Jak velké kolo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
10.3.15 14:49

@masa.dis Proto já jsem kolečka už taky nechtěla. Ale dalo nám zase práci naučit ho šlapat. Pravda, naučil se to po druhém „tréninku“, ale vůbec nechápal, co má dělat a je pravda, že ještě teď kolikrát na ty šlapky zapomíná a šlapat úplně přestane. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
10.3.15 14:51

Dcera tedy jezdí bez koleček, na odstrkávadle měla výbornou stabilitu, takže vloni jsme jí posadili na 12 a jela a bez koleček, úplně v pohodě. Jen se neuměla rozjet a nasednou a sesednout. Letos na 16 jí to jde samo a vše. :palec:
Opravdu zajet do obchodu a vyzkoušet, jinak nekupovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.15 14:51

@Pipi 00 díky, jdu číst :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.15 14:54

Určitě bez koleček, stabilitu na super, koloodrážedlo dostal ke druhým narozeninám, v obchodě nasedl a jel až domů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
10.3.15 15:05

My jsme kupovali holce 16ku, když jí bylo 3roky a 8 měsíců. 12 zkoušela týden předtím půjčenou a překážely jí kolena u řidítek. Byli jsme ve specialozované prodejně, dcera ozkoušela a pán doporučil 16ku. Protože holka je drobná, vybrali jsme to nejlehčí (Specialized Hotrock). Po týdnu jsme jí ukradli kolečka a krásně ho zvládá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56287
10.3.15 15:41
@GenieInABottle píše:
Dobré odpoledne :) Potřebovala bych poradit, jak velké kolo koupit pro syna. V létě mu budou 4, je to drobek, měří asi 105 cm a váží mezi 13-14 kg. A teď váhám, jak velké kolo mu pořídit. Je šikovný, rovnováhu držet umí z koloodrážedla, na něm jezdí jak drak. Chtěla jsem koupit 16, ale bojím se, že to neušlape, jak je hubený, moc síly nemá. Má někdo zkušenost?

Genie, vezmi kluka do nějaké dobré cykloprodejny a uvidíš. Je třeba všechno vyzkoušet. Na vel. 12 už se mi zdá velký, náš malý dostal ke třetím narozeninám vel. 16 a bylo to naprosto v pohodě. Ale záleží na každém. V cykloprodejně si ho změří (u nás mají takový metr přímo s vyznačením velikostí kol), nechají ho vyzkoušet jak 12, tak 16. Měl by při sedu pohodlně dosáhnout na zem celou plochou chodidla. Vel. 14 je jakýsi hybrid, všude nás od něj zrazovali :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.3.15 16:41
@Moise píše:
Genie, vezmi kluka do nějaké dobré cykloprodejny a uvidíš. Je třeba všechno vyzkoušet. Na vel. 12 už se mi zdá velký, náš malý dostal ke třetím narozeninám vel. 16 a bylo to naprosto v pohodě. Ale záleží na každém. V cykloprodejně si ho změří (u nás mají takový metr přímo s vyznačením velikostí kol), nechají ho vyzkoušet jak 12, tak 16. Měl by při sedu pohodlně dosáhnout na zem celou plochou chodidla. Vel. 14 je jakýsi hybrid, všude nás od něj zrazovali :think:

Nám zase v cyklo prodejně tu 14ku doporučili a jsme s ní spokojený. Nemělo cenu kupovat zbytečně velký kolo a 12 by mu byla hned malá.

• Citovat
  • Upravit
56287
10.3.15 17:44

@lucenka já nevím no, takhle nám to bylo řečeno, že velikosti kol skákají po 4 a když koukám na author, od kterého máme kola, tak ten ji ani nevyrábí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.3.15 18:06

@Moise jo vyrábí ji málo značek. My máme leader fox, ktery má hodně kladných recenzí. V tý prodejně bylo vidět, že pro kluka je ta velikost jak dělána, takže jsem pak byla ráda, že jsem nevěřila tomu, že je to hybrid a nemá cenu ho kupovat.

• Citovat
  • Upravit
Kamikadze
10.3.15 18:12
@GenieInABottle píše:
Dobré odpoledne :) Potřebovala bych poradit, jak velké kolo koupit pro syna. V létě mu budou 4, je to drobek, měří asi 105 cm a váží mezi 13-14 kg. A teď váhám, jak velké kolo mu pořídit. Je šikovný, rovnováhu držet umí z koloodrážedla, na něm jezdí jak drak. Chtěla jsem koupit 16, ale bojím se, že to neušlape, jak je hubený, moc síly nemá. Má někdo zkušenost?

Co zajit do obchodu-primo cyklo (zadny hypermarket) a tam se primo poradit, nez cekat tady chytre hlasky?

• Citovat
  • Upravit
56287
10.3.15 18:16
@lucenka píše:
@Moise jo vyrábí ji málo značek. My máme leader fox, ktery má hodně kladných recenzí. V tý prodejně bylo vidět, že pro kluka je ta velikost jak dělána, takže jsem pak byla ráda, že jsem nevěřila tomu, že je to hybrid a nemá cenu ho kupovat.

to jsem nenapsala :mrgreen: Je pravda, že nám teď by se taky mezivelikost hodila, kluk by potřeboval 22 :lol: Ale to máme smůlu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.3.15 18:24
@Moise píše:
to jsem nenapsala :mrgreen: Je pravda, že nám teď by se taky mezivelikost hodila, kluk by potřeboval 22 :lol: Ale to máme smůlu :lol:

To jsem četla vloni v hodně diskusích, když jsem vybirala kolo já

• Citovat
  • Upravit
10.3.15 19:55

@Kamikadze tak do obchodu samozrejme zajdu, bez toho asi kolo tezko koupim, ze :-) proste jsem chtela znat zkusenosti ostatnich, v obchode mi taky muzou nutit kde co…pokud nechces poradit, nerypej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
10.3.15 20:06
@GenieInABottle píše:
@Kamikadze tak do obchodu samozrejme zajdu, bez toho asi kolo tezko koupim, ze :-) proste jsem chtela znat zkusenosti ostatnich, v obchode mi taky muzou nutit kde co…pokud nechces poradit, nerypej :kytka:

Rypani by vypadalo jinak:-))) Kazdej hold mame jiny postup.

• Citovat
  • Upravit
Kamikadze
10.3.15 20:06
@GenieInABottle píše:
@Kamikadze tak do obchodu samozrejme zajdu, bez toho asi kolo tezko koupim, ze :-) proste jsem chtela znat zkusenosti ostatnich, v obchode mi taky muzou nutit kde co…pokud nechces poradit, nerypej :kytka:

Rypani by vypadalo jinak:-))) Kazdej hold mame jiny postup.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí

Street odrážedlo