… tak snad vám kontrola dopadne dobře
Já ho chápu, si pamatuju, jak jsem měsíc ležela s opařenou nohou a to teda pak taky bylo šílený a to mě ta noha „aspoň“ bolela a byla jsem dospělá.. I tak mě po pár dnech nebavilo nic… ![]()
Takže se mu nedivím, jen prostě chci, aby se mu to co nejdřív srovnalo, no… ![]()
@kate02 píše:
Já ho chápu, si pamatuju, jak jsem měsíc ležela s opařenou nohou a to teda pak taky bylo šílený a to mě ta noha „aspoň“ bolela a byla jsem dospělá.. I tak mě po pár dnech nebavilo nic…Takže se mu nedivím, jen prostě chci, aby se mu to co nejdřív srovnalo, no…
tomu rozumím.. klid nemá poručenej jen tak pro nic za nic že jo..
hele a jak mu to začalo? co měl za příznaky?
@kate02 a co mu spis to akvarko slibit, kdyz bude hodny a lezet, tak kdyz to bude na prohlidce ok, tak pak akvarko?
@jdukolem píše:
tomu rozumím.. klid nemá poručenej jen tak pro nic za nic že jo..
hele a jak mu to začalo? co měl za příznaky?
Jeden den kulhal, tak jsem si říkala, že se z toho vyspí a včera ráno se rozbrečel, že nechce jít do školky, že ho to bolí, nepomohla ani motivace Legem… Tak šli s manželem k pediatričce a ta ho zkoukla a s podezřením na zánět ho poslala do nemocnice, kde to ultrazvuk potvrdil u obou kyčlí (i na té, co ho nebolela…)
Takže jsme to naštěstí chytli docela včas…
@Bibi239 píše:
@kate02 a co mu spis to akvarko slibit, kdyz bude hodny a lezet, tak kdyz to bude na prohlidce ok, tak pak akvarko?
Jenže to je zas otázka, co dělat, když to OK nebude a přitom bude ležet…
![]()
@kate02 píše:
Jeden den kulhal, tak jsem si říkala, že se z toho vyspí a včera ráno se rozbrečel, že nechce jít do školky, že ho to bolí, nepomohla ani motivace Legem… Tak šli s manželem k pediatričce a ta ho zkoukla a s podezřením na zánět ho poslala do nemocnice, kde to ultrazvuk potvrdil u obou kyčlí (i na té, co ho nebolela…)Takže jsme to naštěstí chytli docela včas…
no uf..
to jsou věci já si uvědomuju jak občas ráno spěchám a že bych klidně mohla něco takového podcenit.. no br
a jak dlouho bude ležet nebo na jak dlouho je to výhledově to vám řekli?
@kate02 píše:
Jenže to je zas otázka, co dělat, když to OK nebude a přitom bude ležet…![]()
no jo to je hrozně demotivující byl jsem hodný ležel jsem a akvárko nedostanu protože se to nezlepšilo ![]()
@jdukolem píše:
no uf..
to jsou věci já si uvědomuju jak občas ráno spěchám a že bych klidně mohla něco takového podcenit.. no br
a jak dlouho bude ležet nebo na jak dlouho je to výhledově to vám řekli?
No za týden má tu kontrolu a uvidíme…
Já naivně doufám, že pak už bude moct aspoň opatrně chodit…
Manžel taky včera spěchal, ale tohle podcenit nešlo, na schodech se rozbrečel, že ho to bolí, tak to ještě ukecal, že dostane lego, ale když si venku před barákem uvědomil, že se školkou půjdou na procházku, tak ho prostě už nezlomil ničím, aby šel… Prostě ho to fakt bolelo, no…
Ale teď na to má dostávat Nurofen až do té středy, takže ho to nebolí a máme tady boje, no… ![]()
@kate02 zkoušelas vysvětlit pohádkou? To děti často vezmou lépe. Povídat o nějaké oblíbené hračce. Třeba u nás by pomohlo povídání o Ijáčkovi, jak nemohl na nožičky a pak bych ho třeba poprosila, aby ho hlídal, aby neutekl a mohly se mu nožičky spravit.
Jinak bych zkusila udělat postele po celém domě/bytě a stěhovat, aby nečučel pořád do stejného místa. Pak jedině číst pohádky, hrát hry (pexeso, člověče…).
Koupila bych nějaké nové a neokoukané hračky.
Další mě napadají hry v mobilu, tabletu, na počítači…
A pak takové činnosti jako třeba stínové divadlo - zatemnit, baterku do ruky, vystříhat z papíru šablony nebou zkoušet z prstů.
V jaké je poloze? Zkoušeli jste tvůrčí činnosti? Udělat bambulku, mapu k pokladu - třeba pro bráchu, hoří-hoří-přihořívá, nějaké jednoduché vaření (míchat, solit, kořenit - pokud mu jde udělat kutloch i v kuchyni).
Hry: co se změnilo - když bych ho přestěhovala do jiné místnosti, tak bych tam udělala pár změn oproti normálu.