Jak vaříte špagety?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
dement231
Kecalka 107 příspěvků 23.10.18 11:19
Jak vaříte špagety?

Ahoj, jak vaříte špagety aby i třeba po třech hodinách byly jako právě uvařené? Když je uvařím a přendám do misky, tak už po hodině jsou slepené a hnusné :/

Stránka:  1 2 Další »
Reakce:
Pucalkovic Amina
Zasloužilá kecalka 871 příspěvků 23.10.18 11:21

Já do scezených uvařených špaget zamíchám olivový olej, špagety se neslepí a neoschnou. A pak je ohřívám v mikrovlnce.

Gerberka
Závislačka 3185 příspěvků 23.10.18 11:21

hned po uvaření, jak jsou v cedníku, tak nakapat trochu olivového oleje a promíchat (nebo s trochou rozpuštěného másla) - já teda toto ani nedělám, hned po uvaření je smíchám s horkou omáčkou, kterou jsem uvařila a takto mi vydrží klidně i do týdne…

Gerberka
Závislačka 3185 příspěvků 23.10.18 11:22

někdy se radí propláchnout studenou vodou - to nedělám. Studenou vodou proplachuju akorát vrtulky, ze kterých dělám těstovinový salát. Špagety ne.

radkka
Generální žvanilka 20803 příspěvků 23.10.18 11:23

Po uvaření olej, ale já na to zapomínám a Barilla těstoviny se mi nikdy takhle neslepily. Když je teda člověk uvaří, jak se vařit mají, ne na kaši.

Gerberka
Závislačka 3185 příspěvků 23.10.18 11:25

já dělám těstoviny té značky „Zátkovy vaječné těstoviny“, ty nám chutnají nejvíc…Barilla těstoviny znám taky - jsou dražší, ale dobré - ale myslím bezvaječné, že? Ty Zátkovy jsou vaječné a nám to právě chutná ;)

Kriss Tina
Kelišová 5948 příspěvků 23.10.18 11:26

Já vařím v osolené vode a trochu oleje už tam kapnu při vaření. Před podáváním je pak v cedníku propláchnu horkou vodou, nedávám je třeba do mikrovlnky.

radkka
Generální žvanilka 20803 příspěvků 23.10.18 11:28
@Gerberka píše:
já dělám těstoviny té značky „Zátkovy vaječné těstoviny“, ty nám chutnají nejvíc…Barilla těstoviny znám taky - jsou dražší, ale dobré - ale myslím bezvaječné, že? Ty Zátkovy jsou vaječné a nám to právě chutná ;)

Myslím, že jsou bezvaječné, já je nejim, ale manžel je miluje. Vždycky jich přitáhne koš, když jsou někde v akci :roll: :mrgreen:

Mar__tanka1983
Generální žvanilka 20066 příspěvků 23.10.18 11:34

Já špagety vařím tak, že už do vody, ve kterých se vaří, cvaknu trochu oleje.
Pak když špagety ohřívám, tak je přidávám do vysoké pánve k té omáčce a ohřívám je v ní, klidně trošku přismahnu. Pak jsou výborný i po třech dnech.
Prostě čerstvý těstoviny podávám s omáčkou nahoře, ohřívané už zamíchané a posypané strouhaným sýrem.

a naučila sem se kupovat celozrnné špagety z Lidlu (za 25,– balíček, nebo tak nějak).
Jiné celozrnné nám nechutnají, tyhle jo ;)
Nebo Barilla, ty jsou taky dobrý a celkem kvalitní.

venulka1
Kecalka 274 příspěvků 23.10.18 11:39

Kupuju z lidlu a nikdy se mi neslepily ale ja testoviny proplachuju pokazdy olej nedavam udelala jsem jednou a efekt doma hrozny deti maji radi i jen samotne špagety pak bylo vse mastne a vraceli mi to

Mar__tanka1983
Generální žvanilka 20066 příspěvků 23.10.18 11:50

@venulka1 syn mastný špagety taky nechce (dostal je tak ve škole a dost valil oči). Když kápnu olej do vody na vaření, tak se to tolik nelepí a zároveň nejsou ty těstoviny mastné na jazyk ;)

Uživatel je onlineJar Jar
Ukecaná baba ;) 1376 příspěvků 23.10.18 11:54

Olej do špaget nebo dokonce do vody? To snad né :-) Jedině při konečné přípravě těsně před servírováním. Když už dojde na to, že je musím chvíli skladovat, tak je nejlepší je v tom hrnci se dvojitým dnem potom trochu nahřát nad párou. Jestli jsou kvalitní a byly dělané al dente tak se skoro ani nepozná, že jsou ohřívané.

lucynka25
Echt Kelišová 7903 příspěvků 1 inzerát 23.10.18 11:56

Také vařím špagety s olivovým olejem a po vyndání je znovu promastím olejem a drží dobře.
ALe většinou je vařím vždy čerstvé, je to rychlovka.

A když je nejhůř a nepomohlo, tak hodit do cedníku a prolejt je horkou vodou a jsou parádně oddělené.

Popokatepetla
Závislačka 3181 příspěvků 23.10.18 12:01

Aby byly špagety opravdu dobré, má vaření několik zásad :)

  • kvalitní špagety - z tvrdé pšenice (semoliny)
  • dostatek vody (1l na 100g špaget)
  • dostatek soli (špetka nestačí)
  • těstoviny dávat až do vroucí vody, nelámat je
  • olej do vody nepatří (tím si tak akorát zalepíte odpad)
  • několikrát během vaření je promíchejte
  • vaří se na skus („al dente“) - po slití vody těstoviny ještě „dojdou“
  • po scezení se neproplachují vodou, ale můžou se zakápnout trochou oliv. oleje
Uživatel je onlineJar Jar
Ukecaná baba ;) 1376 příspěvků 23.10.18 14:08

@Popokatepetla Nojo, to jsem nenapsala, nelámat :-) Voni to lidi občas fakt dělaj :-O

Stránka:  1 2 Další »
Váš příspěvek
Reklama

Poslední články

Nová kuchyň potěší celou rodinu

Rčení „láska prochází žaludkem“ platí i pro spokojený rodinný život. K tomu,... číst dále >

Velká fotosoutěž: Fisher-Price je u konce. Kdo se může těšit na výhru?

Milé maminky, od 24. 9. 2018 do 9. 12. 2018 jste mohly přidávat fotografie... číst dále >

Články z Expres.cz

Trápení rychlobruslařky Sáblíkové: Vyřešilo by její trable těhotenství?

Celých třináct let nechyběla Martina Sáblíková (31) na stupních vítězů na... číst dále >

Svoboda ze StarDance má tajemství. Proč nechce mluvit o přítelkyni?

Od poroty získal nejvíc bodů a vyslechl si jen slova chvály. Přesto nakonec... číst dále >

Články z Ona Dnes

Pracny, košíčky a další skvělé cukroví, které pečeme v redakci

Také letos vám přinášíme osvědčené recepty na vánoční cukroví, které se peče... číst dále >

Se třemi dětmi rezignujete na spoustu věcí, říká pediatrička Karolová

Jako dětská lékařka odešla Kateřina Karolová sbírat zkušenosti na kliniku do... číst dále >