Jak vrátit do života radost

42
3.6.14 12:03

Jak vrátit do života radost

http://www.seberizeni.cz/…konecne-zit/

Nejsem asi dost dobrý řečník, ale tohle video naprosto vypovídá, co si o dnešní době myslím a co mě tak užírá a proto jsem ho zde uveřejnila, protože sama to tak vystihnout neumím. Pracuji v IT firmě, takže to vidím denno denně. Zdá se mi, že lidé spolu už nekomunikují z očí do očí. Místo toho, aby se na sebe otočili a promluvili si o něčem, tak si raději napíšou přes komunikátor… :pocitac: :pocitac: Nechápu to. Mrzí mě to a cítím se v životě prázdná. :,( Chybí mi ti přátelé, kteří se navzájem navštěvují, kamarádky, které spolu sedí a třeba spolu něco vyrábějí, páry uspořádávají výlety… Jsem v začarovaném kruhu a nevím jak z něho vystoupit. Jak žijete vy? A jak jste našli k sobě přátele? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9273
3.6.14 12:08

Cítím se stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.6.14 12:08

@Tinviel žiju normálně - net, FB a spol mi usnadňují komunikaci, ovšem není nad osobní setkání. Takže úplně v pohodě. S kámoškama dáme kafe, podrbem, s chlapama se domluvíme na výletech, pokecáme (byť o jiných věcech jak s holkama) atd.. Přátele hledám - spíš nehledám - oni se našli sami - někdo přes chlapa, něco lidi ze škol, dřívější práce atd.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
3.6.14 12:09

A proto nemám žádnou soc. síť (jen emimino, na které chodím málo) a těch pár přátel, kteří mi zbyli po porodu (dost to prořídlo) mi musí stačit.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
20513
3.6.14 12:10

Cítím to taky tak a je mi z toho dost smutno :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.14 12:10

Já jsem místo vedení obchodu a honbou za ziskem šla pracovat do domova pro seniory.
Vadila mi prázdnota, neužitečnost práce a celkově pocit, že nikomu nic nedávám a ničím opravdu neprospívám.
Našla jsem naplnění v přímé a skutečné službě lidem. Ta nespokojenost s životem u mě nebyla zapříčiněna nedostatkem přátel, i když jich mám opravdu jen málo, moc nestojím o taková ta povrchní a planá přátelství, kde se u kafíčka drbe o nesmyslech.
Teď cítím, že je všechno, jak má být.

Děkuji za zachování anonymity, příspěvek obsahuje osobní údaje. :)

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
3.6.14 12:12
@martina.se píše:
@Tinviel žiju normálně - net, FB a spol mi usnadňují komunikaci, ovšem není nad osobní setkání. Takže úplně v pohodě. S kámoškama dáme kafe, podrbem, s chlapama se domluvíme na výletech, pokecáme (byť o jiných věcech jak s holkama) atd.. Přátele hledám - spíš nehledám - oni se našli sami - někdo přes chlapa, něco lidi ze škol, dřívější práce atd.. :think:

takhle by to ideálně mělo fungovat :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
10248
3.6.14 12:12

Snažím se být „dotěrným“ iniciátorem osobních setkání ;)
Ale net, tel, FB a vše k tomu ráda používám a poznávám přes nové zájmy i nové lidi, on se vždycky najde aspoň jeden co pak za to stojí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
3.6.14 12:13

@martina.se ideální stav :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.6.14 12:14

Mmchdm, já mám kámoše po celé čr, dost i v zahraničí. TAm je fajn, že můžem komunikovat přes FB, protože jinak by to bylo chudší.. ale i tak - setkáváme se několikrát do roka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.6.14 12:16
@Lizzi píše:
takhle by to ideálně mělo fungovat :potlesk:

mělo. Fb a spol nám má usnadnit žití, né nás zcela izolovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
3.6.14 12:19

V tom videu byla jedna zajímavá věta - bojíme se v tichém vlaku promluvit, abychom nevypadli divně. To je tak velká pravda…! Když stojíme na zastávce a někdo je nám sympatický, tak nás ani nenapadne toho člověka oslovit, protože budeme vypadat jako vtěrky… Kamarád, který dlouhodobě žije ve Švýcarsku se až tam naučil komunikovat s lidmi, protože tam je to naprosto normální, že se cizí lidé dávají spolu do řeči. Tady to pak vypadá, že je někdo „lehce pomatený“ - a přitom to může být o tom, že holka vidí holku a na první pohled v ní cítí „spřízněnou duši“ - ale neosloví ji - proboha, vždyť je to cizí člověk - a přitom by stačilo pár zdvořilostních frází, aby z nich mohly být kamarádky… Ve Švýcarsku je prý běžné začít konverzovat o počasí nebo o politice (když na zastávce visí plakát politika) nebo o čemkoliv - jen tak, nezávazně - pak se z toho můžou, ale nemusí vyvinout přátelské vztahy… Tady se bojíme podívat cizím lidem do očí, aby to nevypadalo moc vlezle… No nic, jdu se dodívat na video :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.6.14 12:22

Já tedy nemám problém oslovit cizího člověka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
3.6.14 12:22

Já hodně ráda psala dopisy, papír, obálka, pero je daleko lepší než klávesnice a email, který se smaže, ale co naplat, doba je taková. Nebo si pamatuju, jak se naši scházeli se známýma na kanastu, hrály se karty a povídalo. Osobně se snažím chodit více mezi lidi, než trávit čas u pc, myslím, když někdo dá přednost virtuální realitě, než reálu, pak je asi problém.

• Citovat
  • Upravit
2899
3.6.14 12:23

Máte dítě? Děti? Pokud ano tak se prázdně cítit nemůžete ani minutu… Mám to taky jako @martina.se když je nás několik maminek tak se prostě přes FB domluvíme v jednom chatu na hodinu, místo čas a přizpůsobíme se všechny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová