Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mam 8 měsíční dceru a chtěla bych, aby usínala v postýlce. uspávám ji v nosítku ale už začíná být těžká. Když ji dám do postýlky tak nepláče ale furt se staví na nožičky a kouká. Jak ji naučit usínat v postýlce? Mléko jsem zkoušela zabere to málo kdy skoro pokaždé se hned vzbudí když dopije a když v rychlosti vyměním lahvičku za dudlík tak si s dudlíkem začne hrát.
A zkoušelas ji nechat, at si treba v fe postalce pohraje a treba se tim unaví a pak zacne usinat, nebo ji zpívat, cist, hladit…
A co si lehnout s ní? Myslím, že málokteré miminko usne jen tak samo od sebe…
@Marier20 seděla jsem na zemi vedle postýlky, držela za ruku, případně hladila po hlavě. Ale nemluvila, jen aby mne cítili.
@Dn0712 ano zkoušela aji šum ji pouštím v bývalém bytě kde jsme bydleli mi usínala sama v postýlce s mlékem a při puštěném šumu pak mi začala špatně spát v novém bytě tak jsem zvolila nosítko a teď se ho asi už nezbavím
@JancaS84 zkoušela nepomáhá ani v noci furt lozí a zvedá se o čelo postele
@Marier20 píše: Více
A jak spí přes den? Není možný, že ji dáváš večer brzo a není ještě unavená?
@JancaS84 3-4 hodiny od probuzení posledniho denního spánku většinou kolem 7-8 večer uspávám
A co je v novem byte jinak? Zkusila bych treba dat postylku na jine misto.
U nas muselo byt aspoň 5 hodin. Jinak dite skakalo a nechtelo spat. 3 hodiny jsou malo. Rano jo, to spalo po 3 hodinach, ale nocni spanek potrebovalo vetsi pauzu.
@JancaS84 a taky záleží v kolik vstává když vstává v 6 tak má 3 denní spánky a když vstává v 8 tak má jenom 2 okno bdění 2,5h až 3h
Zkousela jsem
zjistila jsem, ze je pro me pohodlnejsi si s ni lehnout do postele a spat ![]()
Někdy to může být opravdu těžké, protože jsou lidé sovy a lidé skřivani. Asi bych začal nějakým bylinným polštářkem. Pak možná přidat meduňku do mléka… i když lékem na všechno je rum (tuzemák)
Haha ![]()
Tohle jsem trénovala s dcerami od nerození ![]()
Vždycky jsem si plácala po rameni tak do jejich 2m, pak přišlo na řadu uspávání v posteli.
Ale snaha byla no, asi jen milionkrát ![]()