Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já do scezených uvařených špaget zamíchám olivový olej, špagety se neslepí a neoschnou. A pak je ohřívám v mikrovlnce.
hned po uvaření, jak jsou v cedníku, tak nakapat trochu olivového oleje a promíchat (nebo s trochou rozpuštěného másla) - já teda toto ani nedělám, hned po uvaření je smíchám s horkou omáčkou, kterou jsem uvařila a takto mi vydrží klidně i do týdne…
někdy se radí propláchnout studenou vodou - to nedělám. Studenou vodou proplachuju akorát vrtulky, ze kterých dělám těstovinový salát. Špagety ne.
Po uvaření olej, ale já na to zapomínám a Barilla těstoviny se mi nikdy takhle neslepily. Když je teda člověk uvaří, jak se vařit mají, ne na kaši.
já dělám těstoviny té značky „Zátkovy vaječné těstoviny“, ty nám chutnají nejvíc…Barilla těstoviny znám taky - jsou dražší, ale dobré - ale myslím bezvaječné, že? Ty Zátkovy jsou vaječné a nám to právě chutná ![]()
Já vařím v osolené vode a trochu oleje už tam kapnu při vaření. Před podáváním je pak v cedníku propláchnu horkou vodou, nedávám je třeba do mikrovlnky.
@Gerberka píše:
já dělám těstoviny té značky „Zátkovy vaječné těstoviny“, ty nám chutnají nejvíc…Barilla těstoviny znám taky - jsou dražší, ale dobré - ale myslím bezvaječné, že? Ty Zátkovy jsou vaječné a nám to právě chutná
Myslím, že jsou bezvaječné, já je nejim, ale manžel je miluje. Vždycky jich přitáhne koš, když jsou někde v akci
![]()
Já špagety vařím tak, že už do vody, ve kterých se vaří, cvaknu trochu oleje.
Pak když špagety ohřívám, tak je přidávám do vysoké pánve k té omáčce a ohřívám je v ní, klidně trošku přismahnu. Pak jsou výborný i po třech dnech.
Prostě čerstvý těstoviny podávám s omáčkou nahoře, ohřívané už zamíchané a posypané strouhaným sýrem.
a naučila sem se kupovat celozrnné špagety z Lidlu (za 25,– balíček, nebo tak nějak).
Jiné celozrnné nám nechutnají, tyhle jo ![]()
Nebo Barilla, ty jsou taky dobrý a celkem kvalitní.
Kupuju z lidlu a nikdy se mi neslepily ale ja testoviny proplachuju pokazdy olej nedavam udelala jsem jednou a efekt doma hrozny deti maji radi i jen samotne špagety pak bylo vse mastne a vraceli mi to
@venulka1 syn mastný špagety taky nechce (dostal je tak ve škole a dost valil oči). Když kápnu olej do vody na vaření, tak se to tolik nelepí a zároveň nejsou ty těstoviny mastné na jazyk ![]()
Olej do špaget nebo dokonce do vody? To snad né
Jedině při konečné přípravě těsně před servírováním. Když už dojde na to, že je musím chvíli skladovat, tak je nejlepší je v tom hrnci se dvojitým dnem potom trochu nahřát nad párou. Jestli jsou kvalitní a byly dělané al dente tak se skoro ani nepozná, že jsou ohřívané.
Také vařím špagety s olivovým olejem a po vyndání je znovu promastím olejem a drží dobře.
ALe většinou je vařím vždy čerstvé, je to rychlovka.
A když je nejhůř a nepomohlo, tak hodit do cedníku a prolejt je horkou vodou a jsou parádně oddělené.
Aby byly špagety opravdu dobré, má vaření několik zásad ![]()
@Popokatepetla Nojo, to jsem nenapsala, nelámat
Voni to lidi občas fakt dělaj ![]()
@Jar Jar píše:
@Popokatepetla Nojo, to jsem nenapsala, nelámatVoni to lidi občas fakt dělaj
jasne, ze testoviny lamu. Jinak jsou prilis dlouhe a nataceni na vidlicku nekonecne a nejde to poradne ani strcit do pusy.
Ale tak ciste ze zvedavosti, proc by to melo byt na zavadu? Vzdyt ta spageta ma vzdy dva konce i davno predtim, nez je zlomis a nejakou povrchovou upravu nema, aby ta mala plocha v miste zlomu udelala takovy rozdil.