Jak ukládáte povlečení do skříně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
588
28.12.24 11:08
@ibis píše: Více

Ale božínku.. :lol:.. takové nevinné téma..tak to nečti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3741
28.12.24 12:13

Mám v zásuvce pod postelí zvlášť deky a polštáře i vedle prostěradla. Pak mám bokem ještě povlečení na malé polštářky a nějaký přehoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16478
28.12.24 12:14

Polštář dávám na peřinu, takže mám oboje u sebe. Vezmu a jdu. Na co dvě hromádky? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34072
28.12.24 12:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9181
28.12.24 13:30

Skládáme komplet k sobě většinou, tzn. stejný povlak na peřinu a polštář. Ať se nemusí ňůrat v políčkách a hledat komplet. U nás proběhla na podzim cenzura povlečení. Něco jsem vyřazovala na hadry pro muže do garáže.
I tak jsem zjistila, že jich je hodně. Máme totiž rádi různá tematická povlečení - Vánoce, jaro, podzim atd.
Ale teď máme návštěvu, druhou noc u nás spí. To bylo hned 4 povlečení třeba. Takže vždy se hodí zásoba.
Obvykle vyřadím a jdu vybírat nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
28.12.24 14:12

@Meduňková Tak v tomto případě bude nejlepší razantní redukce. K čemu tolik povlaků na polštáře a na peřiny? Kolik jich reálně využiješ, kolik z těch povlaků máš fakt kvalitní? No schválně si zkus všímat, jestli tahate to samé dokola…4 kvalitní kusy bohatě stačí za mě (záleží, kolik je vás teda v domácnosti) :think:
My máme vše na hromádce a nikdy žádný problém nebyl, proč? Protože máme opravdu jen pár pěknych setů, které točíme dokola. Pro návštěvy máme jeden - dva kusy zvlášť ještě vyhraněný bokem, jinak mít víc hadrů na peřinu zabírá přesně hodně místa a úplně zbytečně to pak prohrabuješ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9181
28.12.24 14:36

Celkově máme doma asi 20-23 setů polštář + peřina. Ovšem základní počet u nás doma je 5 peřin a 5 polštářů. Respektive už je nás 6, když má dcera přítele. Plus nějaká návštěva. Teď je jich jen 4 na návštěvě. Švagr zůstal u rodičů. Jinak by bylo plus 5. Vleze se víc. Až 12-14 se nás celkem doma vleze a umí sejít na přespání. Plus od jara do podzimu můžou spát další dva venku na sedačce. Tam přespávají kamarádi dcery po nějakém tahu. Některé sety máme 2+2 (dva na peřinu, dva na polštář), protože jsou do ložnice samozřejmě. Některé sety máme 3× + 3×, že děcka chtějí mít stejná povlečení. Tak se koupí 3×. Na povlečení máme udělané poličky v šatně. Plus u nás se hodně používají povlaky na malé polštářky 45×45 nebo 40×40 velikost. Těch malých máme každý v posteli hodně. Takže zásoba všeho je třeba. Vyřazuji kusy, které každý obejde ve skříni a neviděla jsem je dlouho na peřinách. A prostěradla skládáme do látkových boxů, jak prodávají v Ikee. Prostěradel je taky třeba dost vzhledem k počtu míst na přespání. Některá jsou napínací, některá jen na položení. Je smotám do válečku každé. Na prostěradla jsem zatím nic lepšího nevymyslela, ať jsou skladné a neroztahané po skříni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
28.12.24 14:41

@Kelsey1 tak cca 25-30 sad povlečení a prostěradel jsme měli v době, kdy jsme komerčně pronajímali a každý týden se nám točilo 12 lidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6126
28.12.24 14:56

Nesnáším hromadu povlečení, takže máme vždy max 4-5 sad a mám je dohromady po sadách.
Nakupuji nové, až když nějaké vyhazuju a protože převlíkám 1× za 2-3 týdny, tak u nás se povlečení moc dlouho neohřeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
28.12.24 16:49

Skladuj to pohromade a mas klid. Taky mam deku a dva polstare, zabalim do druhe deky a pam sety porad pohromadě, capnu „balik“ a vim, ze tam je vše.
Mam tri sety na manzelskou a tri na synovu postel. Zbytek jsem nekompromisně vyházela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13788
28.12.24 22:27
@Kelsey1 píše: Více

Je to inventura, ne cenzura ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9181
28.12.24 22:33
@AnastazieB píše: Více

Samozřejmě. Ale já si tomu nadávám, jak chci :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
3.1.25 12:29

Používám jedno, pečlivě vybrané. Vyperu, usuším v sušičce a znovu povleču. Máme i nějaké rezervní, ale to je uložené v textilní krabici, jak to zrovna vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný