Máte zkušenost se zátěžovými plyšáky a dekami?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
17.12.25 20:55

Máte zkušenost se zátěžovými plyšáky a dekami?

V poslední době na mě vybíhají reklamy na zátěžové plyšáky a zátěžové deky? Máte zkušenost, nebo se jedná jen o tahání peněz? Pro jak velké děti se hodí?
Máme dítě s podezřením na ADHD, takže přemýšlím, jestli a v čem by mohl plyšák nebo deka pomoct.
V noci spí špatně často se budí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3006
17.12.25 21:14

Méli jsme je ve školce pro děti s PAS i ty hyperaktivní.
Doporučuje se zhruba od 15kg (dítěte) a hmotnost deky má tvořit cca 10% váhy. Těžší pomůcky pak lokálně a na kratší dobu.
Chce to zkusit. Někomu vyhovuje že líp cítí hranice těla a různě bezděčné pohyby a vrtění se naráží na odpor, někdo to nesnese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
17.12.25 21:28

Pořídila jsem dceři na její žádost (12 let) a je spokojená. Já si na sebe pamatuju, že když jsem spala třeba u babičky, tak jsem nesnášela těžkou peřinu.
Druhou dceru, ta byla opravdu hodně aktivní, jsem okolo těch 3 let sama zalehávala, jinak by usínala věčnost. Tak možná zkusit tohle, jestli na dítě funguje dobře „zalehávání“ - držela jsem jí ruce a nohy a do minuty spala. Tam bych viděla, že by ta deka mohla být užitečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.12.25 07:34

Trpím na úzkosti, deku mám a považuji ji za zázrak. Jen pozor na váhu, mám doporučených deset procent váhy a je to až dost. Musela jsem se naučit pod ní spát, nedá se do ní zachumlat. Pro dítě bych vzala lehčí než deset procent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí