Nevzbudí mě budík, co mám dělat?

75
1.6.22 08:42

Jak uslyšet budík

Zdravím, naskytl se mi problém. Nařídím si na ráno budík a tak tvrdě spím, že ho nikdy neslyším. Už vůbec nevím co mám dělat a zaspávat a chodit pozdě každé ráno přece nemůžu. Nevíte někdo, jak se probudit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23178
1.6.22 08:45

@MightyZett tak si kup tu starou klasiku, co řve tak, že vzbudí celý barák ;) Třeba ikea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
1.6.22 08:46

Mně pomáhá, když si nařídím víc budíků v rozmezí tak 3 - 5 minut. Hlasité vyzvánění a nechat se probouzet budíkem hodinu před tím, než musím opravdu vstávat.
Přijde mi to lepší, že nemám hned ráno takový pocit jako, musím hned teď vstávat a nechce se mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
1.6.22 08:49

@Niccky.1 to jsem už zkoušela ale ty první vůbec neslyším a ty další pak automaticky vypnu a spím dál aniž bych si to uvědomila. Kolikrát si to pak ani nepamatuji. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
1.6.22 08:53

@MightyZett
Aha. Tak v tom případě asi jak píše Lucka. I když vím, že teta taky používala takový budík a vzbudil všechny, jen ne ji. :lol:
Jinak, nemáš třeba ochotného spolubydlícího, přítele, manžela… Který by tě prvních pár dní budil v určitý čas. Třeba by si na to tvoje tělo zvyklo.
Sice nepíšeš v kolik musíš vstávat, ale do školy jsi musela taky určitě vstávat na čas. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21947
1.6.22 08:53

@MightyZett dej si ty budíky dále od postele, abys z ní musela kvůli vypnutí vylézt. No a pak ještě pomůže chodit dřív spát. Evidentně ti daná doba spánku nestačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.6.22 08:54
@MightyZett píše:
Zdravím, naskytl se mi problém. Nařídím si na ráno budík a tak tvrdě spím, že ho nikdy neslyším. Už vůbec nevím co mám dělat a zaspávat a chodit pozdě každé ráno přece nemůžu. Nevíte někdo, jak se probudit?

Nařiď si mechanický. Nebo aspoň dva a zvyš zvuk. Ty zaspáváš odmalička?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
1.6.22 08:55

Vytrvale hlasite a opakovane zvoneni a dostatek spanku - chodit spat vcas. Pripadne pojistit tu akci i klasickym budikem. Pokud ani toto nezafunguje, zamyslela bych se nad kontrolou sluchu a zravotniho stavu.

• Citovat
  • Upravit
6509
1.6.22 08:56

Můj známý také nikdy neslyšel budík (budík zvoní, ale on jej nevnímá). Koupil si už kdys dávno poctivý budík, který vybíral dle zvuku :mrgreen: a postaví ho na talíř :lol: a ten na podlahu 8)

Příspěvek upraven 01.06.22 v 08:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37182
1.6.22 08:57

Co chytrý hodinky co vibruji na ruce. Kolik hodin v noci spíš, že nemůžeš ráno vstát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
1.6.22 08:59

Kup si budík pro neslyšící…buď to dělá děsnej kravál, některé vibrují pod polštářem, jiné se dávají jako náramek… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.6.22 09:01

Vibrace by měly pomoct v buzení. Dotykem se prý budíme snadněji než zvukem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11990
1.6.22 09:03

Pořídit si partnera který tě z té postele vykope…to funguje jediné mému chlapovi..taky budík neslyší a zvoní mu u ucha klidně půl hodiny…případně je schopný ho vypnout říct jojo už vstávám a během 5 vteřin znova usnout tak tvrdě že s ním musím hodně silne zacloumat aby se vzbudil…v minulosti ho kvůli tomu i vyhodili z prace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5234
1.6.22 09:04
@JancaS84 píše:
Co chytrý hodinky co vibruji na ruce. Kolik hodin v noci spíš, že nemůžeš ráno vstát?

Ty ma 8 leta dcera a nikdy ji nevzbudi :lol: vetsinou se teda budi sama od sebe drive. Ale dnes prisla spat do nasi postele, mne vzbudily ty vibrace a dceru ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
1.6.22 09:05

Budík nastavit i s vibracemi, kus od postele, aby bylo nutné vstát, on pak i ten mobil solidně řve, když se to správně nastavi. Případně chytré hodinky, které poznají, ve které fázi spánku mají budit.
Jinak samozřejmě víc spát a třeba dodržovat před spaním nějaké zdravé rituály. Já naopak ráno spát neumím, tak s nadsázkou trochu závidím 😀

Příspěvek upraven 01.06.22 v 09:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák