Jak velké kolo?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jak velké kolo?
Dobré odpoledne
Potřebovala bych poradit, jak velké kolo koupit pro syna. V létě mu budou 4, je to drobek, měří asi 105 cm a váží mezi 13-14 kg. A teď váhám, jak velké kolo mu pořídit. Je šikovný, rovnováhu držet umí z koloodrážedla, na něm jezdí jak drak. Chtěla jsem koupit 16, ale bojím se, že to neušlape, jak je hubený, moc síly nemá. Má někdo zkušenost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak my dceři kupovali k vánocům 16, má nějakých 16 kg, 105 cm. A z 12 vyrostla. Zrovna včera jsme vyjely spolu na kole a super (původně jsme zvažovali i 20, ale to neee, to je obrovský). Každopádně taky záleží, jakou značku zvolíš. My máme Ghost a za nás spokojenost
A v prosinci měla 4 roky.
Příspěvek upraven 10.03.15 v 14:36
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@GenieInABottle já jstem stejně velký dceři kouoila 16ku slavnostě a pak jsem stejně šla koupit 12ku potupně, jelikož to na ní prostě bylo velký ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klukovi jsem vloni při obdobných parametrech brala 14ku, byl tedy o rok mladší. V obchodě zkoušel i 16ku, ale tam dosáhl jen tak tak na zem a byl na něm nejistý. Nejlepší je zajít do obchodu a kolo vyzkoušet.
- Citovat
- Upravit
My jsme dcerce loni, kdy měla skoro 4 roky, koupili 16. Je to taky tintítko, ale chce to vyzkoušet. Rovnováhu měla taky z koloodrážedla, ale jak měla šlapat tak jí to „rozhodilo“ a vrávorala, ještě ke všemu se o sebe moc bojí takže jsme za ní ze začátku běhali…
Ale kolo to chce vyzkoušet, hlavně aby dosáhlo dítko na zem i ze sedátka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych 12 už nekupovala…,ale nejlepší je to vyzkoušet v obchodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@GenieInABottle píše:… určitě to zajděte s dítkem vyzkoušet. I prodejce Vám poradí a sama uvidíte jak to dítku sedne…
Díky za názory…koukám, že vyhrává 12
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle u nás řešil manžel (je cvok do kol). Máme drobnou dceru, 12 kg, teď cca 96 cm, v létě jí budou 4. Koupil toto: http://www.specialized.com/…oaster-girls#… (ale starší).
Pokud čteš anglicky, tady je k tomu článek: http://www.twowheelingtots.com/…k-12-review/ . Já to neřešila, ale vypadá to, že je tam o malých kolech vše
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holt to budeme muset vyzkoušet, já jsem si právě říkala, že 12 už ne..14 se moc nedělá, ale ta 16 nevím, nevím, ta se mi zdá zase velká..snad v obchodě poradí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fima píše:…pokud jezdí parádně na koloodrážedle už bych mu ani kolečka nedávala. Přijde mi to škoda vyrovnávat kolečkama, když už má stabilitu naučenou…
Jinak souhlasím s holkama, šla bych to vyzkoušet a nekupovala na blind. Ono každé kolo přeci jenom vypadá jinak. To naše, ač 12, je třeba vyšší než to naše koloodrážedlo stejné velikosti, má to výš tu středovou trubku mezi nohama, zkrátka je to úplně něco jiného. A taky si myslím, že je rozdíl, když má dítě u kola přídavná kolečka (tam klidně být to kolo asi vyšší může), než když jej chce člověk rovnou naučit jezdit bez koleček. Já kolečka vůbec nedávala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera 4,5roku (100cm a 17kg) jezdí stále na 12" a byla to super volba. Dostala ji ke třetím narozeninám a naučila se šlapat v pohodě bez pomocných koleček. Oproti tomu starší syn dostal ke 4 narozeninám 16" a dva měsíce zápasil s pomocnýma kolečkama. Za rok už byl teda v pohodě a na kole může jezdit i teď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit