Spánek u ročního miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
24.11.25 07:35

Spanek u ročního miminka

Dobrý den jdu si k vám pro radu už jsi nevím rady a jsem vážně unavená mam roční dceru vstává v 8-9 ráno odpo kolem půl 1 šlofík na hodinku a usne mi po 23:00-24:00 hod pak po 2 hodinách kojím flašku nechce měla to taky nějaká maminka tak.. mam 2 syny ještě ale ty byly zlatý. Děkuji za každou radu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
24.11.25 08:07

No. Dceru jsou 4 a má to pořád. Mínus to kojení teda.
Jako batlotle to měla úplně stejně ale odpoledne už se stávalo, že nespala a od roka a půl jsem pokusí o odpolední spánek zrušila. V postýlce byla schopna hodiny řvát a v ložnici utíkala. Po ukončení uspávacích pokusů máme klid. Očekávala jsem, že díky tomu bude usínat dřív ale ne. Nástupem do školky je to o chlup horší. Tam s dětmi odpoledne spí, protože všichni kamarádi taky. Takže usíná nejdřív v 11 ale většinou dýl a pak to vstávání do školky je fuj.

• Citovat
  • Upravit
14639
24.11.25 10:37

První 3 dcery mi od 13 měsíců nespaly přes den vůbec (když někdy ano, už jsem šla pro teploměr), neusnuly před 22. hodinou, ale často i po půlnoci, vstávaly v 7, mezitím několik kojení (až na druhou, která se sama odstavila v 9 měsících, ta se sice budila, ale stačilo pohladit, přitulit). Nespaly ani ve školce.

Než přestaly spát přes den, většinou usnuly po půlnoci, vstávaly v 7, mezitím až 7 kojení. Přes den naspaly tak 2 hodiny. Mně to nijak hrozné nepřišlo, do 6 měsíců to bylo mnohem horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30572
24.11.25 11:17

Holky jsem mela stejne mury, a to jedna vstavala okolo 7:15 a druhou jsem budila cca mezi 6-6:30 kvuli starsim detem. Spavci se z nich uplne nestali, ale te starsi uz je 13 a o vikendu si konecne prispat umi. Syn to mel naopak, ze usinal ve 21 a zase byl na nohou 5:45. Byl prostredni, takze nekolik let jsme meli dvojkombinaci uspat nekterou z holek okolo pulnoci a pred sestou vyskakovat se synem. Nevim, jak jsem to prezila :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35442
24.11.25 12:41

A jakou radu chceš?
Buzení každý dvě hodiny je normální, může být i hůř.
Jestli chce aby šla spát dřív tak ji vzbuď ráno v 6 nebo v 7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.25 12:45

@JancaS84
Ano to je normální ale ja tu řeším ze mi rano vstává normálně odpo chodi tak hodina max 2 hod spát a večer mi neusne dřív než po 23:00 hod ptám se jen jesly někdo tohle ma taky a jak to řeší treba tim ze holce je rok a chce prso flašku si od mala nevzala do pusy proste to nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
24.11.25 12:50

Dcerka 14m a posledni tyden se ji spanek zhorsil, ja to pricitam rustu stolicky…odpoledne spi max. na hodku, minulý tyden vydrzela 2 dny po sobe vzhuru do 10 večera, ve 3 rano vstala a brečela, nemohla zabrat, 2 hodiny jsem ji nosila v nositku nez uplne zabrala, dalsi den to stejne. Dneska vstala kolem pul 5 a chtela si hrat, pak za 2 hodiny usla…

Co delat no? Asi nic, vydrzet, jestli se to časem nezlepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14639
24.11.25 12:52
@Kristyna20815 píše: Více

Co znám malé děti, tak většina ráno vstává dřív než v 8 - 9. Ale nevím, jestli by to dřívější buzení pomohlo k dřívějšímu usínání. U nás by to pravděpodobně nepomhlo. A flašku nechtěly 3 z našich 4 dětí. A když už flašku, tak čaj, ne mléko. Ani ta odstavená v 9 měsících nechtěla mléko z flašky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.25 12:54

@Janča6
Tak to mam úplně stejně :lol:
Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35442
24.11.25 12:55
@Kristyna20815 píše: Více

Odkojila jsem tři děti, ani jedno nechtělo flasku.
Večer ti chodí spát pozdě protože vstává pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2842
24.11.25 12:58

U nás 3 děti lahev nechtěly a ani odstav neměl žádný vliv na noční buzení.
Ten poslední nespí přes den od 2 let a spí 22.-6.00 hodin. Do 3 let byl i 10× za noc vzhůru. Věkem se to lepší, pokud nemá špatné noci jako třeba dnes kdy byl vzhůru snad 20×.
Z mé zkušenosti dítě sovu na skřivana nepřeučíš a z nespavce spavce taky neuděláš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2842
24.11.25 13:01

@Kristyna20815 Tak pokud je sova, tak později chodí spát a ráno vyspává.
Já dítě co vstává v 9.00 hodin neznám :-)
Mám skřivany co klidně v 5.00 na nohách. Pak tedy nechodily o půlnoci samozřejmě.
Ale mně na tom Tvém popisu nepřijde nic divného.
Pokud spí i 11 hodin denně celkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30572
24.11.25 13:22
@JancaS84 píše: Více

Ale v tom souhlasim s @Janča6, ze to ty deti maji nejak nastavene uvnitr a rannim buzenim driv si nepomuzes. Tu nejmladsi jsem musela budit, abych starsi vypravila do skolky, a na drivejsi usinani to vliv nemelo. Starsi jsme obcas horkotezko posunuli o 30 minut k rozumnejsim casum, jedna rymicka a vsechno bylo zpatky. Zatim za 13.5 roku s detmi jsme meli tak 2 roky, kdy vsechny deti usnuly do 22:30. Nejstarsi usla driv tak v predskolacich, 1.tride, a od druhe tridy jsme se zase dostali na 22:30 a uz to nezmizelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
24.11.25 16:57

Aspoň na jedno dopoledne do jeslí a až nebudeš chtít kojit, ať jde několik nocí spát k manželovi. A žádné výčitky, odpočinutá máma, nejlepší máma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
24.11.25 20:59

U nás pomohlo postupně posouvat denní spánek dřív a zkrátit ho, aby večer nebyla tak čilá. Zkuste zavést pevnou večerní rutinu a pár dní vydržet – většinou se to srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí